Lielais bērns • IR.lv

Lielais bērns

10
Ar Uldi Dumpi, filmējot seriālu Neprāta cena 2008.gadā
Anda Burve-Rozīte

Šodien pēdējā gaitā tiek pavadīts mūziķis Mārtiņš Freimanis (1977-2011) – radoša, talantīga un pretrunīga personība. Mūziķis šķīrās no dzīves 27.janvārī Latvijas Infektoloģijas centrā. Viņu sagrāva gripas izraisīta smaga elpceļu saslimšana. Mūziķi mocīja arī aknu problēma, tās netika galā ar alkohola intoksikāciju 

Gaišas, gandrīz caurspīdīgas acis, kurās var lūkoties kā avota ūdenī – skaties gultnē, bet ieraugi pats sevi. Naģene uz vienas auss un izspūris, gaišs matu ērkulītis – jau labu laiku nav apmeklēts frizieris! Guldzošais «khhh» kā pilsētas pašpuikam, kad viņš smejas, – jocīgi 33 gadus vecam vīrietim? Tikai tad, ja nezināt, kas viņš ir! 

«Nu, lūdzu, piešuj to pogu!», «Izmazgā kreklu!», «Aizej pie friziera!» mūziķis Mārtiņš Freimanis bieži dzirdēja no tuvākajiem draugiem. Šis lielais bērns, kurš mīlēja visus, rūpējās par visiem un par visu vairāk vēlējās, lai kāds mīl un saprot arī viņu. Parūpējas – kā tas ir ģimenēs, kur cits par citu stāv un krīt. 

Mārtiņa radošums bija neticams – viņš varēja uzrakstīt dziesmu dažu desmitu minūšu laikā. Kaut trīs dziesmas dienā! Ja vajadzētu izveidot viņa dosjē ar visām dziesmām, dzeju, ko radījis, izrādēm, koncertiem un šoviem, kuros piedalījies, nezinātājs apjuktu – kā vispār tas iespējams tikko 30 gadu vecumu pārsniegušam mūziķim?! 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu