Vaidere nenoliedz iespēju kandidēt Valsts prezidenta amatam • IR.lv

Vaidere nenoliedz iespēju kandidēt Valsts prezidenta amatam

18
Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere. Foto: Nora Krevņeva, F64

Līdz šim Eiroparlamenta deputāti neviens neesot uzrunājis

Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere nenoliedz iespēju kandidēt prezidenta amatam, vēsta aģentūra LETA.

Intervijā “Rietumu radio” Vaidere sacīja, ka līdz šim neviens viņu nav uzrunājis par šādu iespēju, bet, ja tas notiks, viņa apsvērs, vai uzņemties pildīt Valsts prezidenta pienākumus.

Jau ziņots, ka līdz šim neoficiāli izskanējuši dažādi kandidātu vārdi prezidenta amatam. Oficiāli par gatavību atkārtoti ieņemt Valsts prezidenta amatu paziņojis arī Valdis Zatlers. Politisko partiju apvienības “Vienotība” Saeimas frakcijas deputāti iepriekš paziņojuši par atbalstu Zatlera ievēlēšanai prezidenta amatā arī uz nākamo pilnvaru termiņu.

Saskaņā ar Valsts prezidenta ievēlēšanas likumu kandidatūras Valsts prezidenta amatam iesniedzamas Saeimas Prezidijam rakstveidā ne agrāk kā 50 dienas un ne vēlāk kā 45 dienas pirms esošā Valsts prezidenta pilnvaru laika beigām. Prezidenta amata kandidāti ir jānosauc no šā gada 19.maija līdz 24.maijam, bet parlamenta Prezidijam no 29.maija līdz 8.jūnijam jāsasauc Saeimas sēde šī jautājuma lemšanai.

Valsts prezidentam Zatleram prezidenta pilnvaru termiņš beigsies 2011.gada 7.jūlijā.

Komentāri (18)

brigita_damme_rtk_lv 06.04.2011. 21.53

Super ziņa! Dziesma ne par ko. Pajautājiet man. Es arī nenoliegšu. Neviens nav mani uzrunājis, bet ja uzrunās, es padomāšu… Un šito brehņu pa visām lapelēm kopē. Tā pat nav ziņa. Tā pat nav bauma. Tas vispār nav nekas. A ko es te cepos? :)

+11
0
Atbildēt

1

    ilmisimo > brigita_damme_rtk_lv 07.04.2011. 11.46

    A ko es te cepos? :)
    _______________________________________
    B patiešām- par ko ?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

raimonds_bossltd 06.04.2011. 16.09

Igaunijai un Lietuvai ir bijis pa diviem izciliem prezidentiem? Vai Latvija kāds pasaules atstumtais, ka tai arī nedrīkstu tāds būt?

+4
-3
Atbildēt

0

Uldis Kaldre 06.04.2011. 12.13

Visa Latvija un pasaule gaida – kura tad no vienotības dīvām mūs aplaimos ar savu upurēšanos valsts prezidenta amatam. Mēs visi uz ceļiem – lūdzu, dāmas!

+4
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu