ZZS vēlas Kampara redzējumu par KP darbu • IR.lv

ZZS vēlas Kampara redzējumu par KP darbu

24
Ieva Jaunzeme, Foto: Evija Trifanova, LETA
Indra Sprance

Koalīcijas partneri pirms balsojuma par Jaunzemi vēlas izklaušināt ekonomikas ministru

Pirms balsojuma par Konkurences padomes (KP) vadītājas Ievas Jaunzemes atkārtotu iecelšanu amatā Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) vēlētos noskaidrot ekonomikas ministra Arta Kampara (JL, “Vienotība”)  redzējumu par KP turpmāko darbu, Ir.lv sacīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Valdība otrdien atlika lēmuma pieņemšanu par Jaunzemes atkārtotu apstiprināšanu KP vadītājas amatā. Šādi valdība rīkojusies, jo ZZS pirmdien koalīcijas sanāksmē aicinājuši atlikt šī jautājuma izskatīšanu.

Brigmanis skaidroja, ka ZZS neesot pretenzijas pret Jaunzemes kompetenci, “bet mēs gribējām redzēt Kampara kopējo redzējumu par situāciju, kā Konkurences padome turpmāk darbosies, kāpēc jāapstiprina tieši Jaunzeme.”

Vaicāts, vai ZZS varētu būt savi kandidāti šim amatam, Brigmanis atbildēja, ka apvienības valdē par šo jautājumu neesot lemts. Arī uz to, vai ZZS atbalstīs Jaunzemi pēc Kampara “redzējuma” uzklausīšanas, Brigmanis skaidri neatbildēja, norādot, ka “jāredz, kāds cilvēks. Es viņu acīs neesmu redzējis.”

Jau vēstīts, ka Ekonomikas ministrija KP valdes priekšsēdētāja amatam virza esošo padomes vadītāju Jaunzemi, kuras pašreizējais piecus gadus ilgais pilnvaru termiņš beigsies 15.februārī.

 

Komentāri (24)

austrisv 18.01.2011. 15.44

Nu kaut kā interesanta tā ZZS uzvedība. Visu laiku tiek uzbrukts Kamparam: te Kampars atbildīgs par to , ka atkala sabojā energotīklus, kas švaki jau no Miķelsona laikiem, te Kamparam jāatbild uz specifiskiem jautājumiem par KP darbu un turpmāko.
Izskatās, ka ZZS ir opozīcijā koalīcijai, kurā vienīgi ir Vienotība!!! Dīvaina rīcība, jo saeimas opozīcija visu laiku klusē, jo faktiski opozīcijā, kura visu bremzē ir ZZS un lembis
Mani interesē, kāpēc Vienotība ar to samierinās un neuzdod nevienu jautājumu par ZZS un Lembja pietuviņato personu bīdīšanu uzņēmumu valdēs?
Tāpt jautājumus varētu uzdot Augulim, kā viņš domā atgūt Air Baltic zīmolu utt!
taču laikam ir tā, ka uzbrukums no ZZS puses ir labākais aizsardzība slīdzeklis pašai vājpartijai ZZS!

+7
-1
Atbildēt

0

noyescancel 25.05.2016. 19.27

Gara acīm redzu Panorāmas sižetu ar valsts kontrolieri un histērisku #vissirslikti žurnālista balsi aizkadrā. Sižeta nosaukums “Tik un tik miljoni atvēlēti projektam bez atbilstošas dokumentācijas”. Ierēdņi raksta tos palagus, jo viņus soda par iniciatīvu. IT firmas taisa sistēmas atbilstoši šiem palagiem, jo viņas attiecīgi soda par neatbilstību specifikācijām.

Nekad nebūs garantijas, ka parastais patērētājs brīvprātīgi kautko izmantos. Ir bijuši neskaitāmi piemēri, kad tehnoloģiski labi risinājumi aiziet vēstures mēslainē visdažādāko iemeslu dēļ. Visas megakorporācijas regulāri noslīcina kādu nedzīvu kaķēnu, kuru patērētājs nav iemīlējis. Tā ir daļa no viņu riska.

Bet kāpēc lai ģimenes ārsts nelietotu gatavu sistēmu? Ir tikai viens iemesls – ierēdnis, kas to ir projektējis, nekad nav sēdējis ģimenes ārsta krēslā. Te drīzāk prasās uz mēnesi ieslēgt to veselības ministrijas darba grupu kādā ģimenes ārsta praksē.

+3
0
Atbildēt

0

Andis 24.05.2016. 16.37

Esošās problēmas ir ļoti precīzi un labi aprakstītas un šis, manuprāt, ir zelta teikums – “Labi un ērti pakalpojumi [..] radīti, mācoties no lietotājiem [..] nevis rakstot garas specifikācijas.”

Bet likt privātam uzņēmumam investēt savu naudu, lai uztaisītu e-veselības platformu un pēc tam pelnītu? Tas ir mazliet par daudz prasīts, vai vismaz doma jāattīsta tālāk, jo jāatceras, ka Facebook sākās universitātes koju istabā un to varēja izveidot pāris cilvēki. E-veselību vai tamlīdzīgu projektu nevar uztaisīt bez standartiem (=specifikācijas) un diezgan lielām izmaksām.

Katrā gadījumā kaut kas jāmaina ir pašos pamatos un par to arī vajag diskusiju!

+3
0
Atbildēt

1

    Mr. V > Andis 24.05.2016. 19.18

    Neviens neliek. Ir atvērta niša, gribi – investē, negribi – ignorē.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu