Jēkabpils uzbrucēju lietā pretrunīgas liecības • IR.lv

Jēkabpils uzbrucēju lietā pretrunīgas liecības

24
Jēkabpils spēļu zāles laupīšanā aizturētie Tukuma policists Pāvels Hristoforidi (K) un vienīgā apsūdzētā civilpersona Staņislavs Babelis (L) pirms tiesas par drošības līdzekļa piemērošanu. Autors: Edijs Pālēns, LETA

Netiek atklāts, vai aizturēti nav bijuši saistīti ar citiem noziegumiem

Par laupīšanu Jēkabpilī spēļu zālē "Fēnikss" un apšaudi pagājušajā nedēļā aizturētie vainu nodarītajā nenoliedz, taču viņu sniegtās pirmās liecības par līdzdalību noziegumā ir pretrunīgas, trešdien Valsts policijas (VP) priekšnieka Arta Velša teikto citē aģentūra BNS.

Velšs norādīja, ka ir sniegtas pirmās liecības, un visi aizturētie nenoliedz savu dalību notikušajā uzbrukumā. Pagaidām vien esot pretrunas par katra individuālo vainu, tomēr precīzu nozieguma apstākļu noskaidrošana ir izmeklētāju uzdevums. Netiek atklāts, vai Jēkabpils laupīšanas lietā aizturētie iepriekš jau nav paveikuši citus noziegumus. Nav arī prognozējams, cik ilga varētu būt šīs lietas izmeklēšana.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītājs Ainars Latkovskis ("Vienotība") norādīja, ka VP Iekšējās drošības birojā ir vien seši operatīvie darbinieki, kuri var reaģēt uz konkrētām sūdzībām, bet pietrūkst resursu prevencijas darbam, novēršot iespējamus noziegumus policijas iekšienē. To varētu izdarīt, aprīkojot dienesta mašīnas ar GPS iekārtām, video un audio aparatūru. Tādā veidā būtu arī zināms, ko dara katrs policijas darbinieks.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē izskanējuši dažādi viedokļi par to, kā nākotnē pārveidot speciālo uzdevumu bataljonu "Alfa", tomēr konkrētus priekšlikumus komisija nav sniegusi, uzticoties šī uzdevuma veikšanā VP vadībai.

Jau ziņots, ka 25.janvāra rītā apšaudē spēļu zālē Jēkabpilī gāja bojā policijas darbinieks, divi policisti ievainoti, viens no tiem smagi. Atklājās, ka četri no uzbrucējiem ir bijuši policijas darbinieki – divi no specvienības "Alfa" – Leonīds Koņuhovs, Arvo Žagars, bet divi savulaik strādājuši Tukuma policijā un tie ir brāļi Pāvels un Deniss Hristoforidi. Piektais ir civilpersona Staņislavs Babelis.

Laupīšanas laikā tika nogalināts policijas kapteinis Andris Znotiņš, kad policijas ekipāžas aizšķērsoja ceļu spēļu zāles aplaupītājiem.

Komentāri (24)

kenzoo 02.02.2011. 18.46

Latkovskis laikam ir gauži neinformēts.
1) “Kriminālprocesa izmeklēšana ir uzticēta Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldei.” (c)http://www.apollo.lv/portal/news/articles/227763
2) Vai tik Iekšējā DB bez operiem vēl “daži cilvēki” nestrādā? ;)
IR: ja pretendējat uz neatkarīgu analītiķu statusu, tad vajadzētu pakomentēt, kurās vietās deputāti pr kļūdās, nevis visu pa diagonāli pārpublicēt

0
0
Atbildēt

0

Egita, Terēze 02.02.2011. 21.20

kā tad tā “visi aizturētie nenoliedz savu dalību notikušajā uzbrukumā”?!? taču kad TV rādīja kā šitos bandītus ved uz cietumu, tur taču viena advokāts teica “klients atzīst vainu, sadarbojas, bet tikai noliedz ka būtu šāvis uz policistu”

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu