Lieldienu tirdziņi • IR.lv

Lieldienu tirdziņi

9
Jānis Saliņš, f64

Rīgas pašvaldības AS “Rīgas Centrāltirgus” šodien un rīt rīkos Lieldienu tirdziņu Vidzemes tirgū un Centrāltirgū, ziņo aģentūra LETA.

Tirgus apmeklētājus šajās dienās sagaidīs visdažādākie amatnieku un mājražotāju izstrādājumi no visas Latvijas, kā arī aizraujošas izdarības bērniem un pieaugušajiem kopā ar folkloristiem.

Amatnieku un mājražotāju tirdziņā Centrāltirgū un Vidzemes tirgū 22.aprīlī un 23.aprīlī piedalīsies labākie sava aroda meistari no visas Latvijas, pārstāvot dažādus novadus un demonstrējot dažnedažādus tautas amata mākslas veidus. Tirdziņā būs iespējams iegādāties gan medu un maizi, gan kūpinātas desas un žāvētas zivis. Savukārt amatnieki piedāvās dažādus izstrādājumus no koka, māla, vilnas, dzijas, dzintara un sudraba.

Par svētku noskaņu Centrāltirgū un Vidzemes tirgū parūpēsies folkloras kopas “Tarkšķi” un “Iļinskaja Pjatņica” Ivetas un Vidvuda Medeņu vadībā un dūdu meistara pavadījumā.

Kopā ar tirgus apmeklētājiem tiks kurināts ugunskurs, ziedojot Jāņa vainagu, maizi, avota ūdeni un naudu, lai tās netrūktu visu gadu. Folkloristu vadībā tiks rotātas šūpoles un notiks šūpošanās. Pret skauģiem un ļaunu aci notiks šautriņu tīšana ar sarkano dzijas dzīparu un to mešana ugunī. Skatītāji tiks iesaistīti rotaļās ar slotām, olu griešanu, zīlēšanu un mīklu minēšanu.

Trīs radošajās darbnīcās bērniem būs iespējams krāsot gan īstās, gan papīra olas, rīkot īstas olu kaujas un ripināt apaļīgo Lieldienu simbolu pa reni. No kritušajiem bērzu zariem darbnīcu apmeklētāji varēs veidot visdažādākos zvērus un putnus, bet no niedrēm – darināt brīnišķīgas stabulītes.

Folkloras kopas ar priekšnesumiem Centrāltirgū viesosies piektdien, bet Vidzemes tirgū – sestdien. Abās dienās kultūras programma sāksies plkst.11.

 

Komentāri (9)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu