ZZS tiesībsarga amatā vēlas redzēt darba rūķi • IR.lv

ZZS tiesībsarga amatā vēlas redzēt darba rūķi

28
Aivars Endziņš, foto: Kaspars Krafts, f64
Indra Sprance

"Vienotība" uzrunājusi Endziņu, bet viņš atteicies

Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) tiesībsarga amatā vēlētos redzēt darba rūķi, nevis politisku karjeristu, savukārt "Vienotība" satraukta par atzītu profesionāļu atteikšanos pieņemt šo amatu un cer, ka izdosies atrast vismaz tādu, kura profesionālā kvalifikācija atbilstu šim amatam.

Saeimas spīkere, partijas "Jaunais laiks" priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa Ir.lv sacīja, ka tie cilvēki, kurus uzrunājusi "Vienotība" un kuri "tiek atzīti par neapšaubāmiem profesionāļiem pie pašreizējās publiskās attieksmes, kāda ir, vienkārši atsakās no amatiem." Viņa atzina, ka iepriekšējā Saeima, tiesībsarga amatā apstiprinot Romānu Apsīti, iespējams, kļūdījusies. "Šobrīd tiesībsargs mums zināms vairāk ar saviem iekšējiem konfliktiem, nevis ar kādiem reāliem darbiem. Ir ļoti daudzi politiķi un politiskie spēki, kuri būtu ar mieru vienkārši likvidēt šo institūciju. Es uzskatu, ka tas ir nepieņemami, tas, kas šobrīd ir svarīgi, lai šajā institūcijā mēs atrastu cilvēku, kura profesionālā kvalifikācija vismaz atbilstu tam, lai viņš izpildītu to lomu, kāda viņa ir, " pauda Āboltiņa.

Savukārt ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis Ir.lv atzīmēja tiesībsarga amata nozīmi. "Šis postenis dod cilvēkam lielas iespējas politiski izaugt par līderi, ja viņš sevi tā prezentē un ļoti gudri nepārtraukti runā, visus kritizē un pats ir tikai pasaules gudrais vai arī šis cilvēks ir darba rūķis, kas uzklausa n-tos cilvēku viedokļus un juridiski korekti par to lietu diskutē un kas pēc tam spēj sarunās ar otru pusi, par ko cilvēks sūdzās, pierādīt savu taisnību, " sacīja Brigmanis, norādot, ka "mēs gribētu darba rūķi, bet reizē viņam jābūt ar zināmu vārdu, kurā ieklausītos".

Saeimas frakcijām kandidāti tiesībsarga amatam jāpiesaka līdz 10.februārim. Saeimas kuluāros neoficiāli minēts, ka šim amatam bija cerēts ieteikt deputāti Ilmu Čepāni, (PS, "Vienotība"), taču viņa esot atteikusies, tāpat iespējamo pretendentu vidū minēta AT senatore Jautrīte Briede, kā arī tiesību zinātņu doktors Mārtiņš Mits. Ir.lv rīcībā esošā informācija liecina, ka ceturtdien premjers Valdis Dombrovskis (JL, "Vienotība") šim amatam uzrunājis bijušo Satversmes tiesas priekšsēdētāju Aivaru Endziņu, bet viņš no šī piedāvājuma atteicies. "Nepietiek tikai ar "Vienotības" un "Saskaņas centra" atbalstu..nedomāju, ka mani atbalstītu "Par labu Latviju", "Visu Latvijai" vai Zaļo un Zemnieku savienības deputāti, " skaidrojot atteikuma iemeslus, Ir.lv sacīja Endziņš. Viņš arī pauda viedokli, ka šim amatam vajadzētu meklēt gados jaunāku cilvēku.

Tiesībsarga kandidatūras var pieteikt ne mazāk kā pieci Saeimas deputāti. Tiesībsarga pilnvaru termiņš būs pieci gadi. Likums nosaka, ka par tiesībsargu var apstiprināt Latvijas pilsoni ar nevainojamu reputāciju, kurš ir sasniedzis 30 gadu vecumu, kuram ir augstākā izglītība, kuram ir zināšanas un praktiskā darba pieredze tiesību aizsardzības jomā un kurš atbilstoši likuma prasībām ir tiesīgs saņemt speciālo atļauju pieejai valsts noslēpumam.

 

Komentāri (28)

garausiitis 05.02.2011. 10.28

Tā tātad minam mīklu
– kas ir darbīgs ?
– kas ir rūķis ?
Man sanāk atminējums – Lembergu par tiesībsargu !

+12
-1
Atbildēt

2

    ievuliitis > garausiitis 05.02.2011. 12.25

    “Auseklīša” Krisbergs un Boldāns bija ļoti darbīgi.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    buchamona > garausiitis 05.02.2011. 10.46

    Drizaak jau Lembergs meklee savu purva ruukji :)

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

dro 05.02.2011. 12.39

Ja ZZS atradīs rūķi, vai Lembergs kļūs par Sniegbaltīti?

+11
-1
Atbildēt

1

    ievuliitis > dro 05.02.2011. 12.51

    Steidzami tad jāmeklē vēl seši(rūķi). Kādas vakances vēl valstī paredzētas?

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

silvija_vitina 05.02.2011. 12.17

Mani pārsteidz ZZS kritērijs – “darbarūķis”. Diez kā tas būtu savienojams ar līdz šim īstenoto “darbarūķu” praksi, liekot atbildīgos amatos tādus darbarūķus kā Rozi un vēl veselu plejādi spilgtu personu?!

+7
0
Atbildēt

2

    egfoto > silvija_vitina 05.02.2011. 12.47

    Nu lab Roze nav izcils. Bet piedodiet, ielikt 71 gadīgu babuli – volejbola skolotāju PA valdē ir pilnīgs debīlisms.
    Un tāds cilvēks taisās atgūt 1 miljradu no Parexa. Smiekli nāk, bet īstenībā visai tautai būtu jāraud!!!
    Pēdējā darba pieredze viņai arī vienkārši fenomenāli izcila, vēlēšanu komisijas sekretāre.

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > silvija_vitina 05.02.2011. 12.34

    ZZS uzskata, ja cilvēks ir ilgus gadus atradies postenī, tad neatkarīgi no viņa darba kvalitātes viņš jau tiek klasificēts par “darba rūķi”.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu