Diena.lv galvenais redaktors – bijušais PLL preses sekretārs • IR.lv

Diena.lv galvenais redaktors – bijušais PLL preses sekretārs

19
Evija Trifanova, LETA

Eksperte: portālā redaktora ietekme satura atlasē var izpausties vairāk nekā laikrakstā

Par portāla "Diena.lv" galveno redaktoru kļuvis tā līdzšinējais attīstības direktors Edgars Vaikulis, kurš iepriekš vairākus gadus bijis partijas LPP/LC un vēlāk politiskās apvienības "Par labu Latviju" preses sekretārs, vēsta aģentūra LETA.

AS "Diena" valdes priekšsēdētājs Viesturs Koziols “Nozare.lv” sacīja, ka portālam bijis nepieciešams vadītājs, tāpēc izvēle kritusi par labu Vaikulim, kurš pagaidām turpina pildīt arī attīstības direktora pienākumus. "Protams, biznesā nav normāli, ka viens cilvēks pilda divus darbus, tāpēc, visticamāk, meklēsim jaunu attīstības direktora kandidātu," sacīja Koziols.

Pēc viņa teiktā, Vaikuļa viens no svarīgākajiem uzdevumiem būs jauna projekta ieviešana saistībā ar portālu "Diena.lv". "Pagaidām projekts nav pabeigts, tāpēc nekomentēšu, taču tas būs nozīmīgs," sacīja Koziols.

„Jaunā darbinieka un Vaikuļa kunga ciešā saistība liek domāt, ka pati A/S „Diena” tuvu stāv konkrētajiem politiskajiem spēkiem,” norāda mediju eksperte un Rīgas Stradiņa universitātes pasniedzēja Anda Rožukalne. Viņa arī uzskata, ka ir pietiekoši daudz citu cilvēku, kas varētu būt šajā amatā, bet Edgars Vaikulis varētu strādāt savā nozarē, pierādīt sevi un tad iegūt amatu.

Viņasprāt, „Diena” jau sen nav neatkarīgs medijs, jo no redakcijas dažādu iemeslu dēļ aiziet cilvēki, kas strādājuši neatkarīgā medijā un zina tā darbības principus. Viņa norāda, ka šie cilvēki tiek aizvietoti ar tiem, kuri saistīti ar partijām. „Tukšas frāzes, ka darbu uztic profesionāļiem, izskatās, ka viņam [Koziolam] šie cilvēki jāņem darbā”, piebilda Rožukalne.

Mediju eksperte norāda, ka portālā jaunā redaktora ietekme satura atlases procesā, arī tajā, kas portālā neparādīsies, var izpausties vēl vairāk nekā laikrakstā, jo tam ir daudz lielāka auditorija.

"Dienas mediju" produktu portfelī ir 35 drukātie un digitālie mediji, no tiem 23 preses izdevumi – 16 laikraksti un septiņi žurnāli, 12 interneta portāli. SIA "Dienas mediji" izdod biznesa rokasgrāmatas un organizē konferences un seminārus.

Komentāri (19)

ltvpanorama 02.03.2011. 16.12

tur var algot dajebko..laikraksts Diena ir miris..var jau protams arī uz aizdirsta upes tvaikonīša uzmālēt uzrakstu “Titāniks” ,,,

+17
-1
Atbildēt

0

IneseT 02.03.2011. 15.29

kārtējais skumjais štrunts par Dienu…
bet par Vaikuli – nu nez kāds pienesums tam PLL vai LPP/LC no šī ‘PR spečuka’ bijis? šo personu galvenais uzdvums – atfutbolēt žurnālistus no aktuālu jautājumuuzdevumu uzdošanas Buldozeram, Godmanim un citiem tobrīd pie stūres bijušajiem… neko no žurnālistikas šie ķēmi nejēdz, grūti iedomāties, kā tāds dos uzdevumu padotajiem žurnālistiem… galvenais būs cenzēt, ko likt vai nelikt portālā… gluži kā Sakss tajā PLLweblapā pirms vēlēšanām…

+10
-1
Atbildēt

4

    varbūt ka tā > IneseT 02.03.2011. 16.14

    Pamazām izvējo Ēlertes un Ašeradena radītie smerdeļi Dienā

    +1
    -13
    Atbildēt

    0

    janazakovica > IneseT 02.03.2011. 18.23

    ari smerdeli var mainities uz labu

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > IneseT 02.03.2011. 19.02

    to bimbo1
    Visu nelabo smirdoņu uz IR paņēma līdzi bijušie Dienas žurnālisti, tagad tur brīnišķīgi smaržo pēc (AŠ)², vai piedošanu D&G. Jūk man tie mīlas pārīši.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    IneseT > IneseT 02.03.2011. 16.29

    bimbo1 – a ko tu te pie smerdeļiem lien? tev tak tikai http://www.nra.lv browserī jāraksta un jāglaimo šamējiem!

    +7
    0
    Atbildēt

    0

mary75 02.03.2011. 16.08

PLL tas neglābs, agonija turpinās, nāve jau tuvu.

+9
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu