Dome nolemj izveidot "Rīgas aci" • IR.lv

Dome nolemj izveidot "Rīgas aci"

28
Agnese Gulbe, F64

Opozīcija jaunā meitasuzņēmuma veidošanu dēvē par neskaidru un slepenībā pieņemtu

Rīgas dome otrdien atļāva pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" veidot meitasuzņēmumu, kura sākotnējais nosaukums bija plānots "Rīgas acs", vēsta aģentūra LETA.

Rīgas domes Īpašuma departamenta Komercdarbības nodrošinājuma pārvaldes priekšniece Ilze Spūle informēja, ka topošā meitasuzņēmuma valdi uzņēmuma dalībnieku sapulcē izvēlēs "Rīgas satiksmes" (RS) valde.

Rīgas domes otrdien apstiprinātais lēmums paredz piekrist pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" līdzdalības iegūšanai citā kapitālsabiedrībā, dibinot SIA "Rīgas acs", kurā visas kapitāla daļas pieder RS.

Uzņēmuma visas kapitāldaļas piederēs "Rīgas satiksmei" un tas nodarbosies ar jaunas informācijas sistēmas ieviešanu sabiedriskajā transportā. Ar to plānots samazināt transporta kavējumus, laikus un precīzi informēt pasažierus par transporta līdzekļu kustības grafikiem, intervāliem starp maršrutiem un pieturvietām. Dažāda veida papildu informāciju plānots sniegt pasažieriem. "Rīgas satiksmē" norāda, ka pasažieriem jaunā sistēma radīšot papildu drošību, jo tiks ieviesta transporta līdzekļa salona un ārpuses video novērošana. 

Jaunā uzņēmuma pamatkapitāls plānots 20 000 latu. Taču "Rīgas satiksme" vēl pirms iecerētā meitasuzņēmuma dibināšanas jau izlietojusi vairāk nekā 20 000 latu par pētījumu, lai izvērtētu integrētās informācijas sistēmas nepieciešamību un jaunā uzņēmuma dibināšanas juridisko pamatojumu. 

Tikmēr Rīgas domes opozīcijas deputāti ieceri par jauna meitasuzņēmuma veidošanu dēvē par neskaidru un slepenībā pieņemtu. Tā kā vienu no būtiskākajām topošā meitasuzņēmuma peļņas iespējām "Rīgas satiksme" minējusi ienākumus no audio un video reklāmām, kas tiktu translētas monitoros Rīgas sabiedriskajā transportā, varētu draudēt tiesvedība saistībā ar tehnoloģijas patentu – šādas bažas pauduši opozīcijas domnieki.

Par topošā meitasuzņēmuma nosaukumu "Rīgas satiksme" rīkoja atklātu konkursu, kurā saņemti vairāk nekā 40 priekšlikumi, kurus uzņēmumā izvērtēs, un, iespējams, kāds no tiem varētu kļūt par jaunā uzņēmuma nosaukumu. Iepriekš meitasuzņēmumu bija plānots saukt par "Rīgas aci", taču, kā norādīja "Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens, tas esot tikai darba nosaukums.

 

Komentāri (28)

andris902 15.02.2011. 19.38

…izskatās, RD izsludināta sociālistiskā sacensība, kurš ātrāk, veiklāk un nekaunīgāk izšķērdēs Rīgas iedzīvotāju…nodokļos nomaksāto naudu…

+8
-1
Atbildēt

0

janis 15.02.2011. 22.17

Interesanti gan būtu zināt, kurš un kā rīdziniekus būtu aptaujājis, par esošajām problēmām kustību sarakstos, neērtībām ar “augstās” grīdas braucamajiem utt., pirms likt lietā rīdzinieku naudu. Man šķiet ka joprojām kāds nav sapratis, ka attīstības uzlabošanai vajag izvirzīt prioritātes, kuras nebūt neatbilst šī kunga nosauktajām. Brīžiem jau paliek nelabi no tās bezzobainības varas gaiteņos, kuri tikai noskatās, kā aiznes kārtējo aitu no ganāmpulka. Bekhemu vajadzētu padzīt ar kaunu, cik ilgi tas klauns ar orķestri (SC,PLL) par mums visiem ņirgāsies?

+4
-1
Atbildēt

0

Pauls Bankovskis 15.02.2011. 23.38

Kāpēc jādibina jauns meitas uzņēmums šim projektam (ar visām saistītām izmaksām)? Vai tad Rīgas Satiksme un tās vadība nevarētu pārvaldīt vienu IT projektu un ar to saistītās biznesa iespējas?

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu