Kravcova debates valsts valodā izraisa kolēģu aplausus • IR.lv

Kravcova debates valsts valodā izraisa kolēģu aplausus

48
Kaspars Krafts, F64

Runu deputāts nolasīja, dažos vārdos tomēr kļūdīdamies

Apvienības “Saskaņas centrs” deputāts Valērijs Kravcovs, kura latviešu valodas prasmi vērtē Valsts valodas centra speciālisti, ceturtdien parlamenta debatēs uzstājās valsts valodā, izpelnoties kolēģu atzinību, vēsta aģentūra BNS.

Pirms vēl deputāts bija sācis runāt, kolēģi viņu sveica ar aplausiem. Arī pēc viedokļa paušanas par likuma grozījumiem azartspēļu likumā, tajās ļaujot piedalīties tikai no 21 gada vecuma, zālē atskanēja skaļi aplausi. Kravcova latviešu valodu no tribīnes uzteica arī “Visu Latvijai!” līderis Raivis Dzintars.

“Es vēlos, lai mūsu bērni par mūsu naudu apmeklētu kino, pirktu grāmatas un ceļotu vai darītu kaut ko citu derīgu, nevis naudu nospēlētu azartspēlēs. Kad mūsu bērniem būs 21 gads, viņiem būs sava nauda, un to viņi varēs tērēt pēc saviem ieskatiem. Es tā uzskatu,” sacīja Kravcovs. Deputātam gan gadījās misēklis, sajaucot skaitļa vārdus – 18 gadu vietā deputāts pateica no astoņdesmit gadu vecuma. To kritizēja deputāti Visvaldis Lācis un Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK), vēsta aģentūra LETA.

Saeima ceturtdien pirmajā lasījumā konceptuāli atbalstīja apvienības “Saskaņas centrs” (SC) frakcijas sagatavotos grozījumus Azartspēļu un izložu likumā, kas paredz, ka no šā gada 1.jūlija personas, kas jaunākas par 21 gadu, nevarēs būt spēļu zāļu un kazino klienti. Patlaban noteiktais vecuma ierobežojums ir 18 gadi.

Komentāri (48)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu