Dome "Rīgas satiksmei" piešķir papildu 2 miljonu dotāciju • IR.lv

Dome “Rīgas satiksmei” piešķir papildu 2 miljonu dotāciju

20
Foto: Agnese Gulbe, LETA

Papildu finansējums nepieciešams degvielas cenu kāpuma dēļ

Pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” (RS) lūgusi tās īpašnieku Rīgas Domi piešķirt papildu dotāciju un RS akcionāru sapulcē pašvaldība nolēmusi dotāciju piešķirt, vēsta aģentūra LETA.

Ušakova preses sekretāre Anna Kononova aģentūrai LETA stāstīja, ka jautājums par papildus dotācijas nepieciešamību skatīts “Rīgas satiksmes” akcionāru sapulcē un pašvaldība atbalstījusi nepieciešamā finansējuma piešķiršanu. Ušakovs sola, ka esošā Rīgas domes sasaukuma laikā biļešu cenas netiks palielinātas. Vienlaikus “Rīgas satiksme” akcionāru sapulcē paudusi apņēmību samazināt savus izdevumus par vienu miljonu latu, saglabājot pakalpojumu kvalitāti un apjomu. Pašvaldības uzņēmums aprēķinājis, ka degvielas cenu kāpuma dēļ 2011.gadā kopumā izdevumi palielināsies par 2,1 miljonu latu. Dotācija jālūdz, lai nenāktos samazināt reisu skaitu vai palielināt biļešu cenas. Aprēķināts, ka kopš gada sākuma degvielas cena augusi par 20%, un gaidāms, ka tā vēl palielināsies.

Jau ziņots, ka, lemjot par Rīgas pilsētas 2011.gada budžetu, sabiedriskajam transportam dotācijas jau palielinātas par 2,5 miljoniem latu, kopumā paredzot 47,5 miljonus latu, kas saistīts ar braukšanas maksas atlaidēm. Valsts budžeta mērķdotācija pasažieru regulārajiem pārvadājumiem budžetā plānota 3,5 miljoni latu, un kopā programmai tā ir 51 miljons latu.

Komentāri (20)

silvija_vitina 20.04.2011. 14.04

ja jau RS var atļauties veidot mistiskas “Acis”, tad jau nauda tak ir? moška Acis var zīmēt tad, kad pamatbiznesam nav jālūdz dotācija? un nelūgt dotāciju, tipa, tekošajiem izdevumiem, ja prātā ir megaprojekti?

+2
0
Atbildēt

0

lebronj2356 20.04.2011. 22.28

Rodas pāris jautājumi :

1) Arī turpmāk būs TV sižeti par ”kreisās” degvielas tirdzniecību no RS autobāzēm ?
2) Ja gadījumā, un ticami, kad tā būs – protams pēc spekulatīvā spiediena nokrišanās, degviela palētināsies un jūtami – vai RS ieskaitīs neizlietotos līdzekļus atpakaļ RD kasē ? Vai arī šie līdzekļi, līdzīgi kā gada beigās ministrijās, tiks vienkārši notrallināti !

0
0
Atbildēt

0

kdaljajev 20.04.2011. 17.26

Labi,ka vismaz mūsu pensionāri var baudīt sabiedrisko transportu par brīvu.Izrādās ka komunistu idejas nemaz nav sliktas.Nākošo vēlēšanu priekšvakarā jāgaida jaunus pārsteigumus.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu