Maskavā piemin teroraktā lidostā bojāgājušos • IR.lv

Maskavā piemin teroraktā lidostā bojāgājušos

23
Ziedi upuru piemiņai Domodedovas lidostā, Maskavā. Avots: ITAR-TASS/LETA

Prezidents Medvedevs atstādinājis augsta ranga transporta administrācijas darbinieku

Maskavā trešdien izsludināta sēru diena, pieminot traģiskajā teroraktā bojāgājušos, vēsta aģentūras LETA un AFP.

Domodedovas lidostā upuru piemiņai tiek nolikti ziedi un aizdegtas sveces, bet lielākie televīzijas kanāli trešdien nerāda izklaides raidījumus un reklāmas. Ziedi bojāgājušo godināšanai tiek nolikti arī citās Krievijas lidostās.

Jau ziņots, ka terorista pašnāvnieka sarīkotā sprādzienā pirmdien Domodedovas lidostā dzīvību zaudēja 35 cilvēki, bet 116 cietušie joprojām ārstējas slimnīcā.

Pēc asiņainā uzbrukuma aizvien skaļāk izskan pārmetumi tiesībsargājošajām iestādēm par nespēju novērst otro spridzinātāju pašnāvnieku sarīkoto uzbrukumu Maskavā nepilna gada laikā.  Pērnā gada 29.martā Maskavas metropolitēnā uzspridzinājās divas uzbrucējas pašnāvnieces, nogalinot 40 cilvēkus un ievainojot vairāk nekā 100.

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs pēc terora akta Domodedovas lidostā trešdien atstādinājis no Iekšlietu ministrijas Centrālā federālā apgabala transporta administrācijas vadītāju Andreju Aleksejevu. "Tie, kuri pienācīgi nestrādā, ir jāsoda," televīzijas raidījumā paziņoja Medvedevs. Centrālajā federālajā apgabalā ietilpst Maskava.

Tomēr laikraksts "Vedomosti" norāda, ka drošības struktūru vadītāji, visticamāk, arī šoreiz nezaudēs savus amatus.  Izdevuma apkopotā informācija liecina, ka laika posmā no 1999. līdz 2008.gadam, kad Federālo drošības dienestu vadīja Nikolajs Patruševs, teroraktos Krievijā dzīvību zaudēja ap 1200 cilvēku. Tikmēr kopš 2008.gada, kad dienesta vadību pārņēmis Aleksandrs Bortņikovs, teroraktos gājuši bojā jau teju 200 cilvēku.

Komentāri (23)

raimonds_bossltd 26.01.2011. 13.53

Man patīk kā cilvēki krievijā reaģē uz notikušo.
«Владимир Владимирович, мы бы вас и без терактов выбрали бы снова»

+3
0
Atbildēt

1

raimonds_bossltd 26.01.2011. 16.34

“opozicionārs”, kā tad. Krievu impērasts Mihalkovs, kurš sevi dēvē par augstdzimušu, laiza pēdas viszemākam radījumam, plebejam-bidlam, Šarikova Poļigraf Poļigrafoviča prototipam, Putļeram.

0
0
Atbildēt

1

    janazakovica > raimonds_bossltd 26.01.2011. 17.46

    mihalkovs tiesam kadreiz nema naudu no zidu oligarhiem savam filmam un pat sasapnojas reiz par prezi-dentu klut bet filmas izgazas naudu iztereja par prezi nekluva-padomju laika vins bija intresants-pec tam saslima ar lieluma maniju un vairs ne ko radit nespeja..starp citu vina tevs sacereja psrs himnu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

janazakovica 26.01.2011. 15.20

RASIJU UMOM NE PONJAT un visas sis frazes ir izdomajusi kremla opozizija.krievi ir aziati un viniem vienmer vajadziga stigraa roka to pierada vesture..to pubiski ir pazinojis piem.nikita mihalkovs ieverojams rezisors un aktieris.ari kremla opozicionars.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu