Lāči atgriezušies ziemas guļā • IR.lv

Lāči atgriezušies ziemas guļā

23
Kalvenes zoodārza lāči. Foto: poga.lv

Pirmie mazuļi Kalvenes zoodārzā aprīlī gaidāmi mežacūkām

Rīgas zooloģiskā dārza filiālē "Cīruļi" Aizputes novada Kalvenes pagastā mītošie lāči, uznākot jaunam aukstuma vilnim, atgriezušies ziemas guļā, ziņo aģentūra LETA. Kā stāstīja filiāles pārvaldnieks Arnis Bergmanis, nesen lāču ģimene – Toms, Tīna, viņu atvases Ācis un Āce – bija pamodušies no ziemas miega, taču rosījušies vien pusotru nedēļu, līdz uznācis stiprais sals.

Šoziem lāči ziemas guļai bija sataisījušies agrāk nekā citus gadus – jau decembra sākumā. Bergmanis to skaidroja ar ātrāk atnākušo pirmo salu. Reti gadās, ka Kalvenes zoodārza lāči ziemas miegā bez pārtraukuma noguļ līdz pat pavasarim. Pērnā ziema šajā ziņā bijusi izņēmums – lāči devušies ziemas miegā decembra vidū un nogulējuši līdz marta pirmajām dienām.

Pirmie dzīvnieku mazuļi Kalvenes zoodārzā šogad aprīlī gaidāmi mežacūkām. Drīzumā zoodārza saimei piepulcēsies aļņu meitene no Čehijas un mājas jaka meitene no Polijas. Savukārt uz Skandināviju no "Cīruļiem" aizceļos vilcene, bet uz Ungāriju plānots sūtīt lūsi, stāstīja Bergmanis.

Kalvenes zoodārzā mīt lāči, lūši, vilki, tiņi, kiangi, lamas, staltbriedis, zilās govis, aitas, mājas kazas, mežacūkas, āpši, jenotsuņi, vāveres u.c.

Komentāri (23)

Ilze Malaševska 16.02.2011. 12.28

un pareizi dara.

+3
0
Atbildēt

0

Sandra Vāpa (Ancāne, 17.02.2011. 10.39

es arī gribu būt lācis un gulēt tad, kad nāk miegs un ir auksti.
tikai cilvēku attiecībās nav kā dabā – ja rudenī aizmigsi, pavasarī pamodīsies pavisam citā pasaulē: bez draugiem, bez darba un ar parādiem.
(un iedomājos, ka laikam ļoti daudz cilvēku ir bijuši ziemas guļā un sastinguši uz laiku, tāpēc iekūlušies vēl lielākās problēmās.)

+2
0
Atbildēt

0

ltvpanorama 17.02.2011. 09.56

Tiem gan labi..vajadzētu mums ar krīzes laikā ko līdzīgu,kas guļ tas negrēko, neēd, ned,,..nu varbūt tikai kādu purkšķi palaiž..:)

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu