Informatīvā kampaņa pret nelegālo tabaku • IR.lv

Informatīvā kampaņa pret nelegālo tabaku

15
foto: Mārtiņš Zilgalvis, f64

 Skaidros cigarešu kontrabandas negatīvo ietekmi uz katru iedzīvotāju

 

Informatīvā kampaņa "Kurš ir galvenais?", kas līdz 27.oktobrim norisināsies kinoteātros, skaidros saistību starp kontrabandas cigarešu iegādi un noziedzīgo grupējumu darbību valstī, vēsta portāls Nozare.lv

Kampaņu organizē "British American Tabacco Latvia", kuras pārstāve Marita Jansone vēsta, ka nelegālo cigarešu īpatsvars Latvijā ir apmēram 40% no kopējā tirgus, kas budžetā rada zaudējumus vismaz 80 miljonu latu apmērā.

"Ja daudzi citi sociālie noziegumi cilvēku prātos saistās ar likuma pārkāpšanu, tad kontrabandas cigarešu tirdzniecība tiek maskēta kā pieļaujams pārkāpums, kas nesaistās ar bīstamu noziedzīgu darbību vai nopietnām sekām. Taču par nelegāliem produktiem netiek maksāti nodokļi, no kuriem tiek segti sociālie pabalsti, skolotāju un mediķu algas, kā arī citi visai sabiedrībai pierastie pakalpojumi, ko sedz valsts budžets," skaidro Jansone.

Informatīvā kampaņa tiks realizēta video reklāmas veidā vairākos kinoteātros Latvijā.

Komentāri (15)

ieva 21.01.2011. 11.28

Vēl vajag bukletus. Iesitīsim ar bukletiem pret kontrabandu. Labi ka tas nav par valsts naudu.

+6
-1
Atbildēt

1

    mednieks > ieva 21.01.2011. 12.05

    Jā, satraucas tam, kam “sāp”.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

elina_rozulapa 21.01.2011. 18.30

Pār robežu pārnes mazumiņu. Toties konteineros atved uzreiz tā kārtīgi. Redz kā tie latgaļi dzīvo – ved konteineros un pa retam kādu “nodod” lai var peļņu pārdalīt.

+3
0
Atbildēt

0

lebronj2356 21.01.2011. 12.30

Tukšs numurs, Parex plaza neapmeklē lauku, sevišķi Latgales kaislīgie pīpmaņi, tas ir viens, otrs neatteiksies nekad no lētākām, bieži labākām cigaretēm. Morālāis aspekts šajā gadījumā arī ir uz nulles, jo vienkāršiem cilvēkiem ir tā noriebušies neskaitāmie nodokļi, slaukšana, drausmīgā dārdzība un nobarojušies birokrāti, ka šķiet, ka daudziem pirkt kontrobandu ir principa jautājums un viena kampaņa tur neko nedos, labākajā gadījumā iekustinās procesu, kas vilksies gadiem, bet kontrobandu tikai samazinās…Jo tāda apmēra kontrobanda NEVAR noritēt bez iesaistītajiem varas struktūrās, bez tam nevis vnk iesaistītajiem, bet gan augsta ranga personām. Kas gadiem ielaists, to gadiem arī ārstēs. Tas pats ir ar degvielām – tas ir vēl bēdīgāk. Es tik brīnos kāpēc Latvijā nav modē tīšana kā piem. Skandināvijā ?

+4
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu