Partiju reitingos līderis joprojām SC • IR.lv

Partiju reitingos līderis joprojām SC

13

Salīdzinot ar novembri, “Saskaņas centra” atbalstītāju skaits sarūk

Socioloģisko pētījumu veicēja "Latvijas faktu" janvārī veiktajā sabiedrības domas aptaujā par "Saskaņas centru" (SC) balsotu 19,8% pilsoņu, par "Vienotību" – 19,4%, Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) – 14,5%, "Visu Latvijai!"-TB/LNNK – 6%, informē laikraksts "Diena".

Novembrī SC bija 26,6% atbalstītāju. "Vienotības" un ZZS pozīcijas aptaujā pēdējos mēnešus ir diezgan nemainīgas.

"Visu Latvijai!-TB/LNNK" piedzīvojusi nelielu popularitātes pieaugumu, ko sociologs Aigars Freimanis skaidro ar tās ideoloģiju, jo apvienība paņēmusi nacionāli konservatīvo tematiku un šajā nišā tai nav īstu konkurentu.

Apvienību "Par labu Latviju!", kura Saeimā ieguvusi tikpat mandātu, cik nacionālā apvienība, atbalstītu 2,2%. Sociologam ir iespaids, ka apvienības partijām – Tautas partijai un LPP/LC kas negatavojas veidot vienotu partiju, turpinās sava ceļa meklējumi.

Pārējiem politiskajiem spēkiem ir mazāk piekritēju. PCTVL tie ir 1,7%, "Ražots Latvijai" – 0,9%. Tabulā neparādās attieksme pret vecāko Latvijas partiju LSDSP, kura tagad ir maz zināmā apvienībā "Atbildība", par kuru balsotu 0,3%, kas ir vēl mazāk nekā Saeimas vēlēšanās.

Vēlēšanās nepiedalītos 16,5% pilsoņu, bet 17% nav izdarījuši izvēli.

Komentāri (13)

anita_meistere 02.02.2011. 16.00

es pat esmu ar mieru samierināties ar SC 20% , bet 14% ZZS..tas ir vienkarši @#%$%@!!!!
te šodien vēl viena interesanta doma pavīdēja, par LPP un SC apvienošanos, kas novestu pie SC “paškaidīšanu” ar t.s latviešiem. Paturot prātā Šlesera fenomenāla spejas sagraut visu, kur tas tiek klāt..tā tik būtu viena kolosāl padarīšana – Komunistiski-kristīgā populistu partija :D

+6
0
Atbildēt

1

    harijs_m > anita_meistere 03.02.2011. 08.52

    Šlesera un SC jaunveidojums visdrīzāk sauksies – Pirmā Sociāli Kristīgā Partija, abreviatūra – PSKP. Šķiet kaut kur redzēta…

    0
    0
    Atbildēt

    0

edd_mad 02.02.2011. 16.34

ZZS reitingus nesaprotu?!
Nu, AR KO, tas zaglēns, jūs apbūris, nesaprotu, goda vārds…
Zadzis un zog, to, pat viņa fani, nenoliedz!!!
Ko jums iedevis, un, vai jūs esat utubungas, ka jādod?

+4
-1
Atbildēt

0

mary75 02.02.2011. 23.24

Kas balso par ZZS, tiem, acīmredzot, internets nav, tie lasa neatkarīgo, un viņus nekas nepārliecinās, ka viņi ir tikai Lemberga izmantojamais materials.
ZZS gan iet uz to apzināti, un šos klaunus un pakalpiņus var tikai nicināt.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu