Igaunijas uzņēmēji neapmierināti ar Latvijas ēnu ekonomiku • IR.lv

Igaunijas uzņēmēji neapmierināti ar Latvijas ēnu ekonomiku

22
Gatis Gierts, F64

Kaimiņvalsts tirdzniecības un rūpniecības kamera norāda uz Latvijas sarežģīto birokrātiju

Igaunijas Tirdzniecības kamera Latvijā (ITKL) aicina Latvijas valdību sakārtot nodokļu auditēšanas sistēmu, lai samazinātu negodīgo konkurenci ar ēnu ekonomiku, atsaucoties uz Igaunijas raidkorporāciju ERR, vēsta aģentūra LETA.

Uzņēmējdarbības veikšana Latvijā pēdējā laikā ir stipri apgrūtināta. To izraisa palielinātie nodokļi, algu samazinājuma izraisītais mazumtirdzniecības kritums un lielāka konkurence nekā Igaunijā. ITKL norāda, ka, apkarojot ēnu ekonomiku, Latvijas valdība varētu iekasēt vairāk nodokļu, nekā palielinot nodokļus. “Igaunijas valdība spēja ar to tikt galā. Pirms gadiem mūs balss skanēja tuksnesī, bet tagad mēs varam drosmīgi paziņot, ka mūsu balsis jau sasniegušas valdības koridorus,” sacīja kameras pārstāve Margita Lānjerve.

Uzņēmēja arī norādīja, ka attiecības ar Latvijas Valsts ieņēmumu dienestu (VID) ir kompānijām daudz sarežģītākas nekā Igaunijā. “Elektroniskā nodokļu aģentūras vide pastāv, bet tā nedarbojas kā Igaunijas. Un mūsu nodokļu nasta ar katru dienu pieaug. Es neredzu nevienu pozitīvu signālu, kas šodien nāktu uzņēmumiem no [Latvijas] valdības,” sacīja Lānjerve.

Pirms četriem gadiem izveidotajā Igaunijas Tirdzniecības kamerā Latvijā ietilpst 35 dalībnieki.

Komentāri (22)

Anna Gaigule 15.04.2011. 17.48

Latvijā ir tāda nodokļu sistēma, kādu VID EDSā (kas tagad jāizmanto visiem) nemaz nespēj nodrošināt. Kad vēlas sazvanīt, kā lai iemāna 8.tās formas 6.desmit-n-tajā rūtiņā vajadzīgo skaitli, tad jāgaida rindā darba dienas garumā.
Protams, darbojoties nelegāli, šādas problēmas nepastāv.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu