“Delna” sagaida amatpersonu rīcību Strīķes aizsardzībai • IR.lv

“Delna” sagaida amatpersonu rīcību Strīķes aizsardzībai

30
Lauris Vīksne, F64

Premjeru Dombrovski aicina iesaistīties jautājuma pārraudzībā un informēt sabiedrību par tā virzību

Valsts augstākajām amatpersonām ir jārīkojas nekavējoties, lai novērstu jebkādu apdraudējumu KNAB priekšnieka vietniecei Jutai Strīķei. Sabiedrībai šobrīd svarīgi sadzirdēt amatpersonu apņēmību nepieļaut noziedzīgu struktūru iefiltrēšanos valsts pārvaldē un enerģisku rīcību tiesībsargu aizstāvībā, tā teikts “Sabiedrības par atklātību “Delna”” paziņojumā.

“Valdībai par politisku prioritāti jānosaka koordinēt pretsparu apdraudējumam”, “Delnas” nostāju paudusi padomes priekšsēdētāja Inese Voika. “Tāpēc otrdien nosūtījām vēstuli ministru prezidentam Valdim Dombrovskim ar aicinājumu iesaistīties jautājuma pārraudzībā un informēt par to sabiedrību.”Publiski izskanējušās ziņas par draudiem Strīķes dzīvībai parāda, ka aizskartas nozīmīgas noziedzīgo grupējumu intereses Latvijā. “Delna” uzskata, ka draudu publiskošana plašākai sabiedrībai bija viens no nepieciešamiem soļiem veiksmīgas situācijas tālākai risināšanai.

Par draudiem Strīķes dzīvībai 5.februārī vēstīja Latvijas Radio, atsaucoties uz neoficiāliem avotiem, un stāstot, ka ir izdarīts pasūtījums viņas slepkavībai. Izvērtējot Strīķes iesniegumu, policija nodrošinājusi viņai apsardzi.

Komentāri (30)

mary75 08.02.2011. 15.46

Nekas nedraud, kā nedraudēja tam advokātam Platacim, kas arī bija saistīts ar Vaškevicu, cik zināms, un kurš pazuda bez vēsts?
Neko neatrisina?
Viena godīga un neuzpērkama KNAB augsta ranga darbinieka likvidācija atrisina gan konkrētas lietas, gan ir politisks iebiedēšanas akts, kam būtu ļoti negatīvas un tālejosas sekas – daudzi gribētu riskēt ar dzīvību, un cīnīties pret kontrabandistiem un pārējām mafiozām struktūrām, ja valsts parādītu savu bezspēcību nosargāt pat tik augsta ranga KNAB darbinieku?
Cerams, ka attiecīgie dienesti, tomēr, rīkojas, kaut arī, zinot polimafijas iespējas Latvijā, es nebūtu drošs.

+13
-1
Atbildēt

4

    Roberts Gūtšmits > mary75 08.02.2011. 16.05

    To: dzeris49
    Hi, hi, hi … nu re, ko arī vajadzēja pierādīt!
    Nabaga, nabaga, nabaga Strīķīte, kurai visādi nelieši draud …. :)
    Nepateiksi tik, kā gan tie viņas „pasūtītāji” tika klāt pie solnceviešu killeriem, ja paši solncevieši jau kopš 1997. gada ir zem zemes, bet tie, kas palika dzīvi – sen kā jau uz Spāniju aizlaidās ? … :)))

    0
    -14
    Atbildēt

    0

    indzax24 > mary75 08.02.2011. 16.00

    Citu godīgo un drosmīgo iebiedēšanai tas būtu …iespaidīgi.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > mary75 08.02.2011. 18.25

    to Kurmītis
    Kāda Spānija, ko tu murgo, deģenerāt? Divi solncevieši, Čevers un Turlais, dzīvo cepuri kuldami un, cik man zināms, Raigorodskis arī nekur nav devies. Padumjo represīvo orgānu darbinieki un politiķi, kas pēc kremļa rīkojuma aizvāca Haritonova grupējumu, lai Latvijas kriminālā kase no Holandes pārietu Solncevas rīcībā, arī visi, kas nav nosprāguši, ir uz vietas.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 08.02.2011. 16.16

    Kurā vietā es ko teicu par solncoviešiem?
    Un ja Striķe tik nesvarīga persona, un pilnīgi vienalga, kas tai KNABā notiek, ko tad tavējie tā pūlējās, lai nomainītu Loskutovu un ieliktu tur to klaunu ar parādiem?
    Aiz nepārvaramas un altruistiskas vēlmes stiprināt KNAB?
    Ko tad tas klauns tā grib tikt vaļā no visiem godīgiem darbiniekiem, un veido tikpat lielu klaunu komandu?
    Un Latvijā ko – nebija pasūtījuma slepkavības, ieskaitot tiesnešus?
    Neloģiski, biedri Kurmīti.

    +11
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 08.02.2011. 15.55

Piekrītu Delnai, jo pat noziedzīgie grupējumi ir sapratuši, ka Latvijā ir tik maz personu, kas būtu gatavas cīnīties ar korupciju, ja jau tiek laistas darbā tik nožēlojamas metodes, kā pasūtījumu slepkavība. Es ne mirkli nešaubos, ka viņi ir spējīgi iznīcināt cilvēku, kas viņiem to traucēs!
Viss šis process pierāda, ka nav nekādi joki vairs ar sazēlušo noziedzību Latvijā! Likmes ir kļuvušas augstas!

+13
-1
Atbildēt

0

dace_ampermane 08.02.2011. 17.02

Kurmis ārdās tāpat kā Zvirbulēns savlaik, jo abi ir noziedzīgo aprindu skribenti, šim [Kurmim] vajaga baldriāņus steidzīgi, jā, un pa dullo arīdzan.

+10
0
Atbildēt

2

    lidija_stripkane > dace_ampermane 09.02.2011. 09.00

    Kurmim vnk kā jebkuram normālam cilvēkam pretīga Delnas liekulība un politikānisms. Arī brīnos kur krīzes apstākļos, kad latvieši atstāj savu valsti, bet valdība apkalpo zviedru bankas šitais kantoris vēl eksistē. Kas viņiem maksā?

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > dace_ampermane 09.02.2011. 12.23

    to klejotājs
    Tādus ar balderjāņiem neizārstēsi. Tādam ar hidrofobiju sirgstošam kurmim vislabāk der labi uzasināta lāpsta.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu