Kara dēļ Lībijā iestrēgusi "Aerodium" nauda • IR.lv

Kara dēļ Lībijā iestrēgusi “Aerodium” nauda

25

Slēgtās bankas uzņēmumam radījušas īslaicīgas grūtības

Atrakciju un atpūtas parku pakalpojumu firma SIA “Aerodium” militārā konflikta Lībijā dēļ nav saņēmusi naudu par pasūtījumu, intervijā žurnālam “Lietišķā Diena” atzinis “Aerodium” valdes priekšsēdētājs Ivars Beitāns.

Precīzu naudas summas apjomu Beitāns neatklāja, vien norādīja, ka tā ir “diezgan liela” un Lībijā realizētais projekts bijis lielāks nekā Ķīnā. Kā liecina SIA “Aerodium” sagatavotā izdevumu tāme, Latvijas dalība izstādē “World Expo 2010” izmaksāja 2,55 miljonus latu, vēstī LETA.

“Paši smejamies, ka esam Lībijas kara upuri, jo mums tur ir iestrēgusi diezgan liela naudas summa, kas būtu jāsaņem, bet tas nav iespējams, jo tur notiek karš,” sacīja Beitāns. “Labā ziņa gan ir tā, ka mūsu nauda atrodas labā bankā, tomēr visu banku darbība vismaz pagaidām tur ir apturēta. Tās ir īslaicīgas grūtības, un domāju, ka mēs tās pārvarēsim.”

Beitāns skaidro, ka “Aerodium” vēja tuneļus jau uzbūvējuši arī Saūda Arābijā un Pakistānā, un šo valstu armijām tas ir lētāks veids, kā trenēt savus izpletņlēcējus.

“Sākotnēji jau šis tunelis tika radīts kā izpletņlēcēju trenažieris. Noteiktās valstīs tas patlaban arī pilda savu tiešo funkciju,” sacīja Beitāns, piebilstot, ka reālu lēcienu organizēšana, lidmašīnas pirkšana un tamlīdzīgas lietas izmaksā vairāk par vēja tuneli. “Turklāt tunelī cilvēku visu laiku var redzēt acu augstumā – nevajag lēkt aiz viņa un mēģināt saskatīt, kā viņš visu izdara,” piebilda Beitāns.

 

Komentāri (25)

Ieva 26.04.2011. 12.00

jebkurā gadījumā – malači AERODIUM! veiksmi arī turpmāk!

+7
-1
Atbildēt

0

boss 26.04.2011. 21.03

Izlasiet labāk Dienas biznesā “Beitāns: ar Pakistānu sadarboties bija daudz mierīgāk nekā ar Latviju”.
Kas māk strādāt, tas strādā. Kas nemāk strādāt, tas aprej tos pirmos.

Lai veicas jums, “Aerodium”!

+3
-1
Atbildēt

1

    raimonds_bossltd > boss 26.04.2011. 21.41

    to Bolero_10
    Pakistānā Šļesera draudziņi būtu uz mietiem sasēdināti, pie mums tie vada LIAA.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

gunasniedzina 26.04.2011. 21.29

Aerodiumam nu gan ir riskants biznes – Lībija, Pakistāna. Protams katrs var riskēt un pelnīt vai zaudēt. Man ir tikai viens jautājums – Latvijas nodokļu maksātāji patiešam grib uzņemties tādus riskus ? Skolatāji, pensionāri, strādnieki, ārsti, beigu beigās žurnalisti ? Aerodiums riskē ne tikai ar savu naudu, bet arī ar EU fondu naudu un ar LV budžeta līdzfinansējumu. Nu protams, imperialistu naudu nevienam nav žēl, mēs taču visi ienīstam vāciešus, frančus un citus zviedrus. Bet jautājums par mūsu pašu naudu paliek – vai patiešam esam tādi riskanti uzņēmēji ?
Par sevi zinu precīzi – 20 gadus esmu biznesā, dažreiz reskēju, pārsvarā pelnīju, bet bija neveiksmes arī. Bet nu tādus riskus nekad nevarēju atļauties, tā riskēt ar gimenes labklājību manuprāt ir nepieļaujami. Bet nu laikam LV nodokļu maksātāji ir krutāki. Lai veicās. Tikai žēl to naudu, ko esmu samaksājis nodokļos. Tā bija domāta policijai, aizsardzībai, tiesu sistēmai, beigu beigās izglītībai vai veselības aprūpei. Un nekādā gadījumā ne riskantam biznesam ar Lībiju vai Pakistānu.

+2
-5
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu