Stingrāk kontrolēs ieroču apriti • IR.lv

Stingrāk kontrolēs ieroču apriti

24
Agnese Gulbe, LETA
Ilze Malaševska

Valsts policija rosina atļaujas izsniegt konkrētam personu lokam

Iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (JL, "Vienotība") uzdevumā Valsts policija (VP) ir izstrādājusi priekšlikumus ieroču aprites sistēmas kontroles pastiprināšanai, kas paredz ieroču glabāšanas, nēsāšanas un ieroču kolekcijas atļaujas izsniegt tikai uz noteiktu laiku, kā arī noteikt konkrētu personu loku, kas varētu saņemt nēsāšanas atļauju pašaizsardzības šaujamierocim.

Priekšlikumos tāpat tiek piedāvāts noteikt stingrākas prasības ieroču iegādāšanās, glabāšanas vai nēsāšanas atļaujas saņemšanai agrāk sodītām personām, kā arī noteikt fiziskām personām aizliegumu iegūt savā īpašumā vairāk nekā divas pistoles pašaizsardzībai, aģentūru LETA informēja Iekšlietu ministrijas (IeM) preses pārstāve Gunta Skrebele. 

Ierosināts arī aizliegt izsniegt ieroča iegādāšanās, glabāšanas un nēsāšanas atļauju personai, kurai kriminālprocesā piemērots aizdomās turētā statuss, kā arī Ministru kabineta noteikumos definēt tādas fiziskās personas veselības stāvokļa pārbaudi, kura ir vai vēlas kļūt par šaujamieroču īpašnieku.

Lai realizētu piedāvātos priekšlikumus, tiks gatavoti grozījumi normatīvajos aktos, informēja Skrebele.

Ir.lv jau ziņoja, ka jautājums par nepieciešamību pastiprināt ieroču aprites kontroli tika aktualizēts pēc 19.februārī kinoteātrī "Forum Cinemas" notikušā incidenta, kad filmas "Melnais gulbis" demonstrēšanas laikā konflikta rezultātā viens skatītājs nošāva otru, izmantojot legālu ieroci.

Pēc šī notikuma Valsts policijas Licencēšanas un atļauju sistēmas nodaļas direktora vietnieks Andris Melkers Ir.lv sacīja, ka pagaidām nav vajadzības noteikt stingrāku kontroli, jo Latvijā, salīdzinot ar citām Eiropas valstīm, ir viena no stingrākajām ieroču atļauju iegūšanas sistēmām.

Likums, kas paredz ieroču atļaujas izsniegšanu un neierobežotu laiku, spēkā stājies šī gada 1. janvārī.

 

 

Komentāri (24)

juris_jakobsons 02.03.2011. 18.12

Ak, Dievs – tādi ģēniji… lai gan ko tas dos? visi kam viņus vajadzēja, tāpat tos ir iegādājušies :D

+2
0
Atbildēt

0

Edīte Dancberga 02.03.2011. 18.16

Un kurš no šiem punktiem būtu novērsis kino traģēdiju, kuras dēļ (it kā) tas tiek darīts? Šavējs, cik zinu, nebija ne tiesāts, ne aizdomās turēts, bija izgājis visas veselības pārbaudes un līdzi viņam bija tikai viens ierocis. Kārtējā darbības imitēšana, reāli neko neuzlabojot. :(

+2
0
Atbildēt

0

Mārčonkuls 03.03.2011. 08.12

vai zināms kāds gadījums, kad civilists ar ieroci novērsis kādu noziegumu?

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu