Šķēles bijušais padomnieks Meļņiks iecelts "Dienas" valdē • IR.lv

Šķēles bijušais padomnieks Meļņiks iecelts "Dienas" valdē

18
Lita Krone, LETA

Koziolam tagad pieder 98,84% akciju, no Roulendiem iegādātas visas

Ekspremjera Andra Šķēles (TP, PLL) bijušais padomnieks Romāns Meļņiks iecelts AS "Diena" valdē, vēsta aģentūra BNS. Valdē iekļauts Normunds Staņēvičs, kurš iepriekš darbojies ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu saistītos uzņēmumos un "Dienā" tagad būs atbildīgs par stratēģisko attīstību.

Meļņika uzdevums būšot veicināt produktu attīstību un palielināt konkurētspēju. Par valdes priekšsēdētāju iecelts Viesturs Koziols. Darbu "Dienas" valdē turpinās arī Uldis Salmiņš.

Iepriekš AS "Diena" valdes priekšsēdētājs ir bija Salmiņš, kurš turpinās darbu valdē kā valdes loceklis un turpinās būt SIA "Dienas žurnāli" valdes priekšsēdētājs un SIA "PGM" valdes loceklis. AS "Diena" valdes locekle iepriekš bija arī Inga Gorbunova, kura arī turpmāk būs SIA "Dienas žurnāli" valdes locekle, direktore un galvenā redaktore. Vēl valdes loceklis AS "Diena" bija arī Visvaldis Trokša, kurš arī turpmāk būs SIA "PGM" valdes priekšsēdētājs.

Izmaiņas valdē veiktas, ņemot vērā vienošanos starp Koziolu un Roulendu ģimeni par AS "Diena" akciju iegādi, pēc kuras Koziols kļūst par uzņēmuma kontrolpaketes turētāju ar savam uzņēmumam piederošiem 98,84% akciju.

Koziols iepriekš norādīja, ka, izpētot uzņēmuma darbību, iepazinies ar laikraksta popularitātes krituma cēloņiem un sapratis, ka nepārdomāti bijuši arī dažādi uzņēmuma ieguldījumi un lēmumi. “Arī es biju to vidū, kas vienā brīdī pārtrauca lasīt laikrakstu “Diena” tā redakcionālās politikas un nostājas dēļ, kas tajā laikā valdīja laikrakstā. Izpētot uzņēmuma darbību, sapratu, ka nepārdomāti bija arī dažādi uzņēmuma ieguldījumi un lēmumi,” norāda “Dienas” īpašnieks.

Uzņēmēja mērķis esot padarīt “Dienu” par “modernāko un ietekmīgāko mediju Latvijā, kas spēj saviem lasītājiem atspoguļot jebkuru norisi Latvijā un pasaulē, analizēt notikumus, procesus, ietekmēt to norisi”.
Meļņikam ir vairāk nekā 10 gadu pieredze uzņēmumu un mārketinga projektu vadīšanā, iepriekš viņš ir strādājis presē, radio, TV, reklāmā un sabiedriskajās attiecībās. Viņš plašāk pazīstams kā bijušā Ministru prezidenta Guntara Krasta (TB/LNNK), TP priekšsēdētāja Andra Šķēles, kā arī vairāku ministru preses sekretārs un padomnieks.

Savukārt Normunds Staņēvičs pēdējos gados darbojies uzņēmumos, kas tiek saistīti ar Aivara Lemberga interesēm — bijis a/s „Preses nams” padomes priekšsēdētājs, a/s „Latvijas Kuģniecība” un SIA „Jaunrīgas attīstības uzņēmums” padomes loceklis un a/s „Ventspils nafta” finanšu direktors.

"Dienas mediju" produktu portfelī kopumā ir 35 drukātie un digitālie mediji, no tiem 23 preses izdevumi – 16 laikraksti un septiņi žurnāli, 12 interneta portāli. SIA "Dienas mediji" izdod biznesa rokasgrāmatas un organizē konferences un seminārus.

Komentāri (18)

anita_meistere 02.02.2011. 13.58

oranžā diena :D oranzais lnt, tvnet un nra. parējie mēdiji pieder krieviem. drīz saksies smedzeņu un kūdīšanas akcijas rus.tvnet stilā, kur latviešus atklātā tekstā noliek gar zemi, publicē safabricētus faktus ut. un neviens neko nevar izdarīt. apskaužu Ungārus par viņu jauno mediju likumu!!! es tik ceru uz lasītāju veselo saprātu…bet no otras puses, cik ta ilgi tam varēs pretoties.

+7
-1
Atbildēt

0

Kristaps O. 02.02.2011. 13.37

apgaismojiet, tagad principā tā kā ašistu NRA būs? Ka naudasmaiss sev uztur ruporu? Bij.”Diena” taču joprojām nepārtraukti zaudē piķi,
necer taču neviens, ka atkal sāks pelnīt?

+5
-2
Atbildēt

8

    Kristaps O. > Kristaps O. 02.02.2011. 14.58

    nu bet uztur “Dienu” tagad kā? Reklāmas nav, cik tad pērk?
    Vai tad šobrīd netiek kārtīgi subsidēta – ikdienā?
    Paskaties, kādi zaudējumi:
    http://www.delfi.lv/news/national/politics/as-diena-valde-iecel-melniku-un-kadreizejo-vn-un-lk-amatpersonu-stanevicu.d?id=36612445

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Kristaps O. > Kristaps O. 02.02.2011. 16.53

    a ko var ietekmēt avīze, ko neviens nelasa?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > Kristaps O. 02.02.2011. 16.24

    Tīģeri – nu diemžēl jāmāk arī zaudēt. Gan jau RD izdomās caur kuriem līgumiem vai darījumiem pastutēt Dienu netiešā veidā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > Kristaps O. 02.02.2011. 14.55

    Tīģeri – Dienā jau sapumpēja iekšā tanī brīdī, kad parādijās mistiskais Roulends. Interesanti tikai cik viņš nopelnīja par šo starpniecību. Patreiz tikai saformē līdz galam papīrus, nauda, jau sen saskaitīta.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Kristaps O. > Kristaps O. 02.02.2011. 14.51

    Betij, ja intervijas varone nebūtu bijusi tieši Tu, man svītras aiz skaudības būtu zaļas palikušas – šitāda slava… sapnis!
    Vienīgi ZanI es vēl spētu akceptēt aprakstāmā tēla lomā :)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Kristaps O. > Kristaps O. 02.02.2011. 14.23

    sveika, Betij, gaišā lēdij, man ļoti patika intervija ar Tevi!!!
    par “Dienu” – bet tur taču jāpumpē iekšā tūkstošu tūkstoši, un vai tad kāds viņu vispār lasa?? Ka nepaliek par dārgu! Kā ašisti cer atpelnīt, pašvaldību vēlēšanās??? Beigta un pagalam Diena, laiks dzīvot – laiks mirt, mana politfavorīte Ēlerte, toties, ceru, krietni izpurinās alkatīgo kultūristu čumuru, hehehe :) starp citu, Ēlerte palikusi vēl smukāka, sākot ministrēt

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Kristaps O. 02.02.2011. 13.57

    Nevis “būs”, bet jau ir kādu laiku:))
    Zina, ka nepelnīs, bet skaļi neteiks.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Kristaps O. 02.02.2011. 14.48

    Par Ēlertes smukumu – nemāku spriest. Man ir būtiskas citas viņas kvalitātes:)
    Un par to – cik var pumpēt Dienā iekšā… Ja konkrētiem cilvēkiem tikšana pie varas ir eksistenciālas dabas jautājums, tad viņi grūdīs iekšā kamēr būs ko grūst. Ir jau dārgi, bet tas tak piektklasniekam ir skaidrs, ka nebūtu arhidārgās priekšvēlēšanu kampaņas Ašistu guvums iepriekšējās vēlēšanās būtu starp 1 un 2 procentiem.:))
    P.S. Par manu interviju – tas jau Sanitas J. nopelns, ne mans:)

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

ilva 02.02.2011. 13.55

“Dienā” vairs nebūs ziņu no Latgales. Anna Rancāne tur vairs nestrādā, bet cits reģionālais korespondents arī nav meklēts. Skaisti! :(

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu