“Rīgas satiksme” dibina uzņēmumu “Rīgas acs” • IR.lv

“Rīgas satiksme” dibina uzņēmumu “Rīgas acs”

14
foto:Raitis Plauks, f64

Sabiedriskajam transportam Rīgā būs moderna informācijas sistēma

Rīgas dome plāno uzlabot sabiedriskā transporta pakalpojumu kvalitāti, investējot līdzekļus modernā satiksmes monitoringa sistēmā. Kā vēsta aģentūra LETA, šim nolūkam tiks dibināts a/s Rīgas Satiksme meitas uzņēmums “Rīgas acs”.

Uzņēmuma uzdevums būs ieviest sabiedriskajā transportā vienotu informācijas sistēmu, kas reālā laikā apkopotu datus par transporta kustību. Sākotnēji sistēma nodrošinās monitoringa funkciju un  kustības grafika ievērošanas kontroli. Taču tā varēs tikt izmantota arī pasažieru ērtībām, informējot tos par nobīdēm grafikā un pārsēšanās iespējām citos transporta veidos un maršrutos. 

Plānotais jaunā uzņēmuma “Rīgas acs” pamatkapitāls ir 20 000 latu un uzņēmuma darbībā netikšot izmantota pašvaldības dotācija vai peļņa no sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas. Nepieciešamā nauda tiks ņemta no uzņēmuma “Rīgas satiksme” pārējās saimnieciskās darbības peļņas, kā arī tiks piesaistīts kredītiestāžu vai citu investoru finansējums.

Komentāri (14)

jeers 17.01.2011. 14.01

Neizmantos RS naudu!?! Vai tad bankai kredīts nebūs jāatdod? Vai tad investori nesagaida atdevi no investīcijām? Ir meli, lieli meli un RS stāsti. Patiesībā šī meita varēs taisīt iepirkumus bez konkursa uz vella paraušanu ka gailis pakaļ nedziedās. Kas vēl skaistāks mehānisms kā mūsu slavenās IT nozares iepirkumi?! Šīs izvirtības apmaksās transporta lietotāji. Bet tā kā šīs izmaksas droši vien būs astronomiskas tad nonāksim arī līdz mūsu nodokļu naudai.

+7
0
Atbildēt

0

silvija_vitina 17.01.2011. 14.27

Jā, nosaukums ir vien ko vērts! uzreiz nāk prātā asociācija ar KGB – tās acs arī vienmēr modri mūs visus uzraudzīja… Nākamais, kas ienāca prātā, ka šī “acs” uzraudzīs, kas un cik tālu raus līdzi pasažieri ar durvīs ievērtu kāju.

Un kā vismazāk ticamais scenārijs man ienāca prātā, ka man, stāvot pieturā, būs iespējams redzēt, pēc cik minūtēm ieradīsies “mans” autobuss.

+3
0
Atbildēt

1

    lebronj2356 > silvija_vitina 17.01.2011. 15.08

    Tiešām, labāk nepateiksi, būs no čekistiem samācījušies….Interesanti gan – cik valstij izmaksās šī ”aktivitāte” un galu galā cik pašiem sab.transporta lietotājiem. Domāju nākamgad noteikti sāksies histēriska ķērkšana no RS par tarifu paaugstinājumu, tādu vai šādu iemeslu dēļ !

    P.S. Nu labi degviela tiešām dārgāka palikusi, bet tādas kompānijas jau slēdz piegādes līgumus par konkrētām summām !

    0
    0
    Atbildēt

    0

janazakovica 17.01.2011. 21.46

tiek veidoti projekti kuros pie varas esosie var ar minimalu risku nopelnit..un protams lai butu pec iespejas grutak saprast cik kapec kur un kas maksaa.jo e talons pierada ka politiki var bidit projektus pa kosmiskam cenam it ka sabiedribas intreses un viniem nekad nekas par to nebus..

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu