Jelgavas novadā vāc parakstus, pieprasot domes atkāpšanos • IR.lv

Jelgavas novadā vāc parakstus, pieprasot domes atkāpšanos

10
Rainis Hofmanis, F64

Plānots, ka līdz aprīļa sākumam tiks savākti 20% novada iedzīvotāju parakstu

Aprīļa sākumā plānots Jelgavas novada domē iesniegt savāktos parakstus, pieprasot atkāpties visiem domes deputātiem. Aicinājumu atkāpties varētu parakstīt 20% novada iedzīvotāju, vesta aģentūra BNS.

Jelgavas novada domes aktīvists Kārlis Rimša pastāstīja, ka pagaidām vēl nav zināms precīzs savākto parakstu skaits, jo to vākšana notiks līdz nākamajai nedēļai. Taču, ņemot vērā iedzīvotāju atsaucību, prasību atkāpties novada domei varētu parakstīt 20% no aptuveni 27 tūkstošiem novada iedzīvotāju.

Novada aktīvists sacīja, ka daudzi iedzīvotāji ir neapmierināti ar 24.februārī notikušajām malumedībām, par dalību kurās apsūdzēts arī novada priekšsēdētājs Ziedonis Caune (ZZS), kā arī ar Jelgavas novada deputātu bezdarbību šajā jautājumā. “Ja pēc mūsu iesniegtajiem parakstiem deputāti tomēr nedemisionēs, mēs vērsīsimies pie vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Raimonda Vējoņa (ZZS), pieprasot atlaist domi un rīkot ārkārtas vēlēšanas,” teica Rimša. Viņš arī pauda sašutumu, ka tautai nav likumisku tiesību atsaukt ievēlētos novadu un citus deputātus.

Ideja vākt parakstus radās 11.marta tautas sapulcē Jelgavas domē. Uz to esot ieradušies daudzi novada iedzīvotāji un pauduši nosodījumu deputātiem. Tomēr Rimša atzina – līdzko izteiktā prasība atkāpties novada deputātiem jāapliecina ar parakstu, daudzi nobīstas un izlemj to nedarīt.

Parakstus Jelgavas novadā sāka vākt 16 iedzīvotāju, taču novada aktīvists pauda cerību, ka parakstu vācēju pa šo laiku varētu būt palicis vairāk.

Jau vēstīts, ka februāra beigās Jelgavas novadā notikušas malumedības, kurās, iespējams, bija iesaistīti Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune un Ropažu mežniecības mežzinis Jānis Ozoliņš.

Komentāri (10)

FaLcoN 22.03.2011. 11.51

Beidzot iedzīvotāji sāk saņemties ! Tas mednieks ir viens no zzs veida bezkaunīgajiem tipiem.

+5
0
Atbildēt

0

austrisv 22.03.2011. 15.13

Caunem jau nav pirmā reize, kad medībās zaudē galvu. Cik ilgi tas vilksies, ka par spīti aizliegumam šis deputāts un pat Jelgavas novada domes priekšsēdis, šauj stirnas, kurām jau tā pēc grūtās un dziļās ziemas ir ekstremāli izdzīvošanas apstākļi!
Kā šāds cilvēks var strādāt Jelgavas novada domē, ja pats neievēro ne likumus ne noteikumus!
Priecājos, ka Jelgavas novada iedzīvotāji nesamierinās ar šo ļaundari novada domes priekšsēža amatā. Ceru uz taisnīgu tiesu, nevis atkal, ka likumi jāievēro iedzīvotājiem, bet treknajiem mūļiem viss atļauts.

+3
-1
Atbildēt

2

    austrisv > austrisv 22.03.2011. 15.51

    ievēlēja jau noteikti tauta, jo uzvārds tāds latvisks, bet kā šis te frukts vai briesmonis tika par priekšnieku Jelgavas novada domē? Tie deputāti tak zināja, kas šitais par veci! varbūt baidījās, ja tāds nāks tumsā pretī, pie tam ar bisi, tad joki mazi? (skat blakus rakstu)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > austrisv 22.03.2011. 15.37

    Kā tāds var…? Var gan, kādu tauta ievēlēja, tā arī strādā. Un pastrādā. Ne jau no gaisa šis nokrita, ne arī okupanti uzspieda, paštaisīts spogulītis mūsu.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Agnese Lûse 22.03.2011. 23.32

Es neasprotu kapēc ZZS savā partijā nav izskatījusi par sava biedra Caunes pretiesisko rīcību..?
Jeb viņi domā kāds vēlētājs,tādi mēs un varam darīt ko gribam ?
Es ļoti ceru ja ZZS nemainīsies,tad viņi aizies par to pašu skuju taku,par ko aizgāja ašisti !

+1
0
Atbildēt

1

    FaLcoN > Agnese Lûse 23.03.2011. 11.26

    Gaidi ar maisu, ka kautko izskatīs. Nebūsim naivi – nedz tur kādi zaļie, nedz zemnieki tajā savienībā, bet svojaki. Un Brigmaņonkulis (slīpētais Saldus rajona kompartijas sekretārs) sāktu uztraukties un situāciju regulēt tikai tādā situācijā, kā savulaik Roze ar traktorspēku nolidoja.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu