Renovētā mājā atrod 1891.gadā izdotas avīzes fragmentu • IR.lv

Renovētā mājā atrod 1891.gadā izdotas avīzes fragmentu

34
Ēku renovācija Krāsotāju ielā 12. Foto: Nora Krevņeva, F64

Laikraksts “Baltijas Vēstnesis” bija pirmais Latvijas dienas laikraksts latviešu valodā

Veicot ēkas renovācijas darbus Krāsotāju ielā 12, atrasts 1891.gadā izdotas avīzes “Baltijas Vēstnesis” fragments. Avīzes lapiņa ir ļoti labi saglabājusies, salasāmi ir ne tikai virsraksti, bet arī teksti, kas rakstīti vecajā drukā, atsaucoties uz Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļu, vēsta aģentūra LETA.

Avīzes fragments atrasts projekta “Grīziņkalna kultūrvēsturiskā mantojuma tūrisma potenciāla stiprināšana” laikā, kas tiek īstenots ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansiālo atbalstu un tika uzsākts 2010.gada 7.aprīlī.

Laikraksta fragments rūpīgi ierāmēts un izvietots Austrumu izpilddirekcijas telpās. “Baltijas Vēstnesis” bija pirmais Latvijas dienas laikraksts latviešu valodā, viens no vecākajiem un nozīmīgākajiem latviešu pilsoniskajiem preses izdevumiem. Avīze iznāca Rīgā no 1868. līdz 1906.gadam un no 1917. līdz 1920.gadam.

Plānots, ka ERAF projektā veiks ēkas Krāsotāju ielā 12 restaurāciju, rekonstrukciju un labiekārtošanu, kā arī ielu norāžu un vēsturisko ēku numuru, tūrisma stendu un novērošanas kameru uzstādīšanu visā Grīziņkalna apkaimē. Projekta kopējās izmaksas ir 422 282 lati, no tām Eiropas Reģionālās attīstības fonds finansē 65%. Projektu plānots pabeigt 2012.gadā.

Komentāri (34)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu