Nomainīta Privatizācijas aģentūras valde • IR.lv

Nomainīta Privatizācijas aģentūras valde

25
Indra Sprance

Starp 3 jaunajiem valdes locekļiem  amats arī Lembergam pietuvinātajam Verneram Lūsim

Ekonomikas ministrija (EM) pirmdien nomainījusi visu Privatizācijas aģentūras (PA) valdi, amatā atstājot ien PA priekšsēdētēju Ivetu Zalpēteri, liecina Ir.lv rīcībā esošā informācija. Apstriprināti amatos trīs jauni valdes locekļi, tajā skaitā starptautiskās lidostas "Rīga" valdes loceklis Verners Lūsis, ko virzījusi Zaļo un zemnieku savienība.

Lūsis savulaik minēts starp Ventspils mēram Aivaram Lembergam ( "Latvijai un Ventspilij")  pietuvinātajiem cilvēkiem, kādu laiku strādājis AS "Ventbunkers" valdē, bijis arī "Latvijas Kuģniecības"  meitas kompānijas "LSC Shipmanagemen" valdes loceklis.

Jaunajā PA valdē apstiprinātsuzņēmējs, ilggadējs autobiznesa menedžeris Egils Zariņš, kā arī Rīgas domes vēlēšanu komisijā strādājusī, 71 gadu vecā Gundega Drēska, pēc izglītības fizkultūras skolotāja, kas ir partijas "Jaunais laiks" biedre. Līdz ar šo lēmumu amatu PA zaudējis Tautas partijas dibinātāja Andra Šķēles znota tēvs Andris Dobrājs, Vineta Stolera un Gints Riekstiņš.

Kā paziņojumā medijiem norāda ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL, "Vienotība"), "privatizācija kā process Latvijā faktiski ir beidzies, tādēļ Privatizācijas aģentūrai jāuzstāda daudz augstāki un ambiciozāki mērķi, jāstrādā jaunā kapacitātē, lai ar laiku kļūtu par profesionālu valsts kapitāla daļu pārraudzības aģentūru. Reformas ir jāveic kontekstā ar valdībā drīzumā izskatāmo koncepciju par valstij piederošo uzņēmumu turpmāko pārvaldību."

Par būtiskākajiem Privatizācijas aģentūras tuvākajiem darbiem ekonomikas ministrs uzskata efektīvāku iekšējo strukturālo reformu veikšanu, tai skaitā izdevumu mazināšanu. Aktuāls uzdevums ir sagatavot un iesniegt valdībā kvalitatīvu un izsvērtu banku „Parex" un „Citadele" pārdošanas stratēģiju.

Nozīmīgi uzdevumi PA izrietēs arī no koncepcijas par rīcību ar valsts kapitāldaļām. Koncepciju, ko izstrādā Ministru prezidenta izveidota darba grupa, kurā ir pārstāvji no Ekonomikas, Finanšu, Zemkopības, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības, Tieslietu un Satiksmes ministrijas, kā arī Valsts kancelejas un premjera padomnieki, valdībā plānots iesniegt februārī.

Komentāri (25)

austrisv 31.01.2011. 16.53

Vai tieršām ZZS ir par maz ar savu(Izgl, Vesel. un Satiksmes) ministriju pakļautībā esošajiem valsts uzņēmumu valdēm,ka vēl jāliek savējie Ekonomikas ministrija spakļautībā esošo valsts uzņēmumu valdēs! Cik saprotu, tad tas Lūsis ir jau divu uzņēmumu valdēs! Rijīgs gan tas Lūsis, gluži tāpat kā Lembis!

+13
-1
Atbildēt

1

    lebronj2356 > austrisv 31.01.2011. 17.23

    Neaizvietojams kadrs, saproti, gluži kā pārējie ”vilciņi”, kas no valdes uz valdi skraida – ir mums gan vienam otram Latvijā paveicies, iespēju zeme, ja protams ir kontakti ”aprindās” ! :D

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

Lee 31.01.2011. 16.39

Kurš pēc vēlēšanām raudāja, ka ZZS nav pieredzējušu kadru ministru amatiem? Nieki! Visi labākie tika taupīti svarīgākajiem robiem. Un Latvija ik dienas kļūst arvien zaļāka un zaļāka!

+13
-1
Atbildēt

0

mxblack 31.01.2011. 17.22

Tajā Saeimas bārā dzeramie nav lēti. Ja partijai nebūs varenu ienākumu, tad Gustiņam un pārejam Puzes hercoga galmam tur nesanāks pasēdēt. Bet bez tā galms var sakt nodarboties ar brīvajiem balsojumiem un kļūt nevadāms, tāpēc Puzes hercogam visu laiku ir jādomā kur ņemt naudu lai savu galmu un kapelmeistaru Gustiņu uzturētu formā caur Saeimas bāru.

+6
-2
Atbildēt

1

    kkristaps > mxblack 31.01.2011. 17.48

    Klau, nu beidz tak vienreiz čīkstēt kā veca tačka. Neviens nav vainīgs, ka Tu dzīvo sociālo padibeņu kopuškā un ej kājām uz darbu, jo nespēj nopelnīt pat autobusam.

    +3
    -10
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu