Arī par prezidentu ZZS varētu vienoties ar opozīciju • IR.lv

Arī par prezidentu ZZS varētu vienoties ar opozīciju

58
Andrejs Terentjevs, F64
Indra Sprance

Brigmanis: "Kur teikts, ka koalīcijai jāizvēlas prezidents?"

Jautājumā par Valsts prezidenta amatu "Vienotības" un Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) sadarbībai koalīcijā nebūs prioritāra loma, iespējams, ka par šo amatu, tāpat kā par tiesībsargu, ZZS vienojas ar opozīcijā esošajiem politiskajiem spēkiem, noprotams no ZZS Saeimas frakcijas vadītāja Augusta Brigmaņa Ir.lv teiktā.

Uz jautājumu, vai par prezidenta amatu ZZS un "Vienotība" varētu vienoties koalīcijas ietvaros, vai tomēr līdzīgi kā tiesībsarga izvēles procesā – ZZS un opozīcijā esošajam "Saskaņas centram" (SC) vienojoties, Brigmanis otrdien sacīja, ka partiju sadarbība "ir normāla parlamentāra prakse". "Tas ir tāds stereotips, ka Saeimā ir divas naidīgas, karojošas puses – opozīcija un koalīcija, bet tā nav, " sacīja Brigmanis.

"Kur teikts, ka koalīcijai jāvienojas par prezidentu? Vai koalīcija šo jautājumu ir privatizējusi? " sacīja Brigmanis,uzsverot, ka viss ir atkarīgs no apvienību piedāvātajiem prezidenta amata kandidātiem. "Vienalga, no kādiem spēkiem viņš izvirzīts, svarīgākais, lai bauda sabiedrības vairākuma uzticību, " sacīja Brigmanis.

Jau vēstīts, ka "Saskaņas centrs" tiesībsarga amatam uzrunājis "Rīgas slimokases" likvidatoru juristu Juri Jansonu, viņa kandidatūru atzinīgi novērtējusi arī ZZS. "Vienotība" trešdien lems, vai atbalstīt viņa kandidatūru vai ne, "Vienotība" šobrīd nevirza citu kandidatūru šim amatam. ZZS un SC kopā Saeimā ir 51 balss, ar ko pietiek, lai apstiprinātu gan tiesībsargu, gan Valsts prezidentu.

Komentāri (58)

Igors Daņiļēvičs 16.02.2011. 11.58

Tas nevajadzētu būt pārsteigumam, ka bijušie kompartijas sekretāri Lembergs un Brigmanis izvēlēsies to kas viņiem patiešām pēc pārliecības tuvāks – prokremliskās partijas.

+25
-1
Atbildēt

3

    “Arī par prezidentu ZZS varētu vienoties ar opozīciju!”
    ——————————————————-
    Ir jau darīts – ZZS un SC jau vienojušies par prezidenti ievēlēt Ingūnu Sudrabu, bet uz aprīli tiek gatavota Valda DOMBROVSKA valdības gāšana…
    Uz šo brīdi šī ziņa, droši vien, daudziem jau ir veca ziņa…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ir sajūta, ka Lemberga mūžīgā intuīcija var pievilt. Viņš, liekas, nemana, ka staigā pa aizvien plānāku un plānāku ledu. Tas pats ar Brigmani un pārējo ZZS. Situācija ir pārāk saspringta, Lembergs ir palicis faktiski pēdējais oligarhs pie varas. Loģiski, ka šobrīd visa uzmanība ir koncentrēta tieši uz viņu. Tāpat visi zin, ka viņš ir bijis viens no ietekmīgākajiem politiķiem valstī vairāk kā desmit gadus. Līdz ar to neapšaubāmi līdzvainīgs problēmām, kas radušās ilgtermiņa kļūdu dēļ.
    Piedevām, plašākai sabiedrībai lēnām top skaidrs, ka ne LK, ne VN, ne Mēdiju Nams, maigi izsakoties, nav bijuši nekādi biznesa veiksmes stāsti, ja jau jāslapstās pa krūmiem rīkojot sapulces.
    Šajā situācijā Lemberga “kovboja” gājieniem var izrādīties bumeranga efekts. Jo V. jau arī ilgstoši ne vēlas, ne var atļauties būt par tādiem nerriem, par kādiem Lembergs viņus padarījis.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

    Skaidri un gaiši – ZZS pamazām kļūst par Latvijas un latvietības kapračiem!
    Brigmanis kļūst vienkārši lecīgs, izaicinošs un nepieklājīgs…ne SAEIMAS deputāta amata cienīgs. Kļūst jau neomulīgi!
    Pienāks laiks un vadzis lūzīs!

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

marčiks 16.02.2011. 12.10

Un kur teikts, ka koalīcijai jāizvēlas ministri? Kāpēc gan ZZS nevarētu “draudzīgi vienoties” ar opozīciju par dažu Vienotības ministru aizstāšanu ar SC un PLL ministriem? Teiksim, Kristovski ārlietu ministra amatā nomainītu Kravcovs. Normāla prakse.

“…svarīgākais, lai bauda sabiedrības vairākuma uzticību…” – nezināju, ka “Lembergs” un “sabiedrības vairākums” tagad ir sinonīmi.

+17
-2
Atbildēt

2

    andrisskrastins > marčiks 16.02.2011. 12.11

    Diemžēl ir, kā rāda socioloģiskās aptaujas.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    marčiks > marčiks 16.02.2011. 12.46

    Es domāju, ka tikai daļēji. Protams, sabiedrības vairākums ir gatavs atbalstīt populistiskus priekšlikumus par visādu budžetu nesamazināšanu un mūsdienīga, rietumeiropeiska politika, kuru pārstāv tikai Vienotība, tam nav svarīgākais faktors. Bet atceros, ka 2.oktobrī tika veiktas ne tikai tradicionālās “exit polls”, lai noskaidrotu, par kurām partijām pilsoņi balsojuši (un kuru rezultāti bija visnotaļ tuvi īstenībai), bet arī par populārāko premjera kandidātu. Un tas izrādījās Dombrovskis – jā, Lembergam bija liels atbalsts, tomēr ne tuvu ne pusei un Dombrovskim bija lielāks. Tā ka man šķiet, ka stāsti par “populārāko premjera kandidātu Lembergu” ir pārspīlējums, lai gan tiesa, ka fanklubs šim nav mazais.

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

mary75 16.02.2011. 12.03

Ja tā reāli paskatās, ZZS jau sen ir V drīzāk opozīcijā, nekā strādā ar to koalīcijā.
Lembergs iekārtojies teicami – dabūjis SM un citas ministrijas, nemaz nerunājot par padomēm, valdēm, utt., V ir spiesta pildīt visus viņa untumus, bet viņš pats nu jau atklāti ņirdz un parāda, ka darīs ko gribēs, koalīcijas līgums viņam bijis – nebijis.
Nu un cik ilgi tas tā var turpināties?
Lembergam – vara un amati, V – atbildība?
Un, galu galā, vai V, beidzot, nebūt jāsāk domāt arī par principiem un elementāru pašcieņu?
Citādāk jūs sākat izskatīties smieklīgi.
Nu, tad jau tiešām, jādomā, vai labāk neiet opozīcijā, jo reāli V jau tur ir.
Un tad lai Lembergs arī atbild par visu.

+18
-5
Atbildēt

5

    Jean > mary75 16.02.2011. 15.06

    Nu nav jau tā, ka V to nebūtu (kaut vai Brigmane)vai arī pēcnācēji (Loskutovs, kuram diez kāpēc nelika zvērēt, ka okupācija Latvijā bijusi)

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 16.02.2011. 16.35

    “Tautai” nekādas reformas nevajag, LNT no rīta demonstrēja, ka “tauta” atbalsta ZZS, ap 80% uzskata, ka reformas soc. sfērā nav vajadzīgas.
    Un PLL dabūja tik maz vietas jau nu galīgi ne tāpēc, ka aizgāja opozīcijā.
    Bet, es jau neuzstāju, ka V obligāti tas jādara.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > mary75 16.02.2011. 16.22

    Bet tauta jau redz, kas patiesībā traucē reformas! TP arī aizgāja opozīcijā un darīja tieši tāpat kā ZZS tagad, un , kur tagad ir TP?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 16.02.2011. 15.35

    Bet – Labi, es tev piekrītu, no vienas puses, no otras puses – V arī tagad nespēj pārkāpt pāri tam ZZS, PLL, SC vairākumam, kuri arī tagad var pieņemt jebkuru tiem svarīgu lēmumu, toties zaudē reputāciju un iegūst tikpat bezprincipialas partijas tēlu.
    Un nav zināms, kā ir labāk.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    austrisv > mary75 16.02.2011. 14.16

    Džeri! beidz taču ar to opozīciju! sāk palikt kaitinoši, jo Vienotība pati nedrīkst aiziet opozīcijā, jo par to pati maksās dārgi un dārgi maksās arī Latvijas valsts iedzīvotāji! Negribu, ka atkal pie varas tiek vecie komunisti no PLL, SC un ZZS! Tajās partijās tie mudž un mudž, un ne tikai tie, bet arī kremļa pakalpiņi! Zaļās partija Vējonis to tikai gaida, ka varētu apstiprināt AES projektu Kaļīņingradā!
    Var jau aizvērt acis un sapņot par jauko SC, bet tad tikai pats par to sapņo, bet to vanckari neiesaki citiem!

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu