Politiķi izvairīgi par Zatlera izredzēm • IR.lv

Politiķi izvairīgi par Zatlera izredzēm

12
Foto: Valsts prezidenta kanceleja
Indra Sprance

Visas Saeimas frakcijas Zatlera lēmumu “atklāt kārtis” vērtē pozitīvi, bet atbalstu pagaidām nesola

Lai arī visi Saeimā pārstāvēto politisko spēku pārstāvji pozitīvi vērtē Valsts prezidenta Valda Zatlera trešdien izteikto gatavību atkārtoti tikt apstiprinātam šajā amatā, atbalstu Zatlera atkārtotai apstiprināšanai gan pagaidām neviens nesola, lai arī atzīst viņu par nopietnu kandidātu.

“Tas ir ļoti pozitīvi, ka viņš ir viesis skaidrību šajā jautājumā, ” Ir.lv sacīja Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis. Viņš atkārtoja jau iepriekš pausto, ka Zatlers ir nopietns kandidāts šim amatam un viņš pats personīgi par Zatleru balsotu, tomēr ZZS frakcijā par šo jautājumu nav vienprātības.

Arī premjers Valdis Dombrovskis (JL, “Vienotība”) pozitīvi vērtē Zatlera paziņojumu par gatavību kandidēt atkārtoti. “Iespējamo Valsts prezidenta amata kandidātu vidū Zatlers ir viennozīmīgi spēcīga kandidatūra, jo četros gados ir apliecinājis savu spēju kvalitatīvi veikt valsts pirmās amatpersonas pienākumus turklāt laikā, kas valstij ir bijis smags un kurā Valsts prezidenta loma ir bijusi nozīmīga, ” Ir.lv norādīja premjers. Viņš uzsver, ka šis paziņojums sniedz ietvaru politiķu diskusiju sākumam par nākamo Valsts prezidentu.

Arī apvienības “Saskaņas centrs” (SC) Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs Ir.lv sacīja, ka viņam esot prieks, ka Zatlers paziņojis par šo lēmumu, tādējādi noraidot baumas, ka viņš nemaz negribētu turpināt veikt šos pienākumus. “Tagad mēs redzam, ka viņš jūtas varošs un gribošs, ” sacīja Urbanovičs, norādot, ka PLL politiķi jau publiski viņu ir izvirzījuši šim amatam, tagad nozīme ir tam, ko izlems valdības koalīcija.

Urbanovičs sacīja, ka SC nesteigsies ar kādiem paziņojumiem “pirms Dombrovskis nebūs pateicis, vai atbalsta Zatleru, ja tā – tad kā nodrošinās tam atbalstu, vai arī, ka nē”. Urbanovičs atteicās sniegt kādu vērtējumu par Zatlera līdzšinējo darbu un izredzēm tikt pārapstiprinātam. “Negribam [ar šādiem paziņojumiem] steidzināt Dombrovski, ” sacīja Urbanovičs.

Savukārt PLL deputāts Māris Kučinskis Ir.lv atzina, ka “PLL ar savām astoņām balsīm dienaskārtību nenoteiks. Viss process ir koalīcijas rokās.” Kučinskis arī atzina, ka PLL frakcija diez vai būtu tā, kas oficiāli izvirza Zatleru, jo tas viņam tikai kaitētu – samazinātu viņa izredzes tikt apstiprinātam.

Arī partijas “Visu Latvijai!” līdzpriekšsēdētājs Imants Parādnieks Ir.lv atzina, ka pozitīvi vērtē Zatlera šodien paziņoto lēmumu, tomēr šobrīd ir pāragri runāt par atbalstu viņam, jo nav skaidrs, kādas vēl būs kandidatūras. Pēc Parādnieka teiktā, iespējams, jau šonedēļ radošās inteliģences pārstāvji nākšot klajā ar savu kandidatūru prezidenta amatam un VL spriedīšot par to, vai to atbalstīt.

Jau vēstīts, ka Zatlers trešdien paziņoja, ka ir gatavs atkārtoti kandidēt Valsts prezidenta vēlēšanās. Par padarīto un plāniem turpmākajiem četriem gadiem Zatlers sola informēt 19.aprīlī.

 

 

Komentāri (12)

Ieva 16.03.2011. 17.54

Zatlers ir visdevīgākais variants visiem. Visi citi varianti ir deķīša vilkšana uz savu pusi, un ne pie kā laba nenovedīs. Partijas to apzinās, un būdamas tālredzīgas, tā nedarīs.

Manās acīs Zatlera galvenais darbs bija korupcijas legalizācija- knabam atzīstot, ka Zatlera aploksnes bija likumīgas. Viss pārejais pēc tam bija tikai atmazgāšanās.

Neatbalstu Zatleru, bet prognozēju, ka viņš tiks pārvēlēts.

+4
0
Atbildēt

0

aivars_silins 17.03.2011. 06.23

Šeit video par tēmu, nosaukums – Kas var notikt Latvijā?
http://www.youtube.com/user/tiro52

+1
0
Atbildēt

1

    modriss > aivars_silins 17.03.2011. 09.08

    Nu par šo video laikam drīzumā saliks šim komentāram kaudzīti mīnusiņu :)) Bet laba ilustrācija. Tātad ne vienīgais saskatu V marionešu iezīmes, kas darbojas pēc citu sastādīta scenārija un tā arī nespēj atbrīvoties no saitītēm.. :))

    0
    0
    Atbildēt

    0

Pauls Puķītis 16.03.2011. 16.39

Ta kas jūs par politiķiem, ja nevarat izvērtēt situāciju. Skaidrs, ka Zatleru ievēlēs uz otro termiņu un jums nemaz neprasīs, ko domājat…jums tikai jānospiež poga “par”…tam Sibīrijas Pisecam tulku pieliekat, lai pareizo(pogu) nospiež…

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu