Vilnītis rosina prokuratūrā veidot pretkorupcijas iestādi • IR.lv

Vilnītis rosina prokuratūrā veidot pretkorupcijas iestādi

18
KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis. Foto: Kaspars Krafts, F64

KNAB vadītājs šādi cer uzlabot krimināllietu izmeklēšanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis pirmdien Ģenerālprokuratūrā notiekošajā virsprokuroru sanāksmē ierosināja sākt diskutēt par specializētas pretkorupcijas iestādes izveidošanu pie prokuratūras, ziņo aģentūra LETA.

Pēc Vilnīša domām, šāda specializēta iestāde palīdzētu lietu izmeklēšanu paātrināt, kā arī būtiski uzlabotos to kvalitāte.

Šāds priekšlikums no Vilnīša puses publiski izskanējis pirmo reizi. Viņš plāno tikties ar ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru, lai šo jautājumu pārrunātu. Kalnmeiers, uzklausot Vilnīša ideju, vien noteica, ka par to var padomāt, bet viss "atduras" finansēs.

Vilnītis žurnālistiem skaidroja, ka šādas iestādes izveidošana būtu nepieciešama, lai uzlabotu krimināllietu izmeklēšanu, jo īpaši rajonu prokuratūrās. KNAB līdz šim esot izveidojusies ļoti laba sadarbība ar Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļu, ko nevarot teikt par visu līmeņu prokuratūrām. Esot pat atsevišķi prokurori, kuri nemitīgi lietas atdod atpakaļ KNAB tālākai izmeklēšanai, lai gan šajās lietās no biroja puses viss jau ir izdarīts. Jo īpaši svarīga šādas jaunas iestādes nepieciešamība būtu lielajās jeb skaļajās lietās.

Komentāri (18)

Grandāns(c) 16.02.2011. 15.04

Tā vietā, lai KNABs nāktu ar savu viedokli par to, kas tagad darās ar visādu uzņēmumu un iestāžu padomēm, kad tiek iecelti jauni pārstāvji pēc partijas piederības, nevis pēc profesionalitātes, vai arī, kad valsts uzņēmumi ziedo pa labi pa kreisi un neviens neizvērtē šo ziedojumu lietderību, KNAB galva nāk klajā ar kārtējo absurdo piedāvājumu. Un pat šo savu piedāvājumu nav kārtīgi apsmadzeņojis, jo šajā ziņā ir vairāk pretrunu, kā sunim blusu. It kā šāda specializēta nodaļa vajadzīga, lai cīnītos ar korupciju reģionos, bet tanī pašā laikā pasaka, ka tas palīdzēs izmeklēt “lielās lietas”. Cik zināms, visas “lielās lietas” ir Ģenerālprokuratūrā ar kuru, pēc Vilnīša vārdiem, sadarbība ir OK. Kāds tad ir Jūsu mērķis, Vilnīša kungs?

+12
0
Atbildēt

0

austrisv 16.02.2011. 14.51

Labāk, jau nu būtu nodarbojies ar tām lietām , kas viņam jādara KNAB, nekā nācis klajā ar saviem ne visai gudrajiem ieteikumiem. Kur tad ņemsim atkal finansējumu, Vilnīt?

+9
0
Atbildēt

0

andrisskrastins 16.02.2011. 14.51

Uvertīra…pēc tam pievienosies ZZS kā pirmās vijoles…pēc tam jau SC un PLL čīgās līdzi.

Cenšas paveikt savu darbu līdz galam.

+8
0
Atbildēt

1

    Guncītis > andrisskrastins 16.02.2011. 17.01

    savu darbu – knab likvidāciju – vilnītis paveikt nespēj, tāpēc lūdz palīdzību tp ieceltam kalnmeijeram. Iespējams palīdzēs.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu