Gatavo jauna sabiedriskā elektroniskā medija koncepciju • IR.lv

Gatavo jauna sabiedriskā elektroniskā medija koncepciju

13
Foto: Raitis Plauks, F64

Kleckina vadītās padomes plānā jaunas ēkas būve, modernu tehnoloģiju iegāde

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) nosūtījusi vēstuli valdības vadītājam un koalīcijas partiju frakciju priekšsēdētājiem, aicinot iekļaut valdības rīcības plānā priekšlikumu par jauna Latvijas sabiedriskā elektroniskā medija izveidi, raksta ''Neatkarīgā Rīta Avīze''.

Padome uzskata, ka mūsdienīgs risinājums Latvijas informācijas sabiedrības attīstībai būtu jauna medija izveide, kurā apvienotu Latvijas Televīziju (LTV) un Latvijas Radio (LR) un kas darbotos arī interneta formātā. Kā norādīts vēstulē, tuvāko divu trīs gadu laikā sabiedrisko mediju LTV un LR tehniskā pastāvēšana ir apdraudēta, jo liela daļa radio un televīzijas pamatlīdzekļu bāzes ir nulles vērtībā, tie ir morāli un fiziski nolietoti, un bāzes atjaunošana būtu dārga un neefektīva.

"Ja šāda tipa jauns sabiedrisks medijs netiks ieviests, tad Latvijas informatīvo telpu izkonkurēs citu valstu mediji. Šobrīd informācijas saņemšana ir ļoti daudzveidīga, un tādā veidā Latvija kā valsts var strauji zaudēt savu ietekmi informācijas telpā, palielinot izveidojušos plaisu starp varu un sabiedrību," ir pārliecināts NEPLP priekšsēdētājs Ābrams Kleckins.

NEPLP plānā jauna sabiedriskā medija izveidei iecerēta jaunas ēkas celtniecība vai arī esošo pielāgošana tehnoloģiskajām vajadzībām, gan norādot, ka veco telpu lietošana ilgtermiņā būs dārgāka. Līdzekļi būtu jāparedz jaunu tehnoloģiju iegādei, LR un LTV arhīvu digitalizācijai un pieejamībai sabiedrībai, kā arī darbinieku apmācībai un stratēģiskās attīstības plānošanai.

Projekts ir inovatīvs un tehnoloģiski sarežģīts, tādēļ pirms tā detalizētas sagatavošanas esot vajadzīga papildu izpēte, norāda Kleckins. Padome sākusi gatavot jaunā medija koncepciju, ko paredzēts iesniegt Ministru kabinetā līdz 1.augustam.

Šogad vasarā varēs pieteikties 50 miljonu latu atbalstam no Eiropas fondiem, lai izveidotu jaunu sabiedrisko mediju, tā īstenojot Eiropas Raidorganizāciju apvienības (EBU) ierosinājumu par LR un LTV apvienošanu.

Komentāri (13)

garausiitis 24.01.2011. 14.15

Skatos vecais Kleckins joprojām pie ruļļiem…
Pāris iespējams likumsakarības –
a) Atkal runa par Eiropas naudām
b) mediji ir Satiksmes ministrijas pakļautībā
c) ziņu publicē NRA
Ka tik ne kāds cenšas aizpildīt caurumu naudas plūsmā , jo pieskaitam vēl klāt Eiropas līdzekļus , ko novirzīja tranzītbiznesam, tad tā bilde sāk iegūt asumu.

+9
0
Atbildēt

0

Una Grinberga 24.01.2011. 14.23

1) Japiekrīt clash, ka jauns medijs tiek uztverts tikai kā jaunbūve;
1) Sabiedriskā medija lielākā problēma ir saturs nevis tehnoloģiskais nodrošinājums;
2) LR un LTV apvienošana nozīmē vēl lielāku mediju kontroli, kas mūs nosviedīs atkal par savām 20 vietām preses brīvības indeksā;
3) Tehnoloģijas ir jāatjauno visu laiku – tātad ir jāsauc pie atbildības, kādēļ neviens līdz šim to nav darījis un galvenokārt Kleckins, kurš sēž tajā padomē jau kopš senseniem laikiem

+6
0
Atbildēt

1

    mary75 > Una Grinberga 24.01.2011. 16.44

    100% piekrītu.
    Latvijā nekas pat tuvu tam nestāv.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

ievuliitis 24.01.2011. 13.43

Murgs! Tā vien izskatās, ka dažādas veco saimnieku partiju reliktas paliekas to vien domā, kā vājināt valsti krīzes apstākļos. Domu gājiens – kur vēl varētu pieteikties uz naudu no valsts kabatas? – uzplaukst kupliem ziediem.
“Ja šāda tipa jauns sabiedrisks medijs netiks ieviests, tad Latvijas informatīvo telpu izkonkurēs citu valstu mediji.” – Pamodās! Jau daudziem gadu desmitiem ļooooti liela sabiedrības daļa barojas tikai no citas valsts informatīvās telpas. Ja kādam ir ilūzija, ka būvējot jaunu radio-televīzijas ēku un sapērkot modernās iekārtas šo parādību var lauzt, tad jāsaka tam jaunības neprāts strauji pāraudzis vecuma plānprātā.

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu