Izmeklēs neslavas celšanu Freimaņa tuviniekiem • IR.lv

Izmeklēs neslavas celšanu Freimaņa tuviniekiem

15
Foto: Mārtiņš Zilgalvis, F64

Anonīmo interneta komentāru autora sods var būt arests

Policijā sākts kriminālprocess par neslavas celšanu – godu un cieņu aizskarošu interneta komentāru izplatīšanu – par pāragri mirušā mūziķa Mārtiņa Freimaņa tuviniekiem, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa priekšnieks Gints Ešenvalds.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 157.panta 2.daļas "Par neslavas celšanu masu saziņas līdzeklī". Par to var sodīt ar arestu vai piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz 80 minimālajām mēnešalgām.

Policija neatklāj, vai šajā kriminālprocesā jau ir aizdomās turētās personas. Kriminālprocesu Liepājas policijas iecirknis sācis, pamatojoties uz Mārtiņa Freimaņa pusmāsas mātes Intas Freimanes 10.februārī uzrakstīto iesniegumu. Tam Freimane pievienojusi arī izdrukas ar aizskarošajiem komentāriem.

Kā ziņots, pēc mūziķa nāves komentāros internetā izteikti pārmetumi par to, ka Inta Freimane esot atgrūdusi Mārtiņu Freimani, neesot palīdzējusi viņam grūtā brīdī, bet tagad uz viņa nāves grasoties nopelnīt. Komentāros pat esot publiskotas Intas Freimanes un viņas meitas darba vietas un dzīvesvietas adreses, sociālo tīklu profili un fotogrāfijas, draudēts ar linča tiesu.

Ir.lv jau ziņoja, ka Freimaņa dzīve aprāvās 33 gadu vecumā 27.janvārī plkst.1.20 Latvijas Infektoloģijas centrā, kur viņš tika ievietots 18.janvārī pēc smagas elpvadu ceļu saslimšanas. Publiskajā telpā izskanēja dažādas versijas par mūziķa nāves iemeslu. Ārstes patoloģes Ilzes Rones ziņojumā par nāves cēloni kā galvenais minēts akūts toksisks hepatīts un kā papildu apstāklis, kas veicinājis nāves iestāšanos, bijusi taukainā hepatoze trešajā stadijā. Nāves iestāšanos mūziķim paātrinājusi vājā sirdsdarbība, palielināta liesa, nieru mazspēja un slapjais pleirīts, kas iegūts, līdz galam neizārstējot saaukstēšanās sekas.

Komentāri (15)

disassociative 28.02.2011. 20.19

Cilvēkiem ir pēdējais laiks iemācīties dzīvot SAVU dzīvi, nevis kaimiņa, politiķa vai mākslinieka dzīvi. Reizēm izskatās, ka viens otrs komentētājs nezina, kur paša WC atrodas, bet par dzeltenās preses varoņiem zina, kur, ar ko un kāpēc.

+9
-2
Atbildēt

1

    daks_klave > disassociative 28.02.2011. 21.34

    “Great minds discuss ideas; Average minds discuss events; Small minds discuss people.” (c) Eleanor Roosevelt

    Art

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

snjuu 28.02.2011. 21.02

Tu jauc sodu ar drošības lidzekli. Zikova gadījumā arests ir drošības līdzeklis (tiesa nav notikusi), šamējo agresīvo skabargmeklētāju gadījumā tas būtu tiesas piespriests sods (neliekas, ka kāds šiem piemērotu šādu drošības līdzekli – nav jau jēgas mukt).

+2
0
Atbildēt

0

piziks 28.02.2011. 21.15

Cerams, ka kādam tiešām kaut ko kaut cik jūtamu piespriedīs, — lai e-vides bļauriem vēl kādu reizi pierādītu, ka “atkost”, ja vajag, viņus var ātri un arī publikai parādīt.

+4
-3
Atbildēt

2

    piziks > piziks 28.02.2011. 22.53

    Labi, pagaidīsim, ar ko tas beigsies oficiāli, — tiem skaidrotājiem, galu galā, būs vairāk precīzas informācijas.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    piziks > piziks 28.02.2011. 21.59

    Nav īsti tik solīdi un vienklārši. Publika aicināta uz linčā tiesu, publiskoti Mārtiņa pamātes, arī viņas meitas (?) personas dati, adrese, telefona numurs, — par tādām lietām ausis ir jāglauda nopietni.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu