Kampars: atbalsts tranzītuzņēmējiem sen paredzēts • IR.lv

Kampars: atbalsts tranzītuzņēmējiem sen paredzēts

12
Andrejs Terentjevs, F64
Indra Sprance

Ierosināta pārbaude, kādēļ no noteikumu projekta pēkšņi pazudis atbalsts tranzītuzņēmējiem

Ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL, "Vienotība") uzskata, ka valdībai nav jāpārskata noteikumi par uzņēmēju iespējām pieteikties Eiropas Savienības (ES) finansējumam programmas "Uzņēmējdarbība un inovācijas" ietvaros, jo nauda zinātnes un inovācijas projektiem "ir pietiekoša", bet atbalsts tranzītuzņēmējiem bija sen paredzēts.

Kampars Ir.lv skaidroja, ka šī programma jau sākotnēji paredzējusi iespēju pieteikties ne vien zinātnes un inovāciju projektus īstenojošiem uzņēmumiem, bet arī tranzītbiznesa pārstāvjiem "jaunu produktu ieviešanai", taču prioritāte esot zinātnes un inovatīvajiem produktiem.

Kamparam neskaidros apstākļos ministrijas ierēdņi bez saskaņojuma ar ministru esot izsvītrojuši no potenciālo pretendentu saraksta tranzītbiznesa uzņēmējus, tāpēc pēdējā brīdī viņi esot iekļauti atpakaļ, skaidroja ministrs, norādot, ka par notikušo viņš esot pieprasījis paskaidrojumus, ierosināta dienesta izmeklēšana. "Es gribu attiecīgo ierēdņu paskaidrojumus, " sacīja Kampars.

Pēc Kampara teiktā, nauda inovācijām un zinātnei ir pietiekoša. "Ja mēs tiem 34 miljoniem latu tiešām iegūsim reālus piedāvājumus šajā jomā, es būšu ļoti, ļoti, ļoti laimīgs, " norādīja Kampars, norādot, ka līdz šim inovatīvo priekšlikumu neesot bijis daudz.

Jau vēstīts, ka pēc Aivara Lemberga ( "Latvijai un Ventspilij") parakstītas vēstules saņemšanas Ekonomikas ministrija (EM) izmainījusi noteikumus, pēc kādiem tiks sadalīti 34 miljoni latu Eiropas savienības naudas, uz kuru uzņēmēji var pretendēt programmas "Uzņēmējdarbība un inovācijas" ietvaros, svētdien vēstīja TV3 raidījums "Nekā personīga". 

Zinātnes pārstāvji šo negaidīto ministrijas rīcību vērtē negatīvi. "Ar inovācijām tam nav nekāda sakara", intervijā "Nekā personīga" saka Organiskās sintēzes institūta direktors" Ivars Kalviņš, "Tikpat labi varētu teikt, ka inovatīvs risinājums ir nopirkt 10 dzelzceļa vagonus.  Žēl, protams, ka mēs iztērējam naudiņu, ko varētu izmantot tiešām inovatīvu risinājumu meklējumiem un inovatīvo tehnoloģiju ieviešanai, lai attīstītu mūsu konkurētspēju"

Uzņēmēji un zinātnieki pēdējo gadu laikā ir plānojuši savu darbību saskaņā ar informāciju, ka ES nauda būs pieejama. Tagad izrādās, ka viņiem būs jādalās ar tranzīta kompānijām. 

Izrādās, ka EM naudu zinātnes un inovāciju projektiem jau sen bija paredzējusi arī tranzītbiznesam, tikai kāds to bija izsvītrojis.. tagad ierakstījuši atpakaļ

 

Komentāri (12)

mxblack 25.01.2011. 15.06

Nu man ir jāpiekrīt Lembergam, ka Kampars tiešām nav spējīgs būt par ministru. Kāpēc viņš visu laiku un visādos jautājumos ir spiest izlocīties, bet ne parādīt ka ir vīrs ar mugurkaulu? Man viņs atgādina kaimiņu klačenes, kuru viedoklis sarunā mainās pēc tā, kurš ir sarunu partneris. Tikai tām nekad nav sava viedokļa, tāpat kā šim ministram. Un tas ir noželojami. Viņš mētājas kā teļa aste dunduru laikā.

+4
0
Atbildēt

0

garausiitis 25.01.2011. 17.00

Iespējams, ka es kaut ko jaucu, bet manuprāt labojumi tika pieņemti laikā ,kad Dombrovskis bija devies uz Londonu. Interesanti tā ir nejaušība vai likumsakarība. Šis ir man jau otrs zināmais gadījums, kad dīvainas lietas MK notiek premjera prombūtnes laikā.

+3
0
Atbildēt

1

putekliic 25.01.2011. 15.50

Ak, tad tie ierēdņi vainīgi! Nu, ja viņi jau ir tālu no politikas, neredz tālāk par savu degungalu un likuma burtu! Nav ne radošas pieejas, ne domas lidojuma, ne stratēģiskas izpratnes. Nožēlojams tas ministrs, kurš sāk publiski (publiski!) slānīt savus ierēdņus. Pat, ja ierēdņiem kaut kur nav bijusi taisnība, vai arī viņi ir kļūdījušies… Tas ir tik pat netālredzīgi, kā kuģa kapteinim stāstīt riņķī apkārt, ka viņa apkalpe ir nejēgas.

+4
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu