Lužkovs saņēmis uzturēšanās atļauju Lielbritānijā • IR.lv

Lužkovs saņēmis uzturēšanās atļauju Lielbritānijā

12
Jurijs Lužkovs vizītē Rīgā vēl Maskavas mēra statusā. Foto: Mārtiņš Zilgalvis, F64

Atļauju var saņemt nekustamā īpašnieks un ieguldītājs; termiņu neatklāj

Bijušais Maskavas mērs Jurijs Lužkovs sasniedzis savu mērķi legāli uzturēties Eiropā, pēc zināmām grūtībām ar vīzu bez problēmām iegūstot uzturēšanās atļauju Lielbritānijā, informē portāls "Life News", atsaucoties uz bijušajai Krievijas amatpersonai tuvu stāvošu personu.

Diplomāti neatklāj, uz cik ilgu laiku Lužkovam piešķirta uzturēšanās atļauja Lielbritānijā. Oficiāli izskanējusī informācija vēl nav apstiprināta.

Kā skaidro Lielbritānijas vēstniecības pārstāvji Maskavā, lai saņemtu šādu statusu, personai Lielbritānijā jāpieder nekustamajam īpašumam un tautsaimniecībā jāiegulda no 200 tūkstošiem līdz vienam miljonam mārciņu (164-819 tūkstoši latu), vēsta LETA-Newsru.com.

Kā ziņots, Lužkovs pēc atcelšanas no Maskavas mēra amata vēlējās pārcelties uz dzīvi Latvijā, kur ieguldījis naudu – 200 tūkstošus latu – "Rietumu bankas" pamatkapitālā, turklāt viņam te pieder nekustamais īpašums. Lužkovs mēģināiis saņemt uzturēšanās atļauju arī Austrijā. Kā vērtēja eksperti, Eiropas Savienības valsts uzturēšanās atļauja viņam vajadzīga, lai varētu brīvi pārvietoties Šengenas zonā.

Neilgi pirms Jaunā gada Lužkovs Latvijas vēstniecībai Krievijā iesniedzis lūgumu piešķirt uzturēšanās atļauju, kas tomēr atteikta. Pārbaudot Lužkova iesniegumā norādīto dzīvesvietu, varasiestādes atklājušas, ka tā atrodas kādā noliktavas ēkā Jūrmalā.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (''Vienotība'', JL) paziņoja, ka iekļāvusi Lužkovu Latvijai nevēlamo personu sarakstā, jo viņš nemīl šo valsti un viņam ir naidīga attieksme pret Latviju. Lužkovs vairākas reizes ir bijis Rīgā un izcēlies ar Latvijai nelojāliem uzskatiem – viņš Krievijas kaimiņvalsti nodēvējis par rusofobisku un pielīdzinājis Pola Pota režīmam. Vēl pērn rudenī viņš paziņoja, ka krievu valodai Latvijā būtu jābūt otrajai valsts valodai.

Komentāri (12)

mary75 01.02.2011. 10.22

Lielbritānija sagremos ne tādus Lužkovus vien, tur viņš būs masziņš un nemanāms likumpaklausīgs tārpiņš, Latvijā, pazīstot Lužkovu, viņš nenoturētos, lai nesāktu te cīnīties par krievu tiesībām, būtu vietējo “cīnītāju” karogs, un vispār bojātu gaisu, labi ir, ka viņš te nav.

+9
-2
Atbildēt

1

    Mārčonkuls > mary75 01.02.2011. 11.48

    tad jau iznāk, ka Lindas priekšā teicēji domājuši pareizi?

    0
    0
    Atbildēt

    0

Una Grinberga 01.02.2011. 10.10

Nu, ta nabadziņam beidzot kāds padevis palīdzīgu roku! Katrā ziņā Latvijas žests bija pareizs – dots pret dotu!

+5
-1
Atbildēt

0

ievuliitis 01.02.2011. 11.03

Kā mēs labi atceramies arī Lielbritānijā Putina pretinieki nevar justies pārāk droši. Ja ļoti vajadzēs polonijs vēl Krievijas specdienestos stāv gatavībā.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu