Bemhenu nelikumīgo kompensāciju dēļ neatlaiž • IR.lv

Bemhenu nelikumīgo kompensāciju dēļ neatlaiž

12
Lita Krone, LETA

Divi šķērdētāji vairs RS nestrādā, trijiem izteikts rājiens, četriem – samazināta alga

Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmuma “Rīgas satiksme” (RS) valdes priekšsēdētāju Leonu Bemhenu otrdien akcionāru sapulcē nolēma neatstādināt no amata, taču viņam līdz gada beigām par 30% samazināta alga, žurnālistiem pavēstīja Rīgas mērs Nils Ušakovs, vēsta aģentūra BNS.

Sapulcē galvenais jautājums bija par prettiesiski izmaksātām kompensācijām bijušajiem RS valdes locekļiem. Izvērtējot vadības atbildību, secināts, ka divi no atbildīgajiem darbiniekiem uzņēmumā vairs nestrādā. Trīs darbiniekiem izteikts rājiens, bet četriem samazināts atalgojums. Sīkāku informāciju par to, kuri no RS vadības sodīti, Rīgas domē solīja sniegt vēlāk.

Paskaidrojot, kāpēc Bemhens saglabājis amatu, Rīgas mērs vērsa uzmanību uz arodbiedrības izteikto atbalstu Bemhenam, viņam doto uzdevumu izpildi un līdzšinējo veiksmīgo sadarbību ar RS vadītāju. “30% algas samazinājums ir adekvāts sods,” teica Ušakovs. Bemhenam arī gada beigās būs jāsniedz pārskats par mēra doto uzdevumu izpildi.

Bemhens žurnālistiem akcionāru lēmumu komentēja izvairīgi un sacīja, ka “par katrām kļūdām kaut kā ir jāmaksā”. Viņš savas kļūdas atzina daļēji. “Valdes priekšsēdētājs ir atbildīgs par visu,” secināja Bemhens.

21.februārī uz laiku no amata pienākumu pildīšanas tika atstādināts Bemhens, lai izvērtētu RS valdības atbildību par prettiesiski izmaksātām kompensācijām bijušajiem RS valdes locekļiem. Pārkāpumu iepriekš konstatēja Valsts darba inspekcija (VDI) Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) uzdevumā sarīkotā pārbaudē. Nepamatoti izmaksātas kompensācijas par neizmantotu ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu un papildatvaļinājumu RS no amata atceltajiem valdes locekļiem kopumā 51 677 latu apmērā, lai gan viņi turpināja darbu uzņēmumā. Kompensācijas saņēma valdes priekšsēdētājs Bemhens un 2009.gadā atceltie valdes locekļi Igors Žagars, Imants Rezebergs, Tamāra Dāvidsone, Igors Volkinšteins un Egils Dīriņš, kuri turpināja darbu kā RS direktori.

Ar šādu rīcību uzņēmumā pārkāpti vairāki normatīvie akti, turklāt nosacītajā taupības laikā izšķērdēti pašvaldības līdzekļi.

“Rīgas satiksme” nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

 

Komentāri (12)

Una Grinberga 15.03.2011. 14.45

Ceļā uz absolūtu komunismu, visiem cilvēkiem ir jānodrošina darbs – arī Bemhenam! (Ļeņina ideju sekotājs – N.Ušakovs)

+7
0
Atbildēt

0

austrisv 15.03.2011. 16.30

Gan jau Benhems būs labi padalījies arī ar saviem labvēļiem no augstajiem RD plauktiem, tāpēc jau viņš ir pāri likumam!

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu