Bičevski ievēl par Komercbanku asociācijas prezidentu • IR.lv

Bičevski ievēl par Komercbanku asociācijas prezidentu

23
Mārtiņš Bičevskis. Foto: Reinis Hofmanis, F64

Līdz 1.maijam, kad Bičevskis stāsies amatā, asociāciju turpinās vadīt Tverijons

Piektdien Latvijas Komercbanku asociācijas biedru pilnsapulcē Finanšu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis ievēlēts par asociācijas jauno prezidentu, liecina biznesa portāla “Nozare.lv” rīcībā esošā informācija.

Plānots, ka savus jaunos darba pienākumus Bičevskis sāks pildīt no 1.maija, jo līdz tam laikam būs paveicis svarīgākos pienākumus Finanšu ministrijā. Līdz tam Komercbanku asociāciju turpinās vadīt Teodors Tverijons, kurš arī pēc tam turpinās strādāt algotu darbu asociācijā un konsultēs jauno prezidentu.

Tverijons asociāciju vadīja jau no 1992.gada un, pēc viņa paša iepriekš teiktā, izlēmis ceturtajam termiņam nekandidēt.

Iepriekš Komercbanku asociācijas padomes priekšsēdētājs “DnB Nord bankas” prezidents Andris Ozoliņš biznesa portālam “Nozare.lv” Bičevska kandidatūras izvēli pamatoja ar viņa ilggadējo pieredzi finanšu sektorā, valsts makroekonomiskās un finanšu situācijas pārzināšanu, kā arī mērķtiecību, enerģiskumu un motivētību veicināt banku sektora attīstību valsts ekonomiskās stabilizācijas un izaugsmes periodā.

Latvijas Komercbanku asociācijas prezidents tiek ievēlēts uz sešiem gadiem un ir vienīgais asociācijas valdes loceklis.

Asociācijas prezidents pārstāv to attiecībās ar valsts un citām organizācijām, kā arī ar ārzemju un starptautiskām organizācijām, organizē kopsapulces un padomes lēmumu un uzdevumu izpildi, rīkojas ar asociācijas budžetu atbilstoši kopsapulces un padomes lēmumiem, slēdz līgumus, kā arī pieņem darbā, atbrīvo no darba un nosaka algas asociācijas darbiniekiem.

2008.gada jūnijā Bičevskis sāka pildīt Finanšu ministrijas valsts sekretāra pienākumus. Kopš 2004.gada viņš bija Tieslietu ministrijas valsts sekretārs, bet pirms tam Bičevskis bija Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes priekšnieks. Viņš arī kandidējis 7.Saeimas vēlēšanās no Tautas partijas saraksta un kādu laiku bijis Saeimas deputāts.

Komentāri (23)

lebronj2356 12.03.2011. 19.18

Manuprāt diezgan skaidrs banku lobija piemērs Latvijā – kadrs, kas ilgi strādāja FM un vadīja Parex pārņemšanu un naudas iepumpēšanu tajā, tagad tiek atalgots ar labu amatu. Nu nedrīkst ļaut bankām saaugt ar valsts varu….lai nu kas bet labklājība un tiesiskums no tā neveidosies !

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu