Bijušie LPP/LC biedri varētu dibināt jaunu reģionālo partiju • IR.lv

Bijušie LPP/LC biedri varētu dibināt jaunu reģionālo partiju

17
Jānis Saliņš, F64

Jaunais politiskais spēks varētu aptvert bijušā Liepājas rajona robežas

Visticamāk, no partijas LPP/LC aizgājušie Liepājas, Grobiņas un citu mazāko Liepājas apkaimes nodaļu biedri nākotnē varētu dibināt jaunu reģionālo partiju, aģentūrai LETA pastāstīja līdzšinējais LPP/LC Liepājas nodaļas vadītājs, uzņēmējs un Liepājas domes deputāts Jānis Vilnītis.

Komentējot savu turpmāko politisko darbību, Vilnītis sacīja, ka pastāv trīs iespējas – pamest  politiku, pievienoties kādam jau esošam politiskajam spēkam vai dibināt jaunu reģionālo partiju. "Pēdējo variantu uzskatu par visticamāko," sacīja Vilnītis.

Vilnītis pat gatavs rīkot socioloģisko aptauju, lai saprastu, vai iedzīvotāji vēlas jaunu reģionālu politisko spēku. Ja tāds tiks nodibināts, visticamāk, aptvers ne vien Liepājas pilsētu, bet plašāku teritoriju bijušā Liepājas rajona robežās. "Man šķiet, ka pēdējā laika reģionālo partiju loma tikai pieaug un turpinās pieaugt. Piemēram, reģionālās partijas Vācijā, Bavārijā veido divas trešdaļas no parlamenta," pastāstīja Vilnītis.

Jau ziņots, ka no LPP/LC nolēmuši izstāties arī aktīvākie Liepājas nodaļas biedri – pašlaik ap 20, bet viņu skaits, iespējams, pieaugs.
Vilnītis skaidroja, ka šim politiskajam spēkam viņš pievienojies, tā kristīgi konservatīvo pamatnostādņu dēļ. “Taču redzu, ka pašlaik šī ideoloģija – partijas identitāte – ir zudusi. Mēs paļāvāmies un uzticējāmies līderiem, kuri dominēja, un komandas darbs nebija tik izteikts, kādam tam vajadzētu būt," nedēļas sākumā klāstīja Vilnītis.

Lēmums izstāties no partijas esot briedis kopš pagājušā gada sākuma, bet pēdējais piliens, kas licis izšķirties par izstāšanos, bijis LPP/LC paziņojums par sadarbību Rīgas domē ar politisko partiju apvienību "Saskaņas centrs", ar kuru tai nav kopējas ideoloģijas, skaidroja Vilnītis.

Komentāri (17)

anita_meistere 13.01.2011. 15.01

tāda sajūta, ka partijas vārda maiņa maina būtību. cilvēki ta tie paši. jebšu kāds ir mainījies, sirdsapziņa nomocija…tad varbūt varētu nelailu grēksūdzi, piemēram, atklajot lpp/lc iekšējās virtuves nianses!

+5
-1
Atbildēt

0

Aivars Krauklis 13.01.2011. 15.34

Latvijas apstākļos valsts likumdevējā – Saeimā – „reģionālās” (nu i termins!) partijas būtu sliktākas par mēri. Jebkādas politikas vai pat tagadējo nereti nožēlojamo imitāciju vietā mēs dabūtu plāna deķa staipīšanu uz visām pusēm vienlaikus ar neizbēgamo saplēšanu beigās.

+3
-1
Atbildēt

0

Janka, Janic 13.01.2011. 17.46

… miiliiši , vilks ar spalvu met , tikumu ne , oder , griezies kaa gribi pakaļa vienmeer aizmuguree , vaardsakot iznaaks oboroķeņ!!!

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu