LVM dāsni ziedo ZZS pietuvinātām biedrībām • IR.lv

LVM dāsni ziedo ZZS pietuvinātām biedrībām

71
Foto: F64, Mārtiņš Zilgalvis
Indra Sprance

Gada pēdējā dienā "Latvijas Valsts meži" ziedojumos izmaksā simtiem tūkstošus latu

Valsts uzņēmums AS "Latvijas Valsts meži" (LVM) pagājušā gada pēdējās darbadienās – 29. un 30.decembrī – izmaksājis simtiem tūkstošu latu lielus ziedojumus dažādām organizācijām, tajā skaitā vairāki simti tūkstošu latu aizplūduši uz organizācijām, kas atrodas Ventspilī vai citās Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) biedru vadītās pašvaldībās, liecina Ir.lv rīcībā esošā informācija.

Pagājušā gada 30.decembrī LVM pārskaitīja divus ziedojumus – katru 100 000 latu vērtībā – futbola kā sporta veida attīstīšanai Ventspilī. Vienam ziedojumam saņēmējs ir norādīts – "Ventspils jauniešu futbola klubs", bet otram biedrība "Ventspils olimpiskā cerība". Šajā pašā dienā LVM pārskaitījis ziedojumu Ventspils bērnu popgrupai "Jūras akmentiņi" – 3996 latus, savukārt Jelgavas pensionāru biedrība (Jelgavas ilggadējais mērs ir ZZS biedrs Andris Rāviņš) gada pēdējā darbadienā saņēmusi ziedojumu 24 000 latu. Šī ziedojuma mērķis – "atbalsts paaudžu centra "Sadraudzība" izveidošanai). LVM 30.decembrī arī pārskaitījis 5000 latu Noras Bumbieres fondam, kas vāc līdzekļus pieminekļa izveidošanai Jelgavā.

Savukārt "Līvānu sociāli politiskā novada attīstības biedrība "Līvāni" 30.decembrī saņēmusi LVM ziedojumu 60 000 latu apmērā. Ir.lv jau vēstīja, ka aktīvs līvānietis deputāts Jānis Klaužs pērn pameta Tautas partiju un pievienojās ZZS, startējot arī apvienības sarakstā. Klaužs arī pērn neslēpa, ka pievienosies tai partijai, kas sniegs vislielāko atbalstu viņa novadniekiem.

Savukārt Kandavas novada biedrība "Motoparks Kandava" gada pēdējā dienā no LVM saņēmusi ziedojumu 35 000 latu apmērā. Kandavas mērs Rolands Bārenis pērn mainīja politisko piederību – izstājās no "Pilsoniskās savienības", lai pievienotos ZZS.

ZZS biedra Andra Bērziņa vadītājam Latvijas Bērnu fondam (LBF)  29.decembrī LVM ziedojis 129 710 latus, lai fonds varētu organizēt vasaras nometnes bērniem ar īpašām vajadzībām. LBF pārskaitīts arī vēl viens ziedojums 8004 latu apmērā teātra “Zīļuks” materiāli tehniskās bāzes pilnveidošanai.

LVM gada nogalē ziedojusi arī simtiem tūkstošu citiem mērķiem – vislielākās summas saņēmusi Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) – kopumā vairāk nekā 1,3 miljonus latu. Ziedojums piešķirts ar mērķi atbalstīt sportistu gatavošanos Londonas Olimpiskajām spēlēm, Soču Ziemas olimpiskajām spēlēm un citiem mērķiem.

Simtiem tūkstoši ziedojums piešķirti arī virknei sporta federāciju, ziedojumi piešķirti arī teātriem – Nacionālajam, Leļļu un Jaunajam Rīgas Teātrim, atbalsts sniegts arī "Likteņdārza" izveidošanai, žurnāla "Rīgas Laiks" izdošanai, kā arī virknei dažādu bērnu un invalīdu atbalsta biedrību.

Kopumā LVM pērn ziedojumos izmaksājusi 3 805 036,87 latus.

 

Komentāri (71)

Agnese Lûse 21.01.2011. 14.31

Esļoti ceru ja ZZS kardināli nemainīs attieksmi,tad viņi pēc 4.gadiem ies ašistu pēdās,kas kāpa uz tiem pasiem grābļekiem !
Godīgi sakot,šim faktam jau sen vajadzēja piesaistīt tiesībsargajošās iestādes uzmanību,jo te izskatās pēc dienesta stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas,valsts līdzekļu nozagšana lielos apmēros un korupcija !
Njā bet ne velti kamēr bija ašisti kopa ar Lembergu valsts amatos tika bīdīti “lielākie kretīni” un ne velti Vilnīts tika iecelts kā vislabākais KNAB “likvidators”
Jo bezzobains KNAB un Prokuratūra spēlē šādām shēmām tikai par labu !

+18
0
Atbildēt

4

    piziks > Agnese Lûse 21.01.2011. 18.54

    Ilmac, precīzijas labad: pērn Vienotības visspigtākajiem suvemnīriem nebija NEVIENA EIBIULDUMA. Starp citu, nav dzirdēts, ka LVM govi AŠisti slaukuši, — tiem savas fermas un citur: LVM slaukuši tikai TP, JL/Vienotība un šogad — ZZS. :) Oblom-s?!

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    andris902 > Agnese Lûse 21.01.2011. 19.26

    …Optiskais Tēmekli!…nu, Tu gan esi atradis attaisnojumu!!!…nekļūst tā kā nedaudz neērti?…

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > Agnese Lûse 21.01.2011. 14.57

    Nekur viņi neies, bijuši klāt pie visām ziepēm, bet laucinieki tik balso un balso, jo redz it kā savējie. Tas, ka laukus pa burbuli tieši ”zemnieki” nolaiduši nevienam prātiņā nenāk…Un paši cieš par savu muļķību !

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    runivs > Agnese Lûse 21.01.2011. 14.52

    Šī iešana ašistu pēdās lielā mērā ir atkarīga no elektorāta. ZZS nekad nav slēpusi, ka tā akceptē 100% šāda veida ziedošanu. Neskatoties, ka ir bijuši Valts kontroles atzinumi par nesakārtotu ziedošanas politiku lielajās valsts kapitālsabiedrībās. Neskatoties uz mēģinājumiem grozīt likumus, kam viņi gluži vienkārši un ciniski nepiekrīt.
    Daļai sabiedrības, kā zināms, diemžēl šādas izdarības ir pieņemamas. Viņu īsais domu gājiens ir aptuveni šāds: Visi- tur “augšā”- zog. Šie arī zog, bet redz’ kā “sakārto” Ventspili. Pat nepadomājot, ka šī sakārtošana notiek uz citu valsts reģionu rēķina.
    Kamēr cilvēki nebūs neiecietīgi pret šādu praksi, tikmēr nekas nemainīsies.

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

mary75 21.01.2011. 16.27

ZZS mums ir nemirstīga, un savus 20 – 25% dabūs vienmēr, un tautai nevis traucē, bet, patīk, ka tā ir Lemberga kabatas partija.
Lembergs mums taču “saimnieks”, “prot dzīvot”, “sakārtojis pilsētu”, plānā galdiņa urbējiem ļoti simpātiska Lemberga retorika attiecībā uz to, ka pie visa vainīgas zviedru bankas un vispār Rietumi, Soross, un pārējie ļaunie kapitālisti, tāpēc valsts parādu tiem var arī neatdod.
ZZS, dabiski, ne pie kā, tāpēc, vainīga nav, kaut arī piedalijās visos valstiski graujošos lēmumos.
Visprastākais populusms vienmēr atradīs dzirdīgas ausis.
Uz ZZS var attiecināt to teicienu no ekoloģijas tēmas, ko šī te ZZS tagad pārstāv – kanalizācijā lielākās fekālijas vienmēr izpeldēs virspusē.
Tāpēc jau ZZS un Lembergs nepārtraukti cenšas pārvērst šīs valsts juridisko sistēmu, kā arī visu pārējo, par par vienu lielu kanalizācijas kolektoru, kur ZZS vienmēr būs virspusē, un Lembergs būs galvenais kanalizācijas operators, kas tos netīrumus maisīs un regulēs, tas nekas, ka darbiņš smirdīgs, toties ienesīgs.

+13
-1
Atbildēt

6

    piziks > mary75 21.01.2011. 17.58

    Dzeri un pārējie Vienotības fani! Šoreiz jau nu jums pirmajiem svēti derētu aizvērties! No LVM banāniem barojas ne jau viens vien politiskais mērkaķis! Vienīgi katrs nākamais kļūs ēdelīgāks par iepriekšējo! Pirms 3 gadiem TP irnažistiem pietika ar 30 000, pērn JL/Vienotības reketierēns savāca jau Ls 140 000, un neviens neko neagribēja apturēt: galu galā to visu paraksta Dombrovskis un, ja arī šogad — nu jau vairāk par miljonu kopsummā! — paraksta Dombrovskis, tad varat vienīgi pafantazēt, kādās skrūvspīlēs ir viņa politiskie rieksti un kādi varētu būt ZZS argumenti. Tomēr negribas Vienotības faniem atzīt, ka paši to uguni ir kūruši. Tā faktiski ir vistīrākā valsts nozagšana, ko Vienotība pati uztur! Kaut sakostiem zobiem…
    Un kā jūtas Latvijas Valsts mežu normālie veči, pie kuriem visi šie reketieri tik regulāri pienāk: nu jau tiem vienalga, kurš no trim, — laupīs pilnīgi droši.

    +1
    -9
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 21.01.2011. 19.26

    otra puse – nekad neesmu piesaucis SC kā alternatīvu, bet gan kā zināmu bremzi un zināmu aizsardzību no Lemberga untumiem, ja SC būtu koalīcijā ar ZZS kopā.
    Prasmīgi manipulējot, varētu panākt SC atbalstu daudzos svarīgos jautajumos, ko tad tu domā, SC ir kādi ideoloģiskie zombiji?
    Par zināmiem amatiem ideoloģiju ātri vien aizmirstu, un no K_K SC ir daudz mazāk atkarīgs, nekā ZZS no Lemberga.
    Sliktāk, kā tagad, kad Lembergs nosaka pilnīgi visu, un V par to pat nedrīkst vērt muti vaļā, nebūtu.
    Un kas ir labāks, ka SC ir opozīcijā?
    Lembergam un PLL tāpat ar SC viss OK, toties V uz to nav nekāda ietekme, toties, ja tam būtu kādas ministrijas, V būtu uz to ietekme, kaut vai tāda, ka, SC nebūt negribētu tās zaudēt un nokļūt opozīcijā, būtu, zināmā veidā, “uzpirkts”.
    SC un Lembegs valdībā zināmā veidā viens otru neitralizētu.
    Vai tad neesi dzirdējis teicienu – ja nevari kādu uzvarēt, pataisi to par sabiedroto?
    Cita lieta, ka vienai sabiedrības daļai tas būtu nepieņemami, bet, ne tai lielākai, vari ticēt.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    piziks > mary75 21.01.2011. 18.05

    Sorry, par kļūdu, — šogad LVM “ziedojumus” ZZS-am par vairāk nekā miljonu (!) parakstīs Vilks, un Dombrovskis atkal klusu noskatīsies…

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    P_Dancis > mary75 21.01.2011. 18.51

    Dzeri – piekrītot tevis teiktajam, labi, ka šoreiz nepiesauci SC kā “alternatīvu oligarhiem”.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    kdaljajev > mary75 22.01.2011. 17.16

    Vispār to ziedojumu sistēmu vajag likvidēt.Valsts uzņēmumu peļņa nonāk budžetā un valdība lemj tālāk par naudas izlietošanu,Privātās struktūras lai ziedo kam grib.Bet izskatās ka partijām tā lieta patīk,vienīgi dažreiz pastrīdās par naudas sadali.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 21.01.2011. 19.16

    Optiskais – un kurš par to strīdās, šai valstī katrs rūpējējas par savējiem, jo viss politiķu rokās un visas stēras sadalītas starp partijām.
    Savu attieksmi, kā tam, pēc manām domām, būtu jābūt, ar tiem ziedojumiem, izteicu mazliet zemāk.
    Tikai, atšķirībā np ZZS, kura vispār nav partija tradicionalā izpratnē. jo nepārstāv nevienu, izņemot Lembergu, un pēc Lemberga pavēles var pieņemt visneadekvātākos un kaitīgākos lēmumus, Vienotība, tomēr, zināmu daļu sabiedrības pārstāv. to liberalāko un prorietumnieciski noskaņoto, un vienādības zīmi starp tām likt absolūti nevar.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 21.01.2011. 15.53

‘ Žēl, ka Zemkopības ministrijas LVM vienmēr atradušies hūtes kabatpartijas rokās!
Tā arī visi labumi no LVM nokļūst tieši Ventspils tēla uzprišināšanai!
Te nu varam redzēt kā lielu naudu izsēj vējā!

+11
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu