Brigmanis: Starptautiskie aizdevēji vēlas tikties ar Lembergu • IR.lv

Brigmanis: Starptautiskie aizdevēji vēlas tikties ar Lembergu

104
Aivars Lembergs. Foto: Andrejs Terentjevs, F64
Dita Krauze

Latvijas Zemnieku savienība kongresu noslēdz uz optimistiskas nots

Starptautiskie aizdevēji no Eiropas Komisijas esot vērsušies pie Ventspils mēra Aivara Lemberga (Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), “Latvijai un Ventspilij”), paužot vēlmi tikties ar viņu un ZZS vadību, lai pārrunātu ZZS alternatīvos priekšlikumus valsts budžeta konsolidācijai, Latvijas Zemnieku savienības (LZS) kongresā Jelgavā paziņoja partijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis. Tikšanās esot plānotas aprīļa sākumā, vēstī aģentūra LETA.

Brigmanis atgādināja, ka Finanšu ministrija ir noraidījusi ZZS priekšlikumu šogad par 50 miljoniem latu nepalielināt valsts budžeta izdevumus valsts sektorā strādājošo algu palielināšanai un komandējumu izdevumiem. Tas, pēc ZZS domām, ļautu izvairīties no sāpīgās izdevumu apgriešanas, kas skartu strādājošos un sociālās jomas izdevumus.

LZS vadītājs kongresā atkārtoti uzsvēra, ka ZZS nepiekritīs pensiju un piemaksu par darba stāžu samazināšanai, jo cilvēki ir strādājuši, maksājuši nodokļus, un pensijas ir viņu īpašums. Šo savu viedokli ZZS vadība arī gatavojas skaidrot starptautiskajiem aizdevējiem.

Balstoties uz “Latvijas Faktu” aptaujas datiem par atbalstu ministriem, Brigmanis uzsvēra, ka ZZS ministriem ir pietiekami liels sabiedrības atbalsts un neesot pamata runāt, ka kāds no viņiem būtu jānomaina.

Vienlaikus Brigmanis aicināja partijas biedrus rūpēties par jaunu cilvēku gatavošanu augstiem amatiem valsts pārvaldē. Politiķis norādīja, ka ZZS ir jābūt saviem cilvēkiem arī ārlietu, iekšlietu, aizsardzības un finanšu jomās.

LZS kongresā delegāti pauda gandarījumu par labajiem 10.Saeimas vēlēšanu rezultātiem, kurās LZS kopā ar Latvijas Zaļo partiju, partiju “Latvijai un Ventspilij”, Liepājas partiju un dažiem bezpartejiskiem kandidātiem ZZS sarakstā ieguva 22 mandātus. Pēc Brigmaņa teiktā, ZZS labo rezultātu Saeimas vēlēšanās lielā mērā izšķīra arī tas, “kur palika Tautas partijas vēlētāji”.

Pēc LZS vadītāja teiktā, ZZS reitings patlaban ir nostabilizējies 13,1% līmenī. Visvairāk atbalstītāju ir Kurzemē un Zemgalē, mazāk – Latgalē. Rīgā ZZS reitings ir aptuveni 5%, un, ja tas saglabāsies, nākamajās pašvaldību vēlēšanās ZZS cer arī uz pārstāvniecību Rīgas domē.

Brigmanis apgalvoja, ka aptaujas dati liecina, ka ZZS sāk vairāk atbalstīt gados jaunāki vēlētāji – 35-39 gadu vecumā. Kopumā ZZS elektorāts esot no 35 līdz 54 gadiem.

ZZS sākot atbalstīt arī cittautieši, kas galvenokārt esot Lemberga atbalstītāji. No ZZS elektorāta 68% ir latvieši, bet 32% – cittautieši, informēja Brigmanis. Kā novēroja aģentūra LETA, LZS kongresā praktiski pirmo reizi delegātu sarunās skanēja krievu valoda.

Kā tika ziņots kongresā, LZS rindās patlaban ir apmēram 1600 biedru, kas apvienojušies 54 nodaļās. Aizvadītā gada laikā LZS iestājušies 17 jauni biedri. Uz LZS kongresu bija izvirzīti 337 delegāti, kas, saskaņā ar Mandātu komisijas ziņojumu, visi bija arī ieradušies.

Kongresu uzrunāja LZS sadarbības partneri – Latvijas Zaļās partijas līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks, Guntis Blumbergs no “Latvijai un Ventspilij” un Oskars Zīds no Liepājas partijas. Uzrunu teica arī Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis, kurš atgādināja, ka labi panākumi Saeimas vēlēšanās vēl nenozīmē, ka deputāti ievēlēti uz mūžu

 

Komentāri (104)

ronalds_vuskans 27.03.2011. 09.51

Aizdevēji tiksies ar ZZS,labi. Bet pārējais, jau ir Brigmaņa “piedevas” iespējamam faktam.
Brigmanis, cilvēks ar attiecīgo izglītību un pietiekoši ilgu rajona pirmā sekretāra pieredzi, zina, kā jāpasniedz vēlamo par baltu patiesību, ko jāpiemet, lai sētu šaubas.
Vaina mūsos, ka ņemam nopietni, piedodiet, katra diedelnieka izteikumus, bet krietna valstsvīra paveikto nenovērtējam. Par maz atbalsta premjeram un par daudz goda neapšaubāmi izveicīgam (vai krietnam?)varas kārotājam.

+18
-2
Atbildēt

3

    aizbrauc durik uz ventiņiem un pasaki to skaļi visiem ventiņiem .

    0
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > ronalds_vuskans 27.03.2011. 11.28

    Dombrovska nopelnus jau neviens nenoliedz, bet, mēs jau varam viņu atbalstīt, cik tik gribam, situācija Saeimā nosaka to, ka Lembergam rokās ir visi trumpji, un vaina tur nevis mūsos, bet tajos, kas tādu Saeimu savēlēja, vai negāja vēlēt vispār.
    To sauc par politisko bezatbildību.
    Tie, kuri fano par Lembergu vai SC, tie jau nu aizgāja vēlēt visi, droši.
    Es te jau rakstīju – vajadzētu atņemt vēlēšanu tiesības tiem, kas nemaksā nodokļus, tad tādi populisti, kā Lembergs, nekad nedabūtu tik daudz balsu.
    Es jau saprotu, ka tā nekad nebūs, bet, ideja nebija slikta, tā kādreiz esot bijis Lielbritānijā, tad, kad tai piederēja pus pasaule.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    dro > ronalds_vuskans 27.03.2011. 10.35

    keilajoa. Visu cieņu, ka vismaz dažiem skaidra galva un nekrīt histerijā!:)

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 27.03.2011. 05.26

starptautiskie aizdeveeji ir nesaprašanaa , kaa noziedznieks ar 140 kriminaallietas seejumiem var buut populaaraakais politiķis valstii ,kaadeeļ viņš neseež aiz resteem pie parašas , bet kaarto valstii ekonomiskos un politiskos jautaajumus , kaa no šaada subjekta var buut atkariiga valdiiba , veel Lembe jau gadu atpakaļ virziija teezi , ka aizņemtaa nauda nav jāatdod un taa visa deeļ beidzot aizdeveeji sapratuši , ka visa štelle Latvijaa atkariiga no viena karaatavu putna , par ko staraa ir partijas sekretaars pieminekļu apgaaniitaajs Brigmans …. ja te runa par kongresu , tad vakar dzirdot no viena sievišķa uzstaašanos tribiinee , par to ka vairaak partijaa jaalaiž pie šprices sievas , jo taas esot taas kuras piedzeerušam viiram vakaraa novelkot bikses …. uzreiz atcereejos saraiņo , kurš akuraat to pašu teica par piedzeeruša buuvbrigadiera savaldiišanu , peee sapuvusi šii partija , visas šo pseidosaimnieku partijas uz vienu šniti , nekad nedomaaju par taadaam balsot

+15
-2
Atbildēt

0

mary75 27.03.2011. 09.38

Nevaru iedomāties nevienu politiķi vai partiju visā Eiropā, kurš varētu pateikt ko līdzīgu attiecībā uz to “laupījuma daļīšanu” ( tādu uzskatītu par neveselu, un nākotne viņam nebūtu), ka Latvijai nav jāatdod savi parādi, utt., kurš būtu apsūdzēts tik smagos noziegumos un turpinātu staigāt brīvībā un valdīt gan savā pašvaldībā, gan, faktiski, arī valstī, demonstratīvi ignorējot tiesas aizliegumus.
Latvija ar Lembergu ir priekšā ļoti daudzām eksotiskām Āfrikas un salu valstiņām.
Skaidrs, ka aizdevēji redz, no kā te viss ir atkarīgs, viņiem, principā, vienalga, kādus līderus sev izvēlas apgarotā latvju tauta, tāpēc runās arī ar Lembergu.
Un V neierašanās uz to ZZS kongresu neliecina ne par ko citu, kā par gļēvumu, ja jau kopā strādā valdībā, pats par sevi bija jāapmeklē arī kongresu, smalkais tonis to prasa.
Vispār, Lemberga fenomens parāda Latviju visā košumā un visos griezumos – vēlētāju muļķība, aprobežotība un jebkuru ētsku kritēriju trūkumu izvēlē, ilgas pēc “saimnieka”, politiķu vājumu un mazspēju, valsts institūciju mazspēju, ko mākslīgi veicina politiķi.
Tā vietā, lai Lembergu sen tiesātu un vai nu notiesātu vai attaisnotu, viss tiek vilkts garumā un Latvija tiek pataisīta par starptautiskā apsmiekla objektu, toties Lembergs par tādu varoni, jo “zog jau visi, kāpēc tad tikai Lembergs vainīgs? Viņš kaut Ventspili sakārtojis” tā pateiks katrs otrais.
Un partija, kura gūst uzvaru vēlēšanās, veido vissliktāko no visiem iespējamiem koalīcijas variantiem, pilnībā pagūloties zem tāda cilvēka, tā vietā, lai veidotu pēc iespējas plašāku koalīciju, vai nu kopā ar VL un PLL, paņemot arī ZZS, vai nu kopā ar ZZS un SC, vai nu tikai ar SC, jebkura koalīcija būrtu labāka par šo “draudzēšanos” ar Lembergu divvientulībā, kurš smiedamies pilnībā pakļāvis V politiķus un manipulē ar tiem, kā tikai grib.
Un man arī rādās, ka aizdevēji jau saskataLembergā vai kādā no viņa šestjorkām iespējamo nākamo valdības vadītāju.
Un varētu būt, ka tā būs valdība bez V, lai nemaisās pa kājām, pie naudas dalīšanas, tāds būs rezultāts V “līderu” muļķībai un egoismam, vai tad pie valdības stādīšanas tiem galvenais mērķis nebija iegūt katram sen kāroto amatu, vismaz, man tā izskatijās.

+16
-3
Atbildēt

5

    mary75 > mary75 27.03.2011. 20.35

    Man gan liekas, ja tie aizdevēji nav kurli un akli, par Lembergu tiem viss tāpat skaidrs.
    Nu, var jau būt, lai jau parunā, tikai, baidos, mēs tāpat uzzināsim par tām sarunām tikai tik daudz, cik hūtainis gribēs.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 27.03.2011. 15.09

    Nu, ja pat ielūgums nebija, tad pavisam bēdīgi.
    Ar aizdevējiem sarunājas katrs atsevišķi, politika katram atsevišķa, gan iekšpolitika, gan ārpolitika, vispār nekas kopējs nekur, un to sauc par valdību un koalīciju?
    Tad priekš kam tāda acu aizmālēšana?
    Lai Lembergs varētu darīt, ko grib, bet visa atbildība gultos uz V?

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    andris902 > mary75 27.03.2011. 19.52

    …Dzeri…Tu tāds prātīgs vīrs izskaties, bet brīžiem “sacepies” ne pa tēmu. Tas, ka beidzot SVF dūži tiksies ar mazo vīreli – ir liels solis uz priekšu. Kāpēc? Koalīcijā notiek sarunas, vienošanās, saskaņoti budžeta konsolidācijas priekšlikumi…un tad parādās vīrelis, kam galvas vietā hūte un paziņo, ka ZZS ministri ir spriestnespējīgi un analfabēti, un viņiem nav tiesību akceptēt, bet vīrelis lūr aiz sētas mietiem – kā zaļo gurķi…:))…berzē rokas nevainībā un laiž populisma miglu…tagad ZZS hūtainim būs iespēja izteikties un nevis sava elektorāta priekšā, bet cilvēkiem, kuri nav ar slapju lupatu sisti….:))
    …tagad vairs nevarēs baurot, cik viss ir noslēpumains,bet sarunu laikā ZZS ministri iespundēti Saeimas pagrabā…:))
    …tā ir tā atbildība, kas jādala visai koalīcijai…nevis viss jāuzņemas tikai Dombrovskim un Vilkam…
    …iespējams, pēc mazā vīreļa izpausmēm arī SVF sapratīs, kāda ir patiesā situācija un cik daudz var iespēt izdarīt ar šādu koalīcijas partneri…
    …gaidīsim rezultātus!…:))

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > mary75 27.03.2011. 14.34

    …Dzeri…vai Tu redzēji Vienotībai adresētu ielūgumu?…tā taču nav vārda dienas ballīte, kur var ierasties neaicināti…:))

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    putekliic > mary75 27.03.2011. 10.01

    100% piekrītu teiktajam. Ar šo valdību ir cauri un V un Dombrovskis to lieliski apzinās, tāpēc V tagad atgādina izpūtušos, krunkainu gaisa baloniņu, kas, ļengani nokarājies, šupjojas Lemberga pūstajos Rietumu vējos.
    Skumja aina. Tā vēl būtu pusbēda. Vissliktākais ir tas, ka nav jau arī veselīgas opozīcijas alternatīvas – OK, šie ir nodzīti, tiem vajadzīga pamatīga rehabilitācija, lai iet, atpūšas, krāj spēkus nākamajam ciklam. Tagad kārta citiem – veselīgiem, enerģiskiem, ar idejām utt. Bet ko mēs tur redzam? Urbanovičs, Šķēle…protams Lembergs. Grimstam totālā politiskā purvā.

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu