Ušakovs par “Rīgas aci”: Iespējams, dotācijas būs vajadzīgas • IR.lv

Ušakovs par “Rīgas aci”: Iespējams, dotācijas būs vajadzīgas

17
Mārtiņš Zilgalvis, F64

Rīgas mērs pieļauj, ka pašvaldības atbalsts būs nepieciešams pēc trīs vai četriem gadiem

Iespējams, ka Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmuma "Rīgas satiksme" (RS) meitasuzņēmumam ar pagaidu nosaukumu "Rīgas acs" 4,5 miljonus latu vērtās integrētās informācijas sistēmas ieviešanai tomēr būs nepieciešamas pašvaldības dotācijas, intervijā aģentūrai BNS atzinis Rīgas domes (RD) priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

"Es neapgalvošu, ka viņi 100% iztiks bez dotācijām. Iespējams, ka dotācijas būs vajadzīgas," mērs sacīja.

Ušakovs norādīja, ka pašlaik RD pieņemts lēmums par šā uzņēmuma veidošanu, taču vēl tiek rēķināts, cik ātrā tempā un cik lielā apmērā integrētās informācijas sistēmas projekts tiks īstenots. Mērs pieļāva, ka drošības sistēmas sākotnēji tiks uzstādītas grūtākajos un piepildītākajos maršrutos, jo tajos ir gan lielākas drošības problēmas, gan varētu būt arī lielāks reklāmas apmērs un lielāka auditorija.

"Katrā ziņā šis projekts nav īstenojams viena gada laikā. (..) Tas notiks pakāpeniski. Tāpēc patlaban viss tiks rēķināts. Kad aprēķini būs gatavi, būs arī skaidrs, cik ilgi uzņēmums spēs iztikt ar kredītu. Iespējams, ka nepieciešamība pēc dotācijām parādīsies trešajā vai ceturtajā uzņēmuma darbības gadā," viņš teica.

Ušakovs sacīja, ka "Rīgas acs" dibināšana nav komerciāls pasākums, bet ieguldījums pasažieru drošībā. Tāpat plānots ierīkot alkometrus transportlīdzekļu vadītajiem un labāk kontrolēt sabiedriskā transporta kursēšanu, jo transportlīdzekļos būs uzstādīta globālās pozicionēšanas sistēma (GPS).

Jau vēstīts, ka RD 15.februārī piekrita jauna RS meitasuzņēmuma – tā darba nosaukums ir "Rīgas acs" – dibināšanai, lai ieviestu 4,5 miljonus latu vērtu integrētu informācijas sistēmu. Plānots, ka sistēmas darbību kopumā veidos daudz un dažādi organizatoriski un tehnoloģiski pasākumi, piemēram, video novērošanas ierīkošana sabiedriskajā transportā, automatizēta trauksmes izziņošana, transporta līdzekļu aprīkošana ar kustības kontroles sistēmu, automatizēts vadītāju alkohola reibuma identifikācijas risinājums, pasažieru informēšanas un apziņošanas sistēmas modernizācija un citi. Projektu paredzēts īstenot līdz 2014.gada beigām. 

 

Komentāri (17)

Una Grinberga 03.03.2011. 11.00

Par to naudu, kas aizplūst dotācijās Rīgas Satiksmē, visi Latvijas iedzīvotāji varētu braukāt starp pilsētām par brīvu!

+9
0
Atbildēt

0

mxblack 03.03.2011. 11.48

Ko viņš tur murgo, kādā veidā reklāmas var nodrošināt pasažieru drošību? Bet tas pārējais ir tikai “piekabe” lai vispār varētu šo absurdu realizēt. Un nevajag mums stāstīt ka videonovērošana palīdzēs optimizēt sabiedriskā transporta plūsmas, kontroli un uzskaiti. Tam vispiemērotākās ir GPS ierīces un tās uz transporta jau tagad visur ir uzstādītas. Faktiski tā būs vēl viena iespēja korumpētajai Rīgas pārvaldei un Rīgu pārvaldošajiem SC politiķiem līdz elkoņiem iegrābties pilsētas naudas lādē. Bet pēc tam paslēpties ai “politiskās atbildības” un nesodīti tērēt sazagto.

+5
0
Atbildēt

1

    snjuu > mxblack 03.03.2011. 15.38

    =kādā veidā reklāmas var nodrošināt pasažieru drošību?=
    ===
    Elementāri. Zagļi noklausās sociālās reklāmas, atdod makus un piesakās policijā. Tas pats attiecas uz jebkuru citu apdraudētāju (tostarp šoferi). Varētu rasties probzas gadījumos ar kurliem pārkāpējiem, bet tas tiek risināts. Vēl viens faktors ir pārlieku ietekmējamu cilvēku uzvedība, var gadīties, ka piesakās ļautiņi, kas neko nav nodarījuši, tostarp autobusu vadītāji.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

putekliic 03.03.2011. 13.38

Viss iet uz to, ka pēc šitiem SC un PLL “saimniekotājiem” Rīgā vēl 10 gadus “zāle neaugs”.

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu