PS izvirza nosacījumus “Vienotības” pārtapšanai partijā • IR.lv

 PS izvirza nosacījumus “Vienotības” pārtapšanai partijā

98
Foto: F64, Atis Gierts
Indra Sprance

Neierasti plaši apmeklētā PS Novadu domes sēdē atbalsta vienotas "Vienotības" partijas izveidi

"Pilsoniskās savienības" (PS) Novadu dome (ND) sestdien slēgtā sēdē pieņēma rezolūciju par jaunveidojamās partijas "Vienotības" izveidi, kurā atbalsta vienas partijas izveidi, ja tiek pieņemta PS piedāvātā vērtibu rezolūcija un nosacījums – jaunā partija valdības koalīcijās sadarbosies vien ar tiem politiskajiem spēkiem, kas atzīst Latvijas okupācijas faktu.

Jaunajā Saeimā tikai viena apvienība pagaidām nav oficiāli atzinusi Latvijas okupācijas faktu – "Saskaņas centrs".

Kā norādīts paziņojumā medijiem, ar šo rezolūciju PS apliecina, ka atbalsta jaunas vienotas politiskas partijas „Vienotība" izveidi uz partiju apvienības „Vienotība" partiju bāzes, ja to veidojošās partijas akceptē rezolūcijā minētos pamatprincipus un Latvijai vitāli svarīgās vērtības.   Rezolūcija arī definē jaunveidojamo partiju „Vienotība" kā partiju, kurai jābūt nacionālai, ilgtspējīgai un sabiedrību vienojošai.

PS rezolūcijā arī uzsvērts, ka jaunveidojamajai partijai ir nepieciešama demokrātiska un efektīva pārvaldība. Izveidojot partiju un tās izpildinstitūcijas, ir jāņem vērā katras partijas biedru vairākuma viedoklis un demokrātiski pausta griba.

Novadu domes lēmums arī neizslēdz citu politisko partiju vai apvienību pievienošanos “Vienotības” partijai, ja tās atbalsta rezolūcijā minētos pamatprincipus.

PS valdes locekle Ilze Viņķele Ir.lv atzina, ka sestdien notikusī PS Novadu dome bijusi daudz plašāk apmeklēta, nekā līdz šim notikušās novadu domes sēdes. "Cilvēki ar lielu izpratni vērtēja esošo politisko situāciju, "Vienotības" izredzes ietekmēt notikumus esošajā koalīcijā, kā arī to, vai paliekot apvienībai vai tomēr, kļūstot par vienu partiju, būtu lielākas vai mazākas izredzes īstenot partijas un valdības programmu un mērķus. Viennozīmīgi tika pausts atbalsts, ka jāiet uz vienas partijas izveidi, bet bija nedaudz atšķirīgas izpratnes, cik ātri tam jānotiek, " skaidroja Viņķele.

Vaicāta, vai rezolūcijas punkts par koalīcijas partneriem tulkojams kā nosacījums potenciālajiem "Vienotības" dibinātājiem apņemties, ka tie neveidos valdību kopā ar "Saskaņas centru", ja tā neatzīs Latvijas okupācijas faktu, Viņķele atbildēja, ka "šis ieraksts nav pretrunā ar to vienošanos, ko iepriekš, cerot izveidot četru partiju koalīciju, plānoja valdības veidotājs Valdis Dombrovskis (JL, "Vienotība"). "Tas tiek uzsvērs, jo šī ir viena no tām lietām, kas "Pilsoniskajai savienībai" ir skaidrāk un nepārprotamāk formulēta nekā mūsu partneriem, " sacīja Viņķele.

Viņa norādīja, ka līdz ar Novadu domes lēmumu PS valde būs pilnvarota runāt par vienotas partijas izveidi un "Vienotības" valde varētu lemt par termiņiem, kādā būtu jāvienojas par programmu un apvienošanās procesa niansēm. Pēc Viņķeles teiktā, Novadu domes sēdē neviens neesot iebildis pret vienotas partijas izveidi, atšķīrušies vien viedokļi par termiņiem.

PS piedāvātās vērtības un principi:

1. Nacionāla valsts Latviešu valoda ir vienīgā valsts valoda, nacionālās valsts identitātes pamats, Latvijas iedzīvotāju vienotības un pilsoniskās līdzdalības valoda, kuras lietojums sabiedriskajā telpā konsekventi jāpaplašina. Sabiedrības integrācija notiek uz latviešu valodas pamata.

Latvijas pilsonības iegūšanas pamatprincipu nemainīgums, dubultpilsonības iespēja ES un NATO dalībvalstu un citu Rietumu demokrātisko valstu pilsoņiem, politisko tiesību nesaraujama saikne ar pilsonību.

Saliedēta sabiedrība, kurā tiek veicināta valsts un pašvaldību izglītības iestāžu pāreja uz izglītību latviešu valodā, saglabājot mazākumtautībām pietiekamas iespējas iegūt izglītību dzimtajā valodā.

Visiem iespējamiem Vienotības partneriem valdības koalīcijās ir skaidri jāatzīst pamatvērtības un pamatprincipi, kas ir noteikti Satversmē, Deklarācijā par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu, un citos valsts pamatdokumentos, tai skaitā, Latvijas valstiskuma nepārtrauktība, Latvijas okupācijas un aneksijas faktu un to prettiesiskuma atzīšana un latviešu valodas kā vienīgās oficiālās valodas statuss.

2. Sociāli atbildīga tirgus ekonomika Valsts ilgtspējīga un konkurētspējīga attīstība, tajā skaitā fiskālā disciplīna un valsts finanšu ilgtspēja – valsts parāda samazināšana un ieņēmumu un izdevumu samērošana.

Progresīva nodokļu sistēma, kas mazina ienākumu atšķirību starp turīgākajiem un trūcīgākajiem iedzīvotājiem.

Sociālās drošības tīkls, kas pasargā no nabadzības visneaizsargātākos sabiedrības locekļus.

3. Tiesiskums Likuma virsvadība, visu pakļaušanās likumam un politiskās varas atbildība par savu darbību sabiedrībai kalpo patiesas demokrātijas garantēšanai un patvaļas novēršanai.

Valsts pārvaldei demokrātiskā un tiesiskā valstī sabiedrības uzticētās funkcijas jāpilda godīgi, efektīvi un taisnīgi, tās rīcībai jāatbilst likumiem.

4. Rietumu izvēle un Eiropas vienotība Arvien ciešāka Latvijas integrācija Eiropas Savienībā, turpinot PS un JL izveidoto piederību Eiropas konservatīvo un kristīgi demokrātisko partiju apvienībai – Eiropas Tautas partijai. Atbildīga līdzdalība NATO operācijās un alianses aizsardzības infrastruktūras izvietošana Latvijā.

Konsekventa energoefektivitātes, zaļās enerģijas un enerģētiskās drošības politika, mazinot atkarību no ārējiem enerģijas resursiem.

Konstruktīvu un lietišķu attiecību attīstīšana ar kaimiņvalstīm, neatsakoties no vērtībām par labu īstermiņa izdevīgumam.

Totalitāro nacistiskā un komunistiskā režīmu noziegumu starptautisks nosodījums.

„Pilsoniskās savienības” Novadu dome apvieno partijas novadu nodaļu vadītājus un pārstāvjus, pašvaldību domju un padomju priekšsēdētājus, un viņu vietniekus, pašvaldību komiteju vadītājus, PS valdes locekļus, Saeimas frakcijas deputātus, PS pārstāvošos ministrus un parlamentāros sekretārus un Eiropas Parlamenta deputātus.

 

 

 

Komentāri (98)

andrejs_kirsis 22.01.2011. 21.50

Es pagaidām redzu vienu pozitīvu punktu. Ir parādījies kaut kas līdzīgs programmai, ap kuru var sākt grupēties līdzīgi domājošie. Ar iekšējām ķildām lai paši tiek galā. Redzēsim, kas paliks pāri.

+21
-1
Atbildēt

0

aivarstraidass 23.01.2011. 14.13

>>> Ombros: Hitlers atšķirībā no Staļina neizvērsa genocīdu pret latviešu tautu, neslepkavoja latviešu virsniekus, skolotājus, zinātniekus un pārējo inteliģenci. Hitleram bija izcili taisnīga sociāla politika un viņš patiešām atbrīvoja Latviju no krievu fašistiskiem okupantiem pēc izciestā “Baigā gada”. http://home.parks.lv/leonards/baigaisgads/lat/saturs.htm .
=====
Te jau tā lieta – ķēķa līmeņa politikā drīkst darīt visu ko – sajūsmināties par Hitleru vai par padomju “atbrīvotājiem”; kamēr tā nav krimināla naida kurināšana. Drīkst arī svinēt okupācijas nomaiņas gadskārtas 1.jūlijā, kā Uldis Freimanis vai 13.oktobrī, kā Nils Ušakovs. Vārda brīvība paredz tiesības runāt absurdības – kamēr tas nevienu neapdraud; te iederas arī Ombros jociņi.

Bet nopietni politiķi, kuri atrodas valdībā, tā runāt tomēr nedrīkst – viņi diskreditētu valsti. Un valdības veidošanai Jūsu citētais Leonards Inkins būtu tikpat nepiemērots materiāls kā Jānis Urbanovičs.

Prasība par okupācijas un PSRS režīma noziedzīgās dabas atzīšanu ir, manuprāt, svarīgākā no visa tā ko Pilsoniskā Savienība ir nupat piedāvājusi. Visas citas lietas ir diskutējamas, bet ne jau demokrātiskās iekārtas būtība. Lai neatkārtotu Paula fon Hindenburga 1933.g. kļūdu, nevar aicināt valdībā Saskaņas Centru – pat ja tās ir 29 vietas Saeimā. Ir jāprasa atzīt PSRS par 2.pasaules kara izraisītāju valsti un viss PSRS režīms Latvijā par nelikumīgu. Bez šādas atzīšanas – iešana valdībā ar SC būs “draudzība ar kanibāliem” un beigsies ļoti slikti.

+13
-1
Atbildēt

11

    mary75 > aivarstraidass 24.01.2011. 00.49

    Nesaproti vai izliecies?
    kurš te noliedz okupāciju?
    Te iet runa par to, ka tas patreiz nav galvenais jautājums, kas būtu jārisina, un kuram butu jātērē enerģija.
    Mums, kā tai tvaika lokomotīvei – 90% enerģijas tāpat aiziet svilpē, patreiz tā enerģija būtu jānovirza svarīgāku jautājumu risināšanai.
    Ja kādam svarīgākais jautājums patreiz šķiet okupācijas fakta atzīšana vai neatzīšana, tad tas cilvēks ir visai tālu no reālas dzīves, un valstij, kur politiķi nodarbojas nevis ar reālu problēmu, bet tādu jautājumu risināšanai, var tikai izteikt līdzjūtību.
    Un igauņiem iet labāk tāpēc, ka tie, atšķirībā no latviešiem, nezog, un prot risināt arī ekonomiskas problēmas, tāpēc par igauņu politiķiem balso arī krievi.
    Par latviešu politiķiem negrib balsot pat latvieši.
    Tā ka problēma nevis SC, bet pašos.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > aivarstraidass 23.01.2011. 14.55

    to Kalvis Apsītis
    Tomēr nesapratu. Ja dzēris, Ušakova un Urbanoviča priekšteči “Baigā gada” laikā nepaguva pietiekoši daudz latviešu noslepkavot, tāpēc to nedrīkstēja pārtraukt, tad tā arī vajag pateikt.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    mary75 > aivarstraidass 23.01.2011. 20.48

    Gribētos gan, lai vienreiz beidz muļļāt to okupācijas faktu un citas pašaprotamas un sen zināmas, toties sabiedriski jūtīgas lietas.
    Acīmredzot, reālu problēmu risinājumu piedāvājumam pietrūkst gan intelekta, gan izdomas, gan nākotnes redzējuma, 20 gadus muļļājam un zelējam vienu un to pašu nemirstīgu tēmu, kura vienmēr gūs atsaucību.
    Visos rādītājos esam pēdējie ES, bet, tas nevienu nesatrauc, zelējam un zelējam to okupāciju, un visi laimīgi.
    Stipri nožēlojami un neadekvāti tas viss izskatās.
    Un SC, starp citu, pārstāv Latvijas pilsoņus, tikai, citādi domājošos, tāpēc viņiem ir pilnīgas tiesības atzīt vai neatzīt ko viņi tikai grib.
    Te daži mētājas ar epitetiem – ienaidnieki, utt., bet, kādi ir, tādi ir, un, gribi vai negribi, ar to ir jārēķinās.
    Pasludināt visus citādi domājošos par ienaidniekiem – lūk, tā ir totalitarā (ļeņiniskā, boļševistiska, komunistiska) domāšana, un tas nekur neved, tikai strupceļā, kā jau Karamba te pateica.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > aivarstraidass 24.01.2011. 01.32

    to dzeris49
    Visos rādītājos ES esam pēdējā vietā tāpēc, ka mūsu politiķi bez ierunām paraksta Maskavā sastādītus, Latvijai pazemojošus un neizdevīgus līgumus. Tā bija ar līgumu, kas paredz apzagt mūsu pensionārus, tā bija ar robežlīgumu, tā bija ar līgumu par Skrundas lokatoru un privilēģijām, krievu armijniekiem un viņu ģimenes locekļiem.
    1949. gada Ženēvas konvencija, ko parakstīja arī psrs, aizliedz nemetināt okupētās teritorijās savus civilokupantus, kas nozīmē, ka ievērojama tavas sugas daļa, kononova noziegumu mantinieki, Eiropā uzturās nelegāli, tātad viņu balsis vēlēšanās nav ieskaitāmas.
    Kā tu poļitruk, kam bez rūpēm par fašistisko okupantu labklājību, nekā nav svēta, uzdrīksties kādam pārmest “ļeņinisko, boļševistisko, komunistisko” domāšanu?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    buchamona > aivarstraidass 23.01.2011. 18.10

    Dzeris. – Cik svaiga, originala un radoša doma 20 gadus pēc neatkarības atgūšanas!
    Beidzot varam uzelpot, lūk, kur ir Latvijas galvenā problēma, un PS to ir atklājusi! +++ apzinju, ka ir jaacinaas pret meegjinaajumiem legjimitizet varu,kuru sheit “ieviesa” PSRS okupantiti 1940 gadaa, nekad nevarees nosaukt par “svaigu” :)))
    Patiesiibu, ka tuvaakajos gados raapsimies no kriizes araa, arii nenosauksi par svaigu :) Abas shiis lietas ir LR “pelekaa” ikdiena – gluzhi kaa ikdienishkjam cilveekam. Kaada hroniska slimiiba, kuru nedriikst piemirst, kura jaarstee un ikdienas darbs, kuru nedriikst pamest, ja veelies izdziivot.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    www.vecamate.lv > aivarstraidass 23.01.2011. 18.25

    To Kalvis Apsītis
    Ja jau okupācijas atzīšana vien diži ko mainītu.Pie Maskavas ” maigo rociņu” politikas SC piem. varētu sākt šausmināties par okupāciju brašāk par VL kungiem.Un tas viņus automātiski padarītu par lojāliem,piem. Jūsu acīs? Atļaušos apšaubīt :)Jeb loģikas ķēdīte mūs noved pie – viņi principā ir nevēlami.Ar visu savu elektorātu.Tad tomēr vagonos un prom? :)Un šis jau šaha terminoloģijā saucas – pata stāvoklis.Eiropai, uz kuru tik ļoti atsaucamies,labāk neatskaņojama retorika :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    aivarstraidass > aivarstraidass 23.01.2011. 21.27

    >>> Dzeris: Cik svaiga, originala un radoša doma 20 gadus pēc neatkarības atgūšanas!
    =====
    Nez, par ko Jūs ironizējat? Par to, kā mēs jau 20 gadus nespējam tikt galā ar okupantu ideoloģiju, jo paši latvieši to gatavi atbalstīt? (Krievu tautības pilsoņu ir tikai 19.70%, Saskaņas Centrs un PCTVL savāca ap 28% balsu). Ja jau 1991.g. būtu veikta denacifikācija kā pēckara Vācijā, tad mums šīs problēmas tagad vairs nebūtu. Igaunijā tas jau ir sasniegts – viņi aizvāca bronzas karavīru, un tagad ir kļuvis skaidrāks valsts attīstības vektors. Igauņiem nav savā starpā jāstrīdas par to, par ko mēs ar Jums strīdamies – viņi var strīdēties par tautsaimniecību u.c. interesantākām lietām.

    Bet rezultāts būs muļļāšanās, ja nebūs skaidrs, kādu valsti vēlamies izveidot. Ja gribat, cien. Dzeri, varat okupāciju neatzīt, uzskatīt PSRS par nesavtīgiem atbrīvotājiem no nacisma, svinēt 9.maiju. Tās ir Jūsu tiesības. Un ar Jaunupa+Āboltiņas svētību varat to pacelt valsts politikas līmenī. Tad opozīcijā būs nevis Saskaņas Centrs, bet Nacionālā apvienība un daļa Pilsoniskās Savienības. Atliek tikai izvēlēties.

    Vai uz “atbrīvotāju” vērtībām orientēta valsts būs ar kaut ko vienotāka un spējīgāka iziet no krīzes? Vai arī jāveido lielo līdakas-vēža-gulbja koalīciju (V+SC+ZZS), lai Saeimā viss notiktu kā Krilova fabulā un katra no trim apvienībām varētu visu ko “attīstīt” pati savā virzienā?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Sanšains > aivarstraidass 24.01.2011. 01.55

    Kalvis Apsītis:
    Nez, par ko Jūs ironizējat? Par to, kā mēs jau 20 gadus nespējam tikt galā ar okupantu ideoloģiju, jo paši latvieši to gatavi atbalstīt? (Krievu tautības pilsoņu ir tikai 19.70%, Saskaņas Centrs un PCTVL savāca ap 28% balsu).
    ===========================
    Šoreiz gan Jūs, Kalvi, nošāvāt kaut kur pēc piena. Vai tad vēlaties teikt, ka starpība starp šiem 28% un 19,7% ir latvieši, kuri balsojuši par SC?!
    Žēl, ka arī Jūs turpināt izplatīt SC ideologiem izdevīgo pieņēmumu, ka it kā kaut cik nozīmīgs latviešu skaits esot nobalsojis par SC.

    Labāk rēķināsim no otra gala: latviešu īpatsvars pilsoņu kopumā 2010. gadā bija vien 71,7%. (http://www.mfa.gov.lv/lv/latvia/integracija/integracijas-politikacopy/)
    (Paldies “integrētājiem” a la Aldermane, Muižnieks, Aivars Ozoliņš, Viņņika un citi sorosisti! 1995. gadā latviešu īpatsvars pilsoņu kopumā bija 78,7% http://www.un.lv/down/1995/chapter2.htm#politiska)

    Un tagad no 100% atņemsim 28% balsu, kas 2010. gada Saeimas vēlēšanās nodotas par SC un PCTVL.
    Sanāk 72% – apmēram tikpat, cik liels ir latviešu īpatsvars pilsoņu kopumā pašlaik.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > aivarstraidass 23.01.2011. 16.27

    “Prasība par okupācijas un PSRS režīma noziedzīgās dabas atzīšanu ir, manuprāt, svarīgākā no visa tā ko Pilsoniskā Savienība ir nupat piedāvājusi.”
    ————————————————————
    Obligāti.
    Kas cits vēl mums palīdzēs attīstīt ražošanu, likvidēt bezdarbu, pārtraukt latviešu aizceļošanu, celt dzimstību, radīt visiem pieejamu medicīnas sistēmu, celt dzīves līmeni, cīnīties ar korupciju, ja ja ne šī PS iniciatīva?
    Cik svaiga, originala un radoša doma 20 gadus pēc neatkarības atgūšanas!
    Beidzot varam uzelpot, lūk, kur ir Latvijas galvenā problēma, un PS to ir atklājusi!

    Ombros: “Ja dzēris, Ušakova un Urbanoviča priekšteči “Baigā gada” laikā nepaguva pietiekoši daudz latviešu noslepkavot,…”.
    ———————————————————–
    Reizēm piedomā arī pie tā, ko saki, vai nefiltrē nemaz, nekontrolējama apziņas plūsma?

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    buchamona > aivarstraidass 23.01.2011. 21.16

    Dzeris -Viss, sviniigi apsolu sev, ka vairs par SC ar Tevi nediskuteeshu, daraam to, jau, liekas paaris gadu – griezham vienu un to pashu plati :))) Tacu veel – peedejaa pieziime. Dzeri – neviens jau netaisas Tavu SC elektoraatu dziit nometnees aiz dzelonjstiepleem :) Runa ir par to, ka vinji no varas ir jaaizolee politiski. Ir pamatots iemesls, lai to dariitu, jo ir tachu zinaams, kas notiek, kad vinji paarnjem varu. Krievija un Baltkrievija tam piemeers un arii arguments, tam, ka ar ienaidnieku ir jaaciinaas, kas notiek, ja neciinaas – Ukraina tam piemeers. Gribeetu dziivot ar paarlieciibu, ka LR nekad nekljuus liidziga shiis dienas Abrenei,vai, kas vareetu buut veel ljaunaak – adosim varu migrantiem, nodosim savus NATO sabiedrotos. Tas nu gan buus jauki – teiksim Kabanovs aizsardziibas ministrs un, kas tur veel vinjiem ir – Kravcovs SAB vadiitaajs :) Un nesauc sho situaaciju par neiespeejamu :) Ja jau SC nav ienaidnieks, tad kaadelj par vinjiem nevar balsot piemeeram viilies Vienotiibas atbalstiitaajs, vai vienkaarshi veeletaajs, kursh grib paeksperimenteet ar varu ? :)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    dro > aivarstraidass 23.01.2011. 22.28

    dzeris. Ja tu vari neapnicīgi spēlēt vienu stulbu meldiņu, tad kādēļ citi nedrīkstētu pateikt, ka viņiem tas nepatīk? Labi, ja noliegsim okupāciju, valsts kļūs bagātāka? Vai igauņi, atsakoties no Putina piedāvātām sprāguša ēzeļa ausīm, kļuvuši mabagāko? Vai SC ir par kripatiņu labāks par PLL? VL tev radikāļi un ekstrēmisti, bet aptaurētais Urbanovičs jaunu ideju nesējs?
    Sauc prātiņu mājās, kamēr nav par vēlu:))

    +3
    0
    Atbildēt

    0

buchamona 22.01.2011. 21.30

Nesaakot “daliit matus,” shadai rezuluucijai var piekrist. Shii rezolucija, ja tai piekriit JL un SCP, dod iespeeju gatavoties pashvaldiibu veeleshanaam, veidot nacionaalo speeku pirmsveeleshanu bloku ar meerkji atguut latvieshu galvas pilseetu – Riigu:)
Bet ljoti nopietni ir jastraadaa pie jaundibinaamaas partijas pamatdokumentiem, kuraa nepaarprotami ir jaaiestraadaa shis nesadarboshanaas princips ar Kremlja kabatas partiju, kaa arii citi nacionaalai partijai atbilstoshi pamatprincipi.
SCP un JL “gaishie” praati ar grutiibaam “noriis” sho kumosu, vinji pie pirmaas izdeviibas megjinaas to “spljaut” araa

+13
-3
Atbildēt

4

    tocelovskis > buchamona 23.01.2011. 19.33

    Starp SCP biedriem ir gan apvienošanās atbalstītāji, gan pretinieki.
    Partijas nav kaut kādi dīvaini homogēni veidojumi, tās veido cilvēki, un cilvēkiem var būt dažādas domas.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > buchamona 23.01.2011. 11.01

    To sauc par birku karināšanu un melnbalto domāšanu.
    Ne Pabriks, ne Jaunups, ne Āboltiņa nav nekādi saskaņas draugi.
    Tikpat labi tu visu V koalīciju varētu nosaukt par Lemberga draugiem.

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 23.01.2011. 11.13

    Es tikai vados peec faktiem. Jaunups publiski pazinjoja pavisam nesen, ka ar SC ir jaasadarbojas koalicijas ietvaros un SCP pareizi dariija, uzliekot savu veto, Aboltinja jau naakoshajaa riitaa peec veeleshanaam baidija tautu ar Bishkeku, bet Pabriks nepaartraukti kaut ko pazinjo, ja nemaldos peedeejais pazinjojums bija par Luzhkovu :)

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > buchamona 22.01.2011. 22.01

    Man arī šis uzmetums apmierina, bet tikai šāda un neapmuļļātā formā. Taču, cerības, ka Āboltiņas, Pabrika, Jaunupa u.c. saskaņas draugi šo pieņemtu ir mazas, jo tad jau zustu lielās ”manevra iespējas” un SC vilkšanas koalīcijā. Vismaz šogad V pārtapšana partijā, manuprāt, ir utopiska, arī tādēļ, ka tajā ietilpstošā sīkpartija SCP to nemaz negrib, savukārt JL vadoņu tieksmes daudz pārspēj to proporcionālās iespējas…kā nekā tieši PS ir pārsvarā !

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu