Minskas metro spridzinātājiem nav psihisku noviržu • IR.lv

Minskas metro spridzinātājiem nav psihisku noviržu

41
Iedzīvotāji noliek ziedus pie teroraktā cietušās metro stacijas. Avots: AFP/LETA

Diviem aizturētajiem jau skolas gados bija nosliece uz ķīmiju, atklājusi prokuratūra

Baltkrievijas tiesībsargājošo struktūru darbinieki secinājuši, ka aizdomās par sprādziena sarīkošanu Minskas metro turētajiem nav psihisku noviržu, apliecinājušas Iekšlietu ministrijas amatpersonas, vēsta aģentūra LETA.

“Nav pamata runāt par aizturēto psihiskajām novirzēm,” teikts ministrijas izplatītajā paziņojumā. “Diviem no aizturētajiem jau kopš skolas gadiem bija vērojama nosliece uz ķīmiju. Tieši šajā priekšmetā aizturētie bija teicamnieki, vienlaikus zināšanas citās jomās tikušas vērtētas kā visai viduvējas. Turklāt viens no aizdomās turamajiem vairākkārt kļuvis par ķīmijas olimpiāžu uzvarētāju. Diemžēl savas zināšanas šajā sarežģītajā priekšmetā jaunieši nolēma ievirzīt sprāgstvielu izpētē,” norādīja ministrijā.

Citu rakstura īpašību vidū skolotāji un bijušie klasesbiedri norādījuši uz abu puišu noslēgtību, kas parādījusies jau kopš bērnības. “Nav izslēgts, ka šādas uzvedības iemesls bijis pārciesta psiholoģiskā trauma,” uzskata ministrijā.

Saistībā ar 11.aprīļa Minskas metro teroraktu Baltkrievijas varasiestādes aizturējušas piecus cilvēkus. Diviem noteikts drošības līdzeklis – apcietinājums. Tie ir tiešais terorakta sarīkotājs un vēl viena persona, kas ar viņu sadarbojusies.

Kā nedēļas sākumā vēstīja tīmekļa medijs “Life News”, sprādzienu Minskas metro, kurā gāja bojā 13 cilvēki, organizējuši trīs traktoru rezerves daļu rūpnīcas atslēdznieki no Vitebskas: 25 gadus vecais Dmitrijs Konovalovs, Vlads Kovaļovs un kāds 28 gadus vecais Medvedevs, vēstīja “Life News”.

Pratināšanā Konovalovs, Kovaļovs un Medvedevs atzina savu vainu terora akta sarīkošanā, vēstīja izdevums. Viņi uzņēmušies atbildību arī par sprādzienu Minskā 2008.gada jūlijā un diviem sprādzieniem Vitebskā 2005.gadā.

13.aprīlī Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko pasludināja terora aktu Minskas metro par atklātu. Viņš arī uzdeva tiesībsargājošajām iestādēm nopratināt opozīcijas politiķus saistībā ar sprādzienu metro.

Trešdien Baltkrievijas vārdā neminēts opozīcijas pārstāvis aģentūrai AFP paziņojis, ka saistībā ar teroraktu ir aizturēti arī trīs opozīcijas pārstāvji. Helsinku komitejas pārstāvis Pāvels Levinovs, kā arī kustības “Mūsu māja” līdere Olga Karača un neatkarīgais žurnālists Oļegs Borševskis tiek turēti aizdomās par terorismu, par ko Baltkrievijā draud nāvessods.

Atgādinām, ka sprādzienā 11.aprīļa vakarā Minskas metro stacijā “Oktjabrjskaja” dzīvību zaudēja 13 cilvēki, bet ap 200 tika ievainoti. Gūtās traumas slimnīcās joprojām ārstē ap 150 cilvēku.

Komentāri (41)

raimonds_bossltd 21.04.2011. 12.10

Stulbi gan tie diktatori. Ja jau spridzinātājiem nav psihisku noviržu, tad šai Dānijas karaļvalstī kaut kas nav kārtībā. Uz slimību norakstīt būtu visvienkāršākais, ja vien Batjka ar NKVD metodēm neizdodas piespiest atzīties veselu rindu opozicionāru, ka tie sarīkojuši diversiju pēc Velsas prinča rīkojuma.

+2
-1
Atbildēt

2

    aguslens > raimonds_bossltd 21.04.2011. 13.51

    Atslēdznieku armija – tas viennozīmīgi ir iespaidīgs Baltkrievijas pienesums pasaules terorisma kartē.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > raimonds_bossltd 21.04.2011. 13.15

    Bažas veltas – atzīsies, atzīsies, kur ta nu spruks. Tehnoloģija sen zināma.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Aldīna 23.04.2011. 12.32

Rodas sajuuta ka ar to terora aktu tomeer nav kaut kas kaartiibaa!

0
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 21.04.2011. 17.17

tas noziimee , ka buut teicamniekam ķiimijaa jau ir kaitiigi … un kaa ar vainu , šie atzinušies visaa pilniibaa??? , ja nav atzinušies tad ar galvu patiešaam viss kaaartiibaa , bet te raksta ka atzinušies visos spraadzienos kuri tik bijuši un varbuut veel buus , tas liecina par to ka atziišanaas izdauziita…

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu