Mūrniece gatava uzticības balsojumam Saeimā • IR.lv

Mūrniece gatava uzticības balsojumam Saeimā

88
Linda Mūrniece. Foto: Jānis Saliņš, F64

Pēdējais piliens demisijas pieteikumam bijis video par policistiem – auto zagļiem

Neatkarīgi no tā, kāds būs valdības vadītāja lēmums, demisiju iesniegusī iekšlietu ministre Linda Mūrniece (''Vienotība'', JL) neesot gatava paņemt atpakaļ atlūgumu, taču esot gatava uzticības balsojumam Saeimā, lai deputāti izlemj, vai viņa var turpināt darbu, vai ne, vēsta aģentūra LETA.

Pirmdien intervijā "Neatkarīgajai Rīta Avīzei" Mūrniece atzīst, ka lēmums par demisiju pieņemts emocionāli atvaļinājuma laikā, un pēdējais piliens bijis internetā ievietotais video par policijas darbiniekiem, kas apzog auto. Par to viņa uzzinājusi telefonsarunā ar bijušo Valsts policijas priekšnieku Valdi Voinu. Pēdējā mēneša stress pēc Jēkabpils traģēdijas ir izpaudies kā izšķiršanās demisionēt, turklāt spiedienu rīkoties tā vai citādi ministre jutusi vairākkārt.

Mūrniece cer, ka uzticības balsojums būtu viņai labvēlīgs. "Ja koalīcijas partneri ZZS ir pateikuši, ka atbalsta mani, tad būtu dīvaini, ja "Vienotība" rīkotos citādi. Es domāju, ka balsojums noteikti būtu par uzticību man, neraugoties pat uz to, ko varbūt kāds "Vienotības" deputāts par mani domā. Bet tā visa ir teorija. Viss ir atkarīgs no sarunas ar premjeru," norāda ministre.

Jau vēstīts, ka pirmdien paredzēta Mūrnieces un Ministru prezidenta Valda Dombrovska (''Vienotība'', JL) tikšanās. Kā ziņots, Mūrniece pagājušajā nedēļā premjeram ir iesniegusi demisijas rakstu. Ministre darba pienākumus plāno pārtraukt pildīt no 28.februāra. Premjers ministres demisijas rakstu vēl nav pieņēmis, jo vēlējās klātienē pārrunāt izveidojušos situāciju.

Mūrniece laikrakstam paudusi, ka vēlētos, lai parlamentā būtu kvalificēta diskusija par iekšlietu sistēmu un tās nākotni. "Lai nebūtu tā, ka esmu vienīgā, uz kuras pleciem uzgrūst 20 gadu laikā iekšlietu sistēmā sastrādāto un aizmirst šo tēmu. Atbildība par notikušo iekšlietu sfērā ir jādala tieši tik daļās, cik ir bijis iekšlietu ministru. Tie ministri, kuri zina, kāda ir sistēma un cik grūti ir tajā strādāt, tie nāk un palīdz. Bet ir arī tādi, kuri nāk un filmējas uz iekšlietu sistēmas fona, un deklamē, ka vienīgā vainīgā pie visa šajā valstī ir iekšlietu ministre Linda Mūrniece. Spējīgi vīrieši vienā dienā kļūst par tādiem dīvaiņiem, kuri atraduši vienīgo ienaidnieku Lindas Mūrnieces personā un piepildījumu savu kompleksu mazināšanā, viņu kritizējot," saka iekšlietu ministre.

Viņa esot pārsteigta par bijušo Valsts policijas priekšnieku un bijušo Iekšlietu ministrijas valsts sekretāru Juri Rekšņu, kurš pēc Jēkabpils notikumiem rosinājis viņu demisionēt. "Pirmkārt, viņš kā šīs sistēmas cilvēks ir bijis līdzdarbīgs tajā ilgus gadus. Otrkārt, viņš bijis mans draugs ilgus gadus," skaidro ministre un pieļauj, ka patiesais viņa rīcības iemesls esot tas, ka amatu nācās pamest viņa sievai, ilggadējai Valsts policijas preses dienesta vadītājai Ievai Rekšņai.

Bijuši arī vairāki cilvēki, kas nākamajā dienā pēc Jēkabpils notikumiem piedāvājuši savu palīdzību. Tie bija bijušie ministri, IeM valsts sekretāri, Kriminālpolicijas priekšnieki, ģenerālis Aloizs Blonskis, Aloizs Vaznis, Laimonis Liepiņš, Valdis Pumpurs. "Protams, ka viņi teica – jā, situācija nav laba. Bet viņi, kā ģenerālis Blonskis teica – mēs, meitiņ, tev gribam palīdzēt," atceras Mūrniece.

Ministri izbrīnījis arī bijušais iekšlietu ministrs Jānis Ādamsons, kurš pārmeta, ka iekšlietām nav izcīnīts pietiekams budžets. Vēl, protams, ministrs Dzintars Jaundžeikars, kurš pēc Jēkabpils notikumiem teica, ka viņš prasot manu demisiju, jo es savulaik kā opozicionāre esmu tā darījusi.

"Vai arī eksperts Jurģis Liepnieks. Gudrs vīrietis, bet klūp virsū man kā tāds šunelis. Bet tas viss laikam tāpēc, ka es kādreiz viņu vinnēju tiesā par goda un cieņas aizskaršanu. Droši vien, ka to nevar piedot," uzskata Mūrniece.

"Un ko es Pēterim Apinim esmu nodarījusi?! Kāpēc cilvēks, kuru es neesmu dzīvē satikusi, mēģina realizēt savus kompleksus, mani apsaukājot? Būtu pieteicies uz pieņemšanu un pārrunājis tās iekšlietu sistēmas problēmas, kas viņu uztrauc," aicina ministre.

Komentāri (88)

www.vecamate.lv 21.02.2011. 09.11

Spriedze cilvēkam liela,bet nu demisiju emocionāli iesniedzam no siltajām zemēm,tad kāds pasaka, ka palīdzēšot,un itkā varētu pat palikt,ja Seaima nobalsos..Kaut kāda ķotērija sanāk.Ieteiktu VD vnk pieņemt demisiju,iztikt bez cirka ar balsojumiem un meklēt amatam līdzsvarotāku kandidātu.

+17
-2
Atbildēt

1

    piziks > www.vecamate.lv 21.02.2011. 09.22

    Tieši tā, — ja VD būtu līderis vai tiektos par tādu kļūt, viņš pieņemtu Lindas demisiju, neļaujot nopietni valstisku amatu pārvērst par skeču ar publisku koķetēriju: bijušo ģimenes draugu Rekšņu pāra apspriešana Lindai šobrīd svarīgāka par ministram tūlīt darāmajiem darbiem.

    +11
    -2
    Atbildēt

    0

mary75 21.02.2011. 09.19

Nu atkal jau cirks un ziepju opera, nekas vairāk.
Visi, kas Mūrnieci kritizē, tie, izrādās, to dara kādu personisku iemeslu vadīti, jo pati Mūrniece, dabiski, ne pie kā vainīgi nav, vainīgi visi iepriekšējie, redz kā citi viņai pat pasaka “meitiņ, mēs tev palīdzēsim…” ( sevišķi man tas “meitēn” kaut kā griežas ausīs), nu tās sarunaas un pozīcija vairāk izskatās pēc sievišķīgas lūpas uzmešanas, nekā pēc ministra vārdiem.
Nu nedrīkst viņa palikt, viņai pašai būs labāk, ja reiz tiks no tā visa vaļā.

+17
-3
Atbildēt

6

    lailabidzane > mary75 21.02.2011. 10.10

    .

    Gaisā pakārtās ministrītes psiholoģiskais portrets.

    Kino šāvēja psiholoģiskais portrets.

    Vai nav par daudz sakritību???

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Elīna Barkovska > mary75 21.02.2011. 10.00

    dzeris: vai nu viss ir tik vienkārši izskaidrojams, kā tu saki:)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    piziks > mary75 21.02.2011. 13.05

    Vēl jau pa vidu arī pilnmēness.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 21.02.2011. 10.14

    Nu, ja atceras Mūrnieces ļoti ļoti iejūtīgo attieksmi pret Rozentāli, kas ļāva tai nodarīt miļjonus zaudējumu un vēl saglabāt iepriek;šējo amatui, motīvi var būt visādi.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 21.02.2011. 09.40

    Mūrnicei ļoti slikti ar paškritiku, un tāpēc viņa absolūti nepanes kritiku, tāpēc vien viņa tik emocionāli uz visu reaģē, un tik atbildīgu amatu ieņemt nedrīkst.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    Elīna Barkovska > mary75 21.02.2011. 09.28

    dzeris: Kāpēc viņai to amatu tik ļoti vajag??? IR 2 varianti:, proti, vai nu iekšējie psihiskie procesi ir no līdzsvara izgājuši, vai nu materiālas dabas jautājumi spiež, ar to es nedomāju atalgojumu, bet daudz globālāk.

    Abi gadījumi rada apdraudējumu!

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

dro 21.02.2011. 08.46

Ministre zaudējusi garīgo līdzsvaru, tādēļ manuprāt nevar ieņemt šo svarīgo amatu, kur vienmēr vajadzīga vēsa galva. Uzticības balsojumu varēja rosināt pēc Jēkabpils notikumiem, nevis pēc demisijas raksta iesniegšanas.

+14
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu