Policija pārbauda Mārtiņa Freimaņa tuvinieku nomelnošanu • IR.lv

Policija pārbauda Mārtiņa Freimaņa tuvinieku nomelnošanu

20
Foto: Raitis Plauks, F64

Pēc mūziķa nāves interneta komentāros draudēts viņa radiniecēm

Policija sākusi pārbaudi par mūžībā aizgājušā mūziķa Mārtiņa Freimaņa tuvinieku nomelnošanu – viņu godu un cieņu aizskarošu komentāru izteikšanu dažādos interneta portālos, ziņo aģentūra LETA.

Kā informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa priekšnieks Gints Ešenvalds, pārbaudi Liepājas policija sākusi, pamatojoties uz Mārtiņa Freimaņa pusmāsas mātes Intas Freimanes 10.februāra iesniegumu. Tam Freimane pievienojusi izdrukas ar aizskarošajiem komentāriem. Pārbaudot šo informāciju, policija lems, vai ir pamats sākt kriminālprocesu.

Kā ziņo žurnāls "Kas jauns", pēc mūziķa nāves komentāros internetā Intai Freimanei pausti pārmetumi par to, ka viņa atgrūdusi Mārtiņu, nav palīdzējusi grūtā brīdī, bet tagad ar viņa nāvi grasoties nopelnīt. Komentāros publiskotas Intas Freimanes un viņas meitas darba vietas un dzīvesvietas adreses, sociālo tīklu profili un fotogrāfijas, draudēts ar linča tiesu.

Jau ziņots, ka Freimaņa dzīve aprāvās 33 gadu vecumā 27.janvāra naktī Latvijas Infektoloģijas centra slimnīcā, kur viņš tika ievietots 18.janvārī pēc smagas elpvadu ceļu saslimšanas. Freimaņa nāves cēlonis ir sistemātiski un ilgstošā laika periodā apzināti un neapzināti bojāta veselība, iepriekš paudis Infektoloģijas nodaļas vadītājs profesors Jāzeps Keišs. Ārstes patoloģes Ilzes Rones ziņojumā par nāves cēloni kā galvenais minēts akūts toksisks hepatīts un kā papildu apstāklis, kas veicinājis nāves iestāšanos, ir arī taukainā hepatoze trešajā stadijā.

Urna ar Freimaņa mirstīgajām atliekām glabājas pie viņa piederīgajiem un līdz pavasarim vēl netikšot atdota zemei.

Latvijā bijis viens gadījums, kad anonīmi nacionālo naidu kurinošu interneta komentāru rakstītājs tika noteikts un tiesāts. Kā apstiprina eksperti, interneta anonimitāte ir tikai šķietama, lai arī izmeklēšanas gaitā vajadzīgs stingrs pamatojums, lai pieprasītu atklāt ziņas komentētāju personības noteikšanai.

Komentāri (20)

disassociative 16.02.2011. 15.18

Faktiski par to, ka interneta medijos ir šie nenormālie vulgārie, rupjie komentāri, pirmkārt, atbildību ir jāuzņemas pašam medijam. Ja portāls šādus komentārus cenzē, tad mēneša laikā cilvēki tiek pieradināti, ka šajā vietnē nekā tamlīdzīga vienkārši nebūs. Ja portāls pieļauj jebkādus komentārus, lai it kā celtu savu reitingu, tad paši vien vainīgi. Ja lielākie interneta mediji spētu savā starpā vienoties, ka nepieļaus zākāšanos un cūkošanos savās vietnēs, Latvijas interneta mediju telpu pāris mēnešos no šitās visatļautības varētu atbrīvot. Nevaru iedomāties, ka, piemēram, ir.lv portālā varētu šādi murgi parādīties.

+12
-2
Atbildēt

2

    janazakovica > disassociative 17.02.2011. 12.43

    to ABC ja pareizi ir zidi zagli pederasti

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    kkristaps > disassociative 17.02.2011. 08.24

    Diemžēl IR portālā var biezā slānī izlasīt tādus epitetus kā “pidari”, “žīdkrievmasoni” (vai kaut kā tamlīdzīgi”), “smerdeļi”, “idiņi”, “tirliņi” utt. utjpr., kas tiek veltīti katram, kurš izsaka komentētātajam netīkamu viedokli. Nezinu, aiz kādiem apsvērumiem šo komentāru autori netiek “banoti”, taču to esamība liecina par strauju portāla degradāciju, un esmu pārliecināts, ka drīz vien nebūs nekādas atšķirības starp delfiem, tvnet un apollo un IR. Gandrīz katrā civilizēto valstu publiskajā portālā ir norāde uz to, ka nepieklājīgi, aizskaroši, vulgāri komentāri un uzbrukumi citiem komentētājiem netiek pieļauti, un šie portāli par apmeklētāju trūkumu nesūdzas. Mums laikam tā ir tāda nacionāla īpatnība: cilvēks publiski čurā, kakā vai vemj uz ielas un citi sajūsmā par viņa drosmi sit plaukstas…

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

Ilze Malaševska 16.02.2011. 12.26

Ok, es it kā varu saprast izplatīto pusaudžu fanošanu ar putām uz lūpām, kas parasti izpaužas kā agresija pret “neko-nerubījošo pelēko masu”, bet šitāda vainošana un draudēšana pārspēj visu. beyond sick. (un, JĀ, es domāju tie ir kārtējie apjukušie pusaudži, kas izceļas ar neadekvātu agresīvu kaisli par un ap popzvaigznēm)

+6
-1
Atbildēt

0

Laimonis Osis 16.02.2011. 15.00

Vai tiešām vienreiz nevar rimties ar to Freimani? Pusaudži nebūtu tik bezjedzīgi un agresīvi, ja mediji viņu galvas nepiebāztu ar ziņām par šo “zvaigžņu” privāto dzīvi. Nu kur vēl trakāk, ja ziņu portālos publicē ārstu pēcnāves slēdzienu un diagnozes? Kur lai jaunieši iemācās, kur ir robeža pieļaujamajam un nepieļaujamajam,ja pilni žurnāli par to, ko kurš ēd, kādas kuram asins analīzes, kurš ar kuru guļ, kam mākslīgie pupi un lūpas, utt. Vērtību sistēma ir pilnībā sagrauta. Pie viena gribas jautāt Ir, kāpēc nedēļā, kad traģiski gāja bojā Jēkabpils policists, uz Ir vāka bija Freimanis, nevis prātam neaptverā veidā bojāgājušais “tikai” varonis Znotiņš. Saprotu, ka tas lielā mērā bija ekonomisku apsvērumu diktēts aprēķins, ka šādā gadījumā žurnālu nopirks pāris pusaudzes, kas parasti žurnālu nepērk. Bet šaubas, vai tā tomēr nebija arī Ir vērtību manifestācija, man aizvien nav pagaisušas.

+6
-2
Atbildēt

1

    Evija Zauere > Laimonis Osis 17.02.2011. 09.51

    Nu kur vēl trakāk, ja ziņu portālos publicē ārstu pēcnāves slēdzienu un diagnozes?
    —————-
    Kāpēc ne? Ieteiktu palasīt nekrologus, ko publicē citur – katram nelaiķim ir pierakstīts no kā tieši viņš ir miris. Tas automātiski izslēdz dajebkādu baumu rašanos, kā MF gadījumā, kad komentāros tika izteikti cieti viedokļi, ka viņš ir miris no HIV/AIDS, narkotikām, hepatīta utt utjpr.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu