Jēkabpils sēro • IR.lv

Jēkabpils sēro

36
Viesītes policists Andris Znotiņš
Ieva Alberte

Pilsēta atvadās no nošautā Viesītes policijas iecirkņa vecākā inspektora Andra Znotiņa

Oficiāli sestdien Jēkabpilī ir sēru diena, atvadoties no spēļu zāles laupītāju aizturēšanas operācijā bojā gājušā policista Andra Znotiņa. Jau piektdien pilsētā bija manāmas automašīnas ar sēru lentēm, sēru noformējumā ir Jēkabpils policijas iecirknis, sēru noskaņojums valda visā pilsētā, novēroja Ir.lv.

Vietējā laikrakstā "Jaunais Vēstnesis" publicēta informācija, ka no Znotiņa iespējams atvadīties piektdien pēcpusdienā un sestdien pirms bēru ceremonijas. Iespējams, tāpēc piektdien pēcpusdienā pilsētas policijas iecirknī bija manāma tikai viena darbiniece.

Kā vēstī aģentūra LETA, Znotiņu sestdien zemes klēpī gulda īpašā militārā goda ceremonijā, kurā piedalās visas augstākās valsts amatpersonas, tajā skaitā Valsts prezidents Valdis Zatlers, ministri, virkne Saeimas deputātu.

Pieminot bojā gājušo kolēģi, Valsts policijas darbinieki visā Latvijā sestdien  pulksten  14, brīdī, kad zemes klēpī tiek guldīts Znotiņš, apturēs automašīnas, uz 20 sekundēm ieslēgs trauksmes signālus un salutējot godinās bojāgājušā kolēģa piemiņu.

Znotiņš dzimis 1977.gadā. No 2000.gada 13.decembra līdz 2009.gadam strādājis Jēkabpils rajona policijas pārvaldē, no 2009. gada 1.septembra līdz šim brīdim ieņēmis amatu Viesītes iecirknī. 2009.gadā viņš absolvējis Latvijas Policijas akadēmiju. Dienesta laikā Znotiņš saņēmis divus apbalvojumus.

Jau vēstīts, ka pirmdien īsi pēc plkst.9 Jēkabpilī notika bruņots laupīšanas uzbrukums spēļu zālei "Fēnikss". Aizturot iespējamos uzbrucējus, apšaudē gāja bojā Znotiņš, vēl seši cilvēki – divi policisti, trīs uzbrucēji un spēļu zāles darbinieks – tika ievainoti. Aizdomās par šo bruņoto laupīšanu policisti aizturējuši piecas personas, no kuriem četri ir policisti – divi no Tukuma, vēl divi – no speciālo uzdevumu vienības "Alfa".

Komentāri (36)

janazakovica 28.01.2011. 15.24

pretigi ir tas ka feniks pat publiski nepateicas nevienam par savas naudas glabsanu.. pat nosautaa policista radiem..par naudas balvam nemaz nerunajot kropli…

+18
-1
Atbildēt

3

    Ginta Laizāne > janazakovica 29.01.2011. 01.48

    It kā tieši šajā filiālē glabājās visam reģionam paredzētā nauda.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > janazakovica 28.01.2011. 18.08

    Andža, tas ir jautājums labs par to milzu naudu, kura glabājās Fēniksa telpās. Nevar taču būt, ka par vienu pirmdienu iepelnīts 450 tūkst Ls skaidras naudas!
    Tieši pa vienu pirmdienu, jo skaidra nauda taču visa jāiemaksā katras dienas maiņas beigās kasē!

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > janazakovica 28.01.2011. 16.55

    Es arī tieši par to visas šīs dienas domāju. Klusums no Fenikss puses absolūts.
    Kāda velna pēc maziņā kazino ir šāds skaidras naudas daudzums?

    +9
    0
    Atbildēt

    0

raimonds_bossltd 28.01.2011. 15.14

Žēl puiša. Labāk laupītāji būtu aiznesuši SC un PLL ziedotāju melno kasi un nosprāguši no dzeršanas vai narkotikām.

+11
-3
Atbildēt

0

gumijkoks 28.01.2011. 16.50

Ļoti skumji, ka Latvijā par vienu godīgu un varonīgu cilvēku mazāk.Varbūt šoreiz varasvīri tomēr ne tikai stāvēs bērēs, bet atļausies tos likumā paredzētos Ls atdot tiem cilvēkiem, kas A.Znotiņam bija tuvi – bija ziņots, ka palikusi draudzene un tante…

+8
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu