Pie Vaškeviča izņemti dokumenti par uzņēmēju Počtovoju • IR.lv

Pie Vaškeviča izņemti dokumenti par uzņēmēju Počtovoju

25
Foto: Kaspars Krafts, F64

Počtovijs savulaik turēts aizdomās par kontrabandas degvielas tirdzniecību

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki kratīšanā pie aizturētā Finanšu ministrijas (FM) Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora vietnieka Vladimira Vaškeviča izņemuši dažādus dokumenti par uzņēmēju Vjačeslavu Počtovoju, kurš iepriekš vairākkārt nonācis likumsargu redzeslokā, vēstī aģentūra LETA, atsaucoties uz tās rīcībā esošo neoficiālo informāciju.

Gan par Počtavoja, gan citu personu saistību ar kukuļdošanas lietu plašāka informācija netiek izpausta. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), norādot uz izmeklēšanas interesēm, nekādus komentārus par šo kriminālprocesu nesniedz.

Kā vēstī LETA,Počtovojs pirms desmit gadiem bija iesaistīts krimināllietā par kontrabandas degvielas tirdzniecību un krāpšanu. Viņš tolaik bija kādas naftas produktu tirdzniecības firmas direktors. Policija sākotnēji Počtovoju kopā ar četrām citām personām atzina par aizdomās turamajiem, taču, lietai nonākot tiesā, viņš starp apsūdzētajiem vairs nebija.

Savukārt 2009.gada rudenī kriminālpolicija uzlikusi arestu Počtovojam piederošajiem 46,6% SIA "Baltik Oil Group" daļu, jo viņš tiek turēts aizdomās par krāpšanu un viltotu preču tirgošanu.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis informēja, ka policija joprojām izmeklē šo procesu, kurā Počtovojs ir atzīts par aizdomās turamo. Kriminālprocess ir sākts pēc diviem Krimināllikuma (KL) pantiem.

"Baltik Oil Group" patlaban jau ir maksātnespējīga. Uzņēmuma administratore Inese Lamasa atzina, ka Počtovoju tuvāk nepazīst, redzējusi viņu tikai vienu reizi tiesā, kas lēma par maksātnespēju.

Neoficiāli zināms, ka kukuļdošana varētu būt saistīta ar kāda Rīgas ostas termināļa – iespējams, SIA "Kravu termināls" – darbību, kura līdzīpašnieks Vasīlijs Rožkovs bijis arī futbola klubu "Blāzma" prezidents. "Kravu termināla" direktors Jānis Gribusts biznesa portālam "Nozare.lv" 3.februārī gan apgalvoja, ka uzņēmums nav saistīts ar Vaškeviča aizturēšanas lietu, tāpat tam neesot arī nekādu problēmu attiecībās ar VID.

Jau vēstīts, ka Vaškevics tiek turēts aizdomās par vairākkārtīgu kukuļa došanu. Kukulis, iespējams, dots VID ģenerāldirektora vietniekam muitas jomā Tālim Kravalim.Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiāla informācija liecina, ka izmeklētāji ierakstījuši vismaz vienu Vaškeviča un Kravaļa sarunu, kas notikusi netālu no VID ēkas. Portāls "Pietiek.lv" vēsta, ka Kravalim piemērota liecinieka aizsardzība.

Vaškevičs aizdomās par vairāk nekā 50 000 eiro kukuļa došanu tika aizturēts 31.janvārī. Vaškevičam ir piemērots aizdomās turamas personas statuss. Rīgas Centra rajona tiesa izlēma viņam kā drošības līdzekli piemērot apcietinājumu.

 

Komentāri (25)

janazakovica 08.02.2011. 14.47

Latvijaa 90 proc kotrabandistu ir svestautiesi-no latviesiem jau aizgajusais georgs lansmanis no palikusajiem vel gerkens.auto mazgatuvju un armenu restoranu dzuljeta ipasnieks ir bij.liela meroga kontabandists..ja ieskatas tad Latvijas ekonomiku pamatigi sada veida ja no neatkaribas laikiem grauj tikai krievi un ebreji.visas galas un citas kontabadas lietas figure ebreji un krievi..krievi un ebreji..secinajums..latviesi ir tizleni un nevar SAVA valsti ieviest kartibu..

+10
-1
Atbildēt

2

    janazakovica > janazakovica 08.02.2011. 22.41

    precizak vins bija latviski runajosais-protams ar vins bija ebrejs.atceros vinu jau no 80gadu vidus.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Sanšains > janazakovica 08.02.2011. 22.24

    no latviesiem jau aizgajusais georgs lansmanis
    =====================
    Vai tad viņš bija latvietis?! Neizskatījās gan.:)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 08.02.2011. 14.00

te taču skaidri saprotams , Počtavojs samaksaaja kaartiigu piķi un tiesaa vairs starp noziedzniekiem neparaadiijaas , turpretii Oderovs cereeja taapat tikt cauru, kaa nekaa Vašķim inkasaacijaa 7 santiimus par kontrabandas degvielas litru maksaaja , bet šamo uzmeta , un šis jau noteikti nav vieniigais izpestiitais ,

+10
-1
Atbildēt

1

    dace_ampermane > Janka, Janic 09.02.2011. 08.45

    Pie Vaškeviča izņemti dokumenti par uzņēmēju Počtovoju

    Nu tad jau vajadzētu parakņāties pie uzņēmēja Počtovoja [pastnieka?] un tur atrastos dokumenti par Folksvāgenu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

garausiitis 08.02.2011. 14.17

Ja atmiņa neviļ, tad baigais tracis bij sacēlies arī Dzelzceļā ,jo Baltic oil viņiem vadāja degvielu. Bikses visiem tur bij pilnas. Klīda runas par kreisajiem zīmogiem un tamlīdzīgi. Vispār samērā interesanti,ka šitā lieta toreiz tik klusi noplauka. Mēļoja,ka šamie izvadāja dzelzceļa kreiso zupu.

+9
-2
Atbildēt

6

    ltvpanorama > garausiitis 08.02.2011. 14.31

    klusais ..un kur Tu visu šito dabon laukā?:)

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    ltvpanorama > garausiitis 08.02.2011. 14.49

    klusais..ar refiem neko lāga lietas neiet jau gadus 5 – 6, ja kas..:) kopš amerikāņu vistas krievi atteicās caur Baltijas ostām pieņemt…

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    ltvpanorama > garausiitis 08.02.2011. 15.01

    lej vai nelej..bet ar informāciju esi vareni nopakots:)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 08.02.2011. 14.53

    Andrew – vai cik stulbi iekritu. Nu labi leju nost no lokomotīvēm.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 08.02.2011. 14.43

    Parastais – nē es uz refrežiratoriem dzelzceļā strādāju un leju nost zupu ,kas paliek pāri un situ gaisā.

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

    Marija > garausiitis 08.02.2011. 14.38

    >Andrew
    Klusais strādāja uz dzelzceļa par sakabinātāju. To man teica viens viņa radinieks,kurš pats kādreiz nodarbojās ar diskotēkām. Braucot uz varakļāniem, viņš bija kluso pamanījis piekabinam cisternu pie lokomotīves. :D

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu