Slucis aicina latviešus nerunāt krieviski • IR.lv

Slucis aicina latviešus nerunāt krieviski

59
Foto: Reinis Hofmanis, F64

Nacionālboļševiki mudina nepilsoņus nemaksāt valstij nodokļus

ASV dzīvojošais ārsts Aivars Slucis, kurš par radikālu uzskatu paušanu izslēgts no ''Pilsoniskās savienības'', aicina latviešus no šī gada 1.marta runāt tikai latviski un nevienu vārdu krieviski. Tas teikts viņa publicētajā paziņojumā laikrakstā "Neatkarīgā".

Savukārt "13.janvāra kustības" priekšsēdētājs Vladimirs Lindermans un Osipova partijas vadītājs Jevgēņijs Osipovs izplatījuši paziņojumu, aicinot Latvijas nepilsoņus rīkot pilsoniskās nepakļaušanās akciju un nemaksāt valstij nodokļus, vēsta aģentūra LETA.

Slucis uzskata, ka Latvija nedrīkst dzīvot pēc "politiski korekti" principa. Tas derot tikai lielvalstīm. Viņaprāt, šis jēdziens nākot no cilvēkiem, no kuriem daudzi esot negodīgi, korumpēti, nopirkti vai Krievijas aģenti. Slucis te piemin bijušo EDSO komisāru Maksu van der Stūlu, bijušo Vācijas kancleru Gerhardu Šrēderu un Itālijas premjerministru Silvio Berluskoni. Taču viņi Latvijai nebūtu tik kaitīgi, ja nebūt pašmāju čekistu, čekas aģentu, korumpētu, nopirktu un mantkārīgu biznesmeņu, žurnālistu, akadēmiķu un politiķu, uzskata paziņojuma autors.

Ārsts aicina būt stipriem, gudriem un neatlaidīgiem cīņā par latviešu interesēm. Slucis mudina Latvijā plaši reklamēt Krievijas repatriācijas programmu, skolās lietot tikai latviešu valodu, bargi sodīt visus, kas ar viltotiem dokumentiem ieguvuši pilsonību un to pārdevuši, ieviest obligāto militāro dienestu, izveidot 100 tūkstoš cilvēku lielu zemessardzi, iegādāties milzum daudz prettanku raķetes, publiskot "čekas maisos" esošo informāciju, uzbūvēt pašiem savu atomelektrostaciju un iegādāties ierīces gāzes importēšanai no kuģiem, apkarot zagļus un slēgt azartspēles.

Savukārt "13.janvāra kustības" radikālisti norāda, ka Latvijas nepilsoņi maksā nodokļus, tomēr viņiem nav tiesību piedalīties valsts politiskajā dzīvē – viņi nedrīkst balsot un kandidēt pašvaldību vēlēšanās, nemaz nerunājot par Saeimu. "Daudzi no mums, Latvijas nepilsoņiem, ir dzimuši Latvijā, nodzīvojuši un nostrādājuši šeit visu mūžu. Šodien jebkuras Eiropas Savienības valsts pilsonis, nodzīvojis Latvijā vairākus mēnešus, nevis gadus, drīkst balsot pašvaldību vēlēšanās. Nepilsoņiem šīs tiesības ir atņemtas," teikts paziņojumā.

Lindermans un Osipovs uzskata, ka tā ir kliedzoša netaisnība, tādēļ "13.janvāra kustības" un Osipova partijas līderi un aktīvisti apņēmušies tai nepakļauties. "Mēs, kam ir pašnodarbinātu personu statuss, atsakāmies maksāt nodokļus, kamēr nepilsoņiem nebūs tiesību balsot pašvaldību vēlēšanās," teikts paziņojumā.

"Nepilsoņu piedalīšanās pašvaldību vēlēšanās ir vairākuma Latvijas iedzīvotāju interesēs – gan pilsoņu, gan nepilsoņu. Jo valsts, kura pati sevī sašķēlusies, nepastāvēs," norāda paziņojuma autori, aicinot atbalstīt nepakļaušanās akciju.

Ceturtdien, 13.janvārī, Rīgā notiks gan 1991.gada janvāra barikāžu 20.gadadienai veltīti, gan netieši 2009.gada 13.janvāra Vecrīgas grautiņu atcerei veltīti pasākumi. Biedrība "Antiglobālisti" 13.janvārī pie Saeimas organizēs mītiņu, kurā aicinās noguldīt naudu valsts bankās, informē "Antiglobālistu" valdes priekšsēdētājs Andris Orols. Rīgā policija sagatavojusies strādāt pastiprinātā režīmā.

Komentāri (59)

ievuliitis 12.01.2011. 11.56

“…”13.janvāra kustības” priekšsēdētājs Vladimirs Lindermans un Osipova partijas vadītājs Jevgēņijs Osipovs izplatījuši paziņojumu, aicinot Latvijas nepilsoņus rīkot pilsoniskās nepakļaušanās akciju un nemaksāt valstij nodokļus”

Vai Reinikam tik daudz darba, ka nesaskata tur nopietnu likumpārkāpumu?

+22
-1
Atbildēt

1

    kristaps_drone > ievuliitis 13.01.2011. 10.00

    Reiniks jau drīzāk pārbaudīs Sluča aicinājumu, mūsu DP kaut tā nez kādēļ vienmēr sanāk.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

disassociative 12.01.2011. 11.30

Ja es vienmēr teicu, ka tā ir mākslīgi sakāpināta problēma, kuras ikdienā patiesībānav, tad pēc SC uzvaras Rīgas Domes vēlēšanās man, diemžēl, ir jāsaka, ka sāk parādīties muļķīgas konfliktsituācijas valodas dēļ Rīgā. It kā sīkumi, kaimiņš, kurš vienmēr runājis arī latviski, tagad konsekventi runā krieviski, pagalmā parādījusies krieviski runājoša dāma, kas laiž savu suni bez uzpurņa un pavadas un, ja lūdz to nedarīt, atbild – poka naši budut u vlasti, latishi puskai pomolchat. Veikalā pēkšņi pārdevēja saka – govorite po russki, neponimaju vas. Un ne jau latvieši ir iniciatori šīm lietām.

+20
-2
Atbildēt

0

anita_meistere 12.01.2011. 11.19

:D nepilsoņi tak parvietojas pa ceļiem, sūta savas atvases uz skolu…policija, glabšanas dienesti..viss uz valsts rēkina. ja viņi ir gatavi atteikties no visa ši te, tad lai nemaksā.
nepiedalās politikā, nedrīkst kandidēt…? a kads vispar ir jautājis, vai viņiem ir interse kandidēt uz kādu politisku amatu?? lailākā daļa sō te cilvēku pilnīgi neseko LV notiekošajam, dzīvo maskavas informācijas telpā. viņi ir absoūti krevi, kas fiziski te dzīvo – tas aŗi ir vienīgais, kas tos saista ar šo zemi! diemžēl. un ne ja pedējie 20 gadi bija tie, kas izķira viņu lēmumu…95% no tiem jau pašā sakumā šo te zemi ienīda un negribēja.

+17
-1
Atbildēt

2

    kristaps_drone > anita_meistere 13.01.2011. 09.54

    “mēs esam tik zemu krituši, ka jamobilzējas savā valstī runā savā senču valodā???” – diemžēl, bet pēdējie 20 gadi tieši to arī parāda.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    anita_meistere > anita_meistere 12.01.2011. 14.18

    ps. Latviešu lielākā kļuda ir tā, ka mēs it kā prasām to, kas mums tik un tā ir. tāda sajūta, ka Sluča kunga vēršanas ir vairāk pret kreviem, nekā pamudinājums Latviešiem. kapēc mums jāvienojas kaut kada krieviski nerunāšanas akcijā? to vienkarši ir jāpiekopj ikdienā kā absolūti pašaprotamu lietu, par kuru diskusija vienkarši nevar būt!!jebšu kādam vēl ir kaut kādas šaubas, ka Latvijā runās Latviski??? šo te pašaprotamo jautājumu cilāšana ir izdevīga tik kreviem, lai kārtējo rezi pavaidētu…
    mēs esam tik zemu krituši, ka jamobilzējas savā valstī runā savā senču valodā???

    +10
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu