Apinis kļūst par divkārtēju pasaules čempionu • IR.lv

Apinis kļūst par divkārtēju pasaules čempionu

18
Aigars Apinis. Foto: Reinis Hofmanis, F64

Paralimpietis uzvar arī savā pamata disciplīnā – diska mešanā

Latvijas sportists Aigars Apinis ceturtdien Kraistčērčā, Jaunzēlandē, kļuvis par divkārtēju 2011.gada Starptautiskās Paraolimpiskās komitejas pasaules čempionāta uzvarētāju vieglatlētikā, ar jaunu pasaules rekordu triumfējot savā pamata disciplīnā – diska mešanā, vēsta aģentūra BNS.

Apinis pašam piederošo pasaules rekordu labojis par 41 centimetru, tagad disku aizmetot 20,88 metru tālumā, informē Latvijas Paralimpiskā komiteja (LPK). Jau vēstīts, ka pirmdien Apinis ar jaunu pasaules rekordu uzvarēja lodes grūšanā.

Savus startus pasaules čempionātā ir beiguši Taiga Kantāne, kura divās disciplīnās – lodes grūšanā un diska mešanā – ieņēma 8.vietu, kā arī Dmitrijs Silovs, kurš tāllēkšanā ieņēma 9.vietu, 200 metros veica priekšskrējienu un šķēpu aizmeta 42,16 metrus, ierindojoties 7.vietā.

Piektdien vēl gaidāmi starti Pekinas Paraolimpisko spēļu vicečempionam šajā disciplīnā – Edgaram Bergam diska mešanā un Lienes Gruzītes starts tāllēkšanā.

Kā ziņots, pagājušā gada izskaņā vēl nebija zināms, vai komanda varēs aizbraukt uz šīm sacensībām, jo nebija finanšu. Apinis bija gatavs pārdot pat savu medaļu – pirmo Latvijai paraolimpiskajās spēlēs, lai iegūtu finanses braucienam. Tikai Ministru kabineta ārkārtas sēdē no pamatbudžeta līdzekļu pārdales starp ministrijām LPK tika piešķirti nedaudz vairāk kā 30,5 tūkstoši latu, kas ļāva sportistiem piedalīties sacīkstēs.

Komentāri (18)

Ēriks 03.11.2016. 14.57

Kā tu to domā?Vispirms vajadzētu likvidēt mazās slimnīcas un par iekrāto naudu pēc pieciem gadiem sapirkt helikopterus?

+2
0
Atbildēt

0

limburgero 09.11.2016. 12.10

Sāksim ar to, ka igauņiem jau pašā sākumā izdevās nomainīt valdošo eliti un bijušie komunisti netika pie vadības. Rezultātā viņiem gandrīz viss, ja ne viss ir labāk. Arī e-veselības sistēma viņiem darbojas jau n-tos gadus un var redzēt, kur pazūd nauda. Mums tikmēr notiek nemitīgas cīņas un jau kārtējo reizi http://eveseliba.lv ieviešana ir atlikta. Tagad ieviesīs pilotprojektus un ko tik vēl ne. Piekrītu, ka reģionālo slimnīcu skaitu var samazināt, bet tad būtu jāveido Rīgā pavisam cita veida slimnīcas, kur cilvēki no laukiem var palikt pa nakti vai daudzas dienas ar zemām izmaksām. Reģionos tad slimnīcas varētu pieņemt dzemdības, ārstēt traumos, palīdzēt akūtos gadījumos, bet plānveida operācijas visas varētu veikt Rīgā..

+1
0
Atbildēt

1

    Ēriks > limburgero 10.11.2016. 09.46

    Tā ir vispārīga pļāpāšana.Tagad,piemēram,no gaisa krīt sniegs,ceļa tīrītājiem tehnikas pietiek,lai notīrītu tikai galvenos ceļus,lauku ceļi paliek netīrīti.Kuras konkrēti reģionālās slimnīcas varētu samazināt?Ja nav izveidota sistēma,kā slimus cilvēkus ātri nogādāt uz piemērotu vietu palīdzības sniegšanai,slēgt neko nedrīkst.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Agnese Lûse 27.01.2011. 21.11

Vecais no sirds tevi apsveicu,es ticēju ka tu vari uz jauniem saniegumiem,jauniem pjedestaliem :)
Tu esi mūsu lepnums ,tu esi Latvijas un visas paraolimpisko sporta lepnums !
Turam īkšķus un sirdis turpmākiem panākumiem :)
Lai vecais tev veicas :))))

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu