Rīgas līcī iesalusi lielākā daļa kuģu • IR.lv

Rīgas līcī iesalusi lielākā daļa kuģu

25
Foto: Gatis Rozenfelds, F64

Kritiskā situācija jūras līcī paralizējusi Rīgas brīvostas darbu

Pēdējās dienās situācija Rīgas jūras līcī kļuvusi kritiska – ledū iesalusi lielākā daļa kuģu, un tas faktiski paralizējis Rīgas brīvostas darbu, vēsta biznesa portāls Nozare.lv. Līdz ar ilgstošo salu ievērojami apgrūtināta kuģošana Baltijas jūrā kopumā, tāpēc problēmas ir arī citām ostām.

Ledus tik zemā temperatūrā ir "ļoti stingrs", skaidro Rīgas Brīvostas kapteiņdienesta speciālisti. Situācija ir sarežģīta, jo ledus apgrūtina kuģu ievešanu un izvešanu no ostas. Kuģu ievešana ostā patlaban notiek lēnāk, aizkavējas arī darbs pie piestātnēm. Ar apgrūtinātu kuģošanu esot jārēķinās visu šo nedēļu, ja vien strauji nemainīsies vējš, kas izkustinātu ledus gabalus.

Ar problēmām saskaroties teju visas Baltijas jūras ostas, tostarp Sanktpēterburga, kurai ir liels skaits ledlaužu. Rīgas brīvostas vienīgais ledlauzis "Varma" esot pilnībā noslogots, un faktiski pietrūkstot ledlaužu jaudas.

Savukārt aģentūra BNS iepriekš ziņoja, ka Jūrmalā problēmas radījuši pusaudži, kas pāris dienas mēģinājuši piekļūt ledū iesalušam kuģim "Midjur", kas Rīgas jūras līcī atrodas iepretim Majoriem. Pārgalvīgie jaunieši pa ledu dodas jūrā vairāku kilometru garumā, lai kuģi nofotografētu. Neviens pagaidām gan ledū neesot ielūzis.

Lai arī ledus jūrā ir pietiekami biezs, Krasta apsardzes dienests atgādina, ka staigāšana pa to ir bīstama, jo ledū var būt lāsmeņi un vižņu laukumi.

Komentāri (25)

photocom 21.02.2011. 18.38

janazakovica 21.02.2011. 19.16

mums te jurmala viss kartibaa.pa logu redzu licis majoros nav aizsalis.ko un kur vini tur fotografee.laikam pie zvejnieku budam kaut kur.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu