Dinevičs LSDSP neveiksmē vaino kampaņu un "Vienotību" • IR.lv

Dinevičs LSDSP neveiksmē vaino kampaņu un "Vienotību"

50
Jānis Dinevičs. Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Lejiņš vēlas, lai LSDSP jaunā valde lemtu par viņa atjaunošanu partijā

Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) līdzšinējais priekšsēdētājs Jānis Dinevičs partijas neveiksmē 10.Saeimas vēlēšanās vaino slikto priekšvēlešanu kampaņu un apvienību "Vienotība", ziņo aģentūra BNS.

Uzrunājot partijas biedrus LSDSP 43.kongresā sestdien, Dinevičs atgādināja, ka partiju apvienības ''Atbildība'' priekšvēlēšanu kampaņai bija trīs veidi – parakstu vākšana, vides reklāma un diskusijas. Parakstu vākšanu Dinevičs vērtēja atzinīgi, norādot, ka kampaņas laikā savākti aptuveni 17 tūkstoši parakstu. Savukārt vides reklāmu politiķis asi kritizēja, uzsverot, ka tā atzīstama par "lielāko kampaņas neveiksmi". Dinevičs gari un plaši kritizēja to, ka medijos netika piešķirta pietiekama vieta bezmaksas diskusijām. Visās diskusijās, kurās piedalījies, viņš pats sevi uzskata par uzvarētāju.

Dinevičs netaupīja asus vārdus apvienībai "Vienotība", norādot, ka šis politiskais spēks runā par integrāciju, taču ar saukli "krievi nāk!" izraisīja sabiedrībā histēriju, kuras rezultātā arī LSDSP zaudējusi ļoti lielu daļu balsu.

Kongresa delegāti balsojot līdzšinējā priekšsēdētāja Dineviča darbību atzina par neapmierinošu, ziņo aģentūra LETA. Delegāti panāca, ka no darba kārtības šodien tiek svītrota statūtu grozījumu apspriešana, jo tie vēl neesot izdiskutēti partijas organizācijā.

Vairāki kongresa delegāti vēlējās, lai partijā tiktu atjaunots no apvienības "Vienotība" saraksta ievēlētais Saeimas deputāts Atis Lejiņš, kuru no LSDSP ir izslēgusi valde. Tomēr šis jautājums netika skatīts, jo tika nolasīta Lejiņa vēstule, kurā viņš lūdz kongresu nelemt par viņa darbības atjaunošanu LSDSP, pirms nav ievēlēta partijas jaunā valde.

Jau vēstīts, ka Lejiņu pēc vairākiem mēģinājumiem LSDSP valde no partijas izslēdza šā gada janvāra vidū. Lejiņš to iepriekš nodēvēja par Jāņa Dineviča izrēķināšanos un pavēstīja – ja gaidāmajā partijas kongresā uzvaru gūs "jaunie spēki", viņš atkal vēlētos pievienoties LSDSP.

LSDSP turpmāk vadīs līdzšinējais partijas ģenerālsekretārs Aivars Timofejevs, ziņo BNS. Viņu partijas līdera godā vēlējās redzēt 93 LSDSP kongresa delegāti, savukārt otru kandidātu – Jaunatnes sociāldemokrātiskās savienības (JSS) valdes locekli Ansi Dobeli – 55 partijas biedri. Līdzšinējais partijas vadītājs Dinevičs, kas LSDSP vadīja kopš 2006/gada, jau iepriekš paziņoja, ka vairs šim amatam nepretendēs. Savukārt Laila Balga, kura arī bija izvirzīta šim amatam, sestdien nav ieradusies uz kongresu, tāpēc delegāti balsojumā nolēma viņu svītrot no pretendentu saraksta.

Komentāri (50)

austrisv 29.01.2011. 15.13

Manuprāt, Dinēvičš visos atradīs vainu tikai ne sevī!!!
Tā kampaņa bija taisni smieklīga it sevišķi, Dinēvičš ubaga lomā!!! Ne viņš nabags, ne ubags un Latvijā daudz cilvēku to zina, ja nu vienīgi garā nabags un tautu tur par muļķiem!

+24
-1
Atbildēt

1

    ltvpanorama > austrisv 30.01.2011. 06.31

    Ne Dinēvičs ubags, ne šitā partija kuru kā par varzu savādāk nenodēvēsi, kādi sociāldemokrāti… Bija reiz tāda nacionālā aviokompānija “Latavio” un šis ir tas kungs, atvainojiet biedrs, bet drīzāk jau tovarišč, kura vadībā tā sekmīgi tikai nolaista uz grunti,,īstenībā Dinēvičam padodas labi tikai viena lieta..urbt plānus galdiņus

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

martins_kibilds 29.01.2011. 16.02

Jā, nu šis laikam ir klasiskais stāst par amatnieku, kurš savās neveiksmēs vaino instrumentus.
Man šķiet, ka sociķu partija kā tāda ir jālikvidē un tās vietā jādibina jauna. Labas sociāldemokrātiskas partijas Latvijā ļoti pietrūkst.

+12
-1
Atbildēt

0

edd_mad 29.01.2011. 15.19

Tautas kalps, ko neteiksi… Novērtējiet dēliņa jahtu, starp citu, viena no lielākajām šaizemē!!! Papa, tak pirka!

+11
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu