Gaismas pilī noris stiklošanas darbi • IR.lv

Gaismas pilī noris stiklošanas darbi

32
foto: Gints Ivuškāns, f64

 

Pavasarī gaidāmi jaunās bibliotēkas ēkas spāru svētki

Nacionālāš bibliotēkas ēkas fasāde lēnām iegūst to izskatu, kādu līdz varēja redzēt tikai datora ģenerētos trīsdimensiju attēlos.  Kā biznesa portālam Nozare.lv vēstīja "Nacionālās būvkompāniju apvienības" pārstāvis Mārcis Krastiņš, patlaban jau ir nostiklota aptuveno puse no LNB fasādes un līdz vasarai šis darbs tiks pilnībā pabeigts.  Tad fasādē būs iestrādāti 5200 kvadrātmetri caurspīdīga stikla un aptuveni 10 000 kvadrātmertu necaurredzamā dekoratīvā stikla pakešu, kas tiek ražotas Latvijā. 

Decembra beigās tika sākti darbi pie 10., 11. un 12. stāva metāla konstrukcijām, kas veidos ēkas nobeigumu. Beidzoties šiem darbiem, Gaismas pili gaida spāru svētki. 

LNB būvdarbus veic "Nacionālā būvkompāniju apvienība", ko veido trīs lielākie Latvijas būvuzņēmēji – SIA "Re&Re", AS "RBSSKALS" un SIA "Skonto Būve". Saskaņā ar līgumu, ko valsts ar būvuzņēmējiem parakstīja 2008.gada 15.maijā, bibliotēkas būvniecība izmaksās 114,6 miljonus latu.

 

Komentāri (32)

janis 17.01.2011. 12.03

stiklosjanas darbiem var arii sekot liidzi
http://www.rigaskarte.com/cam/nacionalas_bibliotekas_celtnieciba.php
:)

+3
-1
Atbildēt

1

marabrivere 17.01.2011. 17.38

nu atceļot to nekad neuzceltu…
2) nevajag skatīties tik pesimistiski, domāju ka rezultātā šī ēka tik tiešām pavērs milzum skaistu skatu arī uz Rīgas otru krastu, kā rezultātā sakārtosies arī viss pārējais ap to(infrastruktūra, parki u.c.) + domāju papildus fotogrāfijas tūrismu katalogos ar virzienu Rīga…
Ka tik ne visi šie komentētāji pēc pāris gadiem nesēž vecrīgā āra terasē un ar lielu baudu nevēro kā saulriets atspīd balti stiklotajā sienā, kaut kāda veca grauzta vietā, kas bija pirms tam..
Cilvēki šajā vaslstī pagaidām māk saskatīt tikai slikto, tas gan nožēlojami, pie tam sēž un drukā tikai gudrus komentus, paši vēl dzīvē ne pirkstu nepakustinājuši… Lai piedod tie kas kustina, ne uz visiem tēmēts..

+2
-1
Atbildēt

0

andrejs_kirsis 17.01.2011. 14.52

Būs viens arhitektūras piemineklis vairāk. Tikai neesmu pārliecināts, vai tas darbosies ar pilnu slodzi un patlaban bija īstais laiks to būvēt…

+2
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu