DP: Deputāts Kravcovs pilsonību ieguvis likumīgi • IR.lv

DP: Deputāts Kravcovs pilsonību ieguvis likumīgi

41
Lita Krone, LETA

Lūgums pārbaudīt Kravcova valodas prasmes tika iesniegts jau otro reizi

Drošības policija (DP) pārbaudē atzinusi, ka Saeimas deputāts no partijas “Saskaņas centrs” Valērijs Kravcovs pilsonību ir ieguvis likumīgi, vēsta aģentūra BNS.

Saeimas deputāts Visvaldis Lācis, pēc kura iesnieguma pārbaude DP par Kravcova pilsonību tika sākta, aģentūrai BNS pastāstīja, ka ir saņēmis atbildi no DP. Tajā teikts, ka Kravcovs valodas pārbaudījumus un uzdevumus atrisinājis sekmīgi. Lācis ar drošībnieku vēstuli plāno iepazīstināt savus kolēģus Saeimas Pilsonības likuma izpildes komisijā.

Valodas eksāmenu Kravcovs bija kārtojis Naturalizācijas pārvaldes Valmieras nodaļas Limbažu filiālē. DP gan norādījusi, ka videonovērošanas kameras konkrētajā filiālē ir kopš 2005.gada, kas ir pēc tam, kad Kravcovs nokārtoja valodas eksāmenu.

Jau ziņots, ka DP janvāra sākumā sākusi jaunu pārbaudi par to, vai Saeimas deputāts Kravcovs pilsonību ieguvis likumīgi. Pērn pirms deputāta Visvalža Lāča iesnieguma tika saņemts kādas personas iesniegums, kurā lūgts pārbaudīt Kravcova pilsonības iegūšanas likumību. Pārbaudē atzina, ka deputāts pilsonību ieguvis likumīgi. Pēc tam DP saņēma Saeimas deputāta Lāča iesniegumu par Kravcova pilsonības iegūšanas likumību, un saistībā ar jaunatklātiem apstākļiem DP tika veikta jauna pārbaude.

Šī pārbaude bija jāveic tāpēc, ka Lācis iesniegumā norādīja uz riskiem, kas atklājās toreizējās Valmieras Naturalizācijas pārvaldes nodaļā notikušā korupcijas skandāla dēļ. Valmieras nodaļu vadīja Elmārs Kokins, kuru 2005.gada rudenī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs aizturēja par kukuļņemšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un dienesta pilnvaru pārsniegšanu. Pēc prokuratūras apsūdzības, Kokins par kukuli nelikumīgi palīdzējis kādai sievietei ārpus rindas sekmīgi nokārtot valodas prasmes un zināšanu pārbaudi, pasakot priekšā pareizās atbildes. Valmieras nodaļas vadītājam tiesa piesprieda gada cietumsodu un 2400 latu naudas sodu, kā arī liedza tiesības trīs gadus ieņemt amatus valsts dienestā.

Kravcovs ir viens no tiem deputātiem, kuriem ir grūtības ar valsts valodas lietošanu. Iepriekšējā darbavietā – Liepājas domē – Kravcovs sarunājās ar tulka palīdzību. Tikmēr valodas speciālisti ieteikuši deputātam Kravcovam dot pusgadu latviešu valodas apguvei.

Komentāri (41)

mary75 17.03.2011. 15.05

Nu tā ir tikai viena no daudzām Latvijas mīklām un parādībām, kas ir Latvijai tipiskas, bet, zinātniski nav izskaidrojamas – skaidri redzams absurds un absolūta neatbilstība reālajam saprātam un loģikai – it kā jau nevar iegūt pilsonību, nezinot valodu, un, tai pat laikā, viss ir likumīgi.
Varētu sajukt prātā, dienām ilgi domājot, kā tas ir iespējams, vai kaut kas nav kārtībā ar likumiem, vai ar mani, vai ar Kravcevu, bet, pielietojot dedukcijas metodi, izslēdzot visus neiespējamos un pārdabiskos variantus, izskaidrojumi var būt tikai divi:
1) Kravcevs pilsonību nopircis.
2)viņš valodu zinājis, bet, aizmirsis, un tas liecinātu par smagiem galvas smadzeņu bojājumiem, tad Kravcevam steidzami jāgriežas pie ārstiem.
Bet, šis, laikam, mazāk ticams variants.

+15
0
Atbildēt

2

    ilmisimo > mary75 17.03.2011. 21.35

    ..viena no daudzām Latvijas mīklām un parādībām, kas ir Latvijai tipiskas, bet, zinātniski nav izskaidrojamas ..
    ————————————————–
    citplanētieši šuo nuolaupījuši un izraisījuši amnēziju!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Marija > mary75 17.03.2011. 16.05

    Dzeri,
    visos gadījumos, kad veselais saprāts saskata absurdu likumībā, ir skaidrs, ka likums ir kropls.
    Izskatās, ka no totalitārisma sistēmas grāvja esam ietrāpījuši otrā grāvī, kļūdami bezspēcīgi paši savu kroplo likumu dēļ.
    Likums, kas nosaka KNAB vadības atcelšanas sarežģītību situācijā, kad tas apkaro korupcijas apkarotājus ir vislabākais piemērs.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

Inese Birzniece 17.03.2011. 17.21

Jautājums varētu būt vispār par drošības policiju. Vai tā vispār ir VALSTS DROŠĪBAS policija? Kravcovs ir viens piliens kopējā DP darbības rādītājā – secinājums: DP nespējīga. Kāds rezultāts Latvijas pasu tirgošanas lietā? Novērsa apdraudējumu LR pasu nelikumīgā iegūšanā? Ko spēj DP? Rekomendēt RD neatļaut rīkot atceres dienas? Baidīt rēzeknes tantukus? Ko labu manai valstij paveikusi DP?

+7
0
Atbildēt

1

    ::Vai cis :: > Inese Birzniece 18.03.2011. 08.03

    Nosūtīt premjera vārdā rakstītu “joku” vēstuli arī ir viens no sasniegumiem …

    0
    0
    Atbildēt

    0

anita_meistere 17.03.2011. 13.02

;D DP sparda…pilsonība likumīga, bez valodas zināšanas nulle :D:D:D ģeniāli!

+7
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu