Teātrim veltīts Kroders.lv • IR.lv

Teātrim veltīts Kroders.lv

40

Kopš pagājušās pirmdienas savu darbību uzsākusi teātra aktuālo procesu vietne Kroders.lv. 

Vietne nav režisora Olģerta Krodera vai teātra zinātnieka Roberta Krodera profesionālajai darbībai veltīts medijs, norāda tā veidotāji. 

Tomēr laikā, kad personības tiek aizmirstas viegli un ātri, šis ir arī viens no veidiem, kā aktualizēt vārdu, ar kuru saistīts vesels laikmets latviešu teātrī. Krodera vārds Latvijas teātra vidē ir jēdziens un simbols profesionalitātei, talantam, komandas darbam un demokrātiskai attieksmei pret dzīvi un mākslu. Šīm kvalitātēm tiecas sekot arī www.kroders.lv. 

Kroders.lv mērķis ir veidot informatīvu un analītisku telpu, kur vērtēt aktuālo latviešu teātra procesu, pētīt teorētiskas un vēsturiskas teātra parādības, lasīt lugas un grāmatas un runāt par pasauli ap/pie/aiz/bez teātra. Jau šobrīd vietnē lasāmas recenzijas, intervijas, zinātniski pētnieciski raksti, vēstules un dienas ieraksti par aktuāliem kultūras dzīves notikumiem, uzsākta latviešu orģināldramaturģijas krātuves izveide. Kroders.lv piedāvā vienviet arī dienas repertuāru visos teātros. 

 

Kroders.lv komandu veido teātra zinātniece un kritiķe Līga Ulberte; teātra kritiķe, LU Teātra zinātnes doktorante Anna Jozauska; dramaturgs, Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra, kino un TV dramaturģijas programmas students Jānis Balodis, savukārt autori un līdzdomātāji ir profesionāli teātra kritiķi, studenti, dažādu teātra profesiju pārstāvji un citi par teātri domājošie ar vienotu uzdevumu – piedāvāt dažādus un neviena neietekmētus viedokļus.

 

Vietne tapusi ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

 

 

Komentāri (40)

luiize,flizuks. 21.04.2011. 09.12

Kāpēc tāda necieņa pret mūsu logo. Tas nav mūsu logo!!!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu