Sāk pārbaudi par policista rīcību malumedību lietā • IR.lv

Sāk pārbaudi par policista rīcību malumedību lietā

25
Ieva Čīka, LETA

Ar Ziedoni Cauni saistītajās malumedībās policisti pieļāvuši vairākus pārkāpumus

Saistībā ar skandalozo malumedību lietu Jelgavas novada Platonē, kurā, iespējams, iesaistīts arī Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune (ZZS), pēc Valsts policijas dienesta pārbaudes par policistu rīcību notikuma vietā pret vienu policistu sākta disciplinārlieta, aģentūru LETA informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

Jau vēstīts, ka februāra beigās Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirknī tika sākta dienesta pārbaude pēc konstatētā malumedības fakta Platonē 25.februāra vakarā. Tajās medību lieguma laikā un vietā, kur aizliegtas medības, atrastas nošautas stirnas, patronu čaulas un sniega motocikla pēdas. Izmeklēšanā tiek izskatīta gan Caunes iespējamā saistība, gan Rīgas reģionālās virsmežniecības Ropažu mežziņa Jāņa Ozoliņa saistība ar notikušo, jo viņus vietējie iedzīvotāji drīz pēc stirnu šaušanas aizturēja apdzīvotā vietā tajā pašā apkaimē ar pielādētu ieroci uz sniega motocikla.

Drīz pēc notikušā sabiedrības rīcībā internetā nonāca ar mobilo telefonu filmēti videoieraksti, kurus uzfilmēja un žurnālistiem nodeva Platones iedzīvotāji, kas aizturēja novada pašvaldības vadītāju ar viņa bruņoto līdzbraucēju. Video nodoti arī policijai.

Pirmajā video redzams, ka Ozoliņš uz sniega motocikla izlādē iepriekš pielādētu medību ieroci, bet Caune sēž pie sniega motocikla stūres. Otrā video fragmentā redzams, kā Valsts policijas Jelgavas iecirkņa darbinieki no notikuma vietas mierīgi ļauj aizbraukt Ozoliņam, pat nepierakstot viņa datus. Pirms tam, pēc aculiecinieku stāstītā, policisti atļāvuši kādai sievietei, ko pa tālruni pasaucis Caune, no notikuma vietas aizvest ieroci, nezinot, vai sievietei bijusi ieroča glabāšanas atļauja, kas ļautu to transportēt.

Saistībā ar sākotnējiem komentāriem žurnālistiem un pēcāk publiskotajiem videoierakstiem Caune tika pieķerts publiskos melos, kas izraisīja politisku skandālu un plašu Jelgavas novada iedzīvotāju neapmierinātību ar novada domi un tās vadītāju. Iedzīvotāji savākuši 1200 parakstu par Jelgavas novada domes atlaišanu, savukārt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) publiski Cauni aicinājis izvērtēt, vai viņa turpmāka atrašanās amatā atbilst morāles un ētikas normām.

Vienlaikus deviņi Jelgavas novada domes deputāti parakstījuši vēstuli, kas nosūtīta iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei (JL, “Vienotība”) un Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšniekam Haraldam Laidiņam ar lūgumu pēc iespējas ātrāk sniegt izmeklēšanas laikā konstatēto informāciju, kas ļautu izvērtēt Jelgavas novada domes priekšsēdētāja nodarījuma un pārkāpuma pakāpi iespējamo nelikumīgo malumedību situācijas kontekstā.

Komentāri (25)

jeers 05.04.2011. 22.12

Ko vēl tur kasās? Tiem kungiem jau bija jābūt iepriekšējās izmeklēšanas izolatorā! No otras puses vai Jelgavas medniekiem gludo, zirga saru un sāls trūkst?! Tam vienam tā pakaļa ir tik liela ka netrāpīt grēks

+2
0
Atbildēt

0

austrisv 06.04.2011. 09.17

Kārtējā policistu izdarība kā PSRS laikos: piesegt augstas amatpersonas. Īsta milicija. Nekas nemainās.Ja nu vienīgi iedzīvotāju paraksti liks kustēt Vējonim….

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu